"Алфа рисърч": 29,8% гласуват за Терзиев, 21,1% за Хекимян

41,5% в София са твърдо решени да гласуват, а 21% все още се колебаят
26 окт 2023 08:52, Нели Христова
531
"Алфа рисърч": 29,8% гласуват за Терзиев, 21,1% за Хекимян
Снимка: БГНЕС

Васил Терзиев печели най-много гласове на местните избори с 29,8%, следван от Антон Хекимян с 21,1%. Трета е Ваня Григорова с 20,2%.

Четвърти се нарежда кандидатът на "Възраждане" Деян Николов с 10,2%, пети е Вили Лилков от КОД с 8,3%, следван от Ивайло Вълчев от ИТН с 3,4%.

Това показва последното социологическо проучване на "Алфа рисърч", проведено сред 800 души чрез пряко стандартизирано интервю в периода 21-24 октомври от „Алфа Рисърч“ по поръчка на bTV.

Тя заяви, че има няколко интриги в София, една от които е избирателната активност. 41,5% са твърдо решени да гласуват, а 21% все още се колебаят, обясни социологът Боряна Димитрова.

"В полза на Антон Хекимян е много по-голямата партийна структура на ГЕРБ. Те имат по-голяма тежест и на парламентарни избори, и управлявайки София дълго време. В същото време в хода на кампанията той има относително стабилен резултат, но остава под мобилизацията за вота на общинската листа", посочи Димитрова.

За сметка на това кампанията на Ваня Григорова е силна и е над партийната листа.

"При повечето кандидати има скачен съд с някои от другите. За Васил Терзиев и донякъде за Антон Хекимян това е кандидатурата на Вили Лилков. Виждаме, че той прави нелош резултат. Известен ръст на неговите избиратели може да скъси дистанцията между първите", коментира Димитрова. Като съперник на Григорова тя посочи Деян Николов.

Данните по-горе са от експресното проучване за София, проведено в периода 21-24 октомври от „Алфа Рисърч“, по поръчка на bTV. Изследването е представително за пълнолетното население с право на глас за местни избори 2023 г. в Столична община. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Анкетирани са 800 граждани. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете с таблети и чрез телефонно интервю.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


531
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
401
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да ми бяха пуснали запис от бъдещето, че в София фаворит ще е потомък на ДС.Нямаше да вярвам на очите си!!! Столичанино, осъзнай се!!! Ти не си човек с провинциално мислене, миришещ на чесън!!! Ти си цветът на нацията! А може би просто придошлите в Дружба, Младост, Люлин вземат превес!
400
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да ми бяха пуснали запис от бъдещето, че в София фаворит ще е потомък на ДС.
399
0
 
3
 
! Отговори
:-) преди 6 месеца
До Азп рокопиев , гайтански вие ли сте ва?
398
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
на мама и тати десарчето-милионерче... пърдон на мама и тати демократчето милионерче
397
8
 
7
 
! Отговори
Аз преди 6 месеца
Григорова ако стане кмет майка ни жалка!
396
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
сянката на олигарха с розовите бузки също от ДС... крушата не пада по-далеч от пъна.
395
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ами анкетираните ако лъжат хахаха а анкетьорите допреправят лъжите кво става
394
0
 
3
 
! Отговори
просто и логично е! преди 6 месеца
В капитализма всичко си има цена, бизнес без основа за привличане на капитали не е бизнес. Социолозите сега при тях е жътвата - трябва да си продадат лъжите и манипулациите и разбира се на първите места са кандидатите на финансово мощните кръгове...
393
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 432 Беновска пипаПоздравления за коментара! Един от много малкото смислени тук. Жалкото е, че никой не им обръща внимание. Да, "високодемократичните столичани", "европейците и атлантици по рождение", ще гласуват за рожба на ДС! Едва ли има по-тежкаолигофрения от това!
392
1
 
23
 
! Отговори
Беновска пипа преди 6 месеца
Много интересна ситуация се очертава на изборите в София. Демократи ще гласуват за рожба на Държава сигурност. За човек, с който не са имали равен старт, за човек който цял живот е получавал всичко наготово. Но явно и гласоподавателите са точно толкова демократи, колкото ДБ.
391
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не знам кой нормален човек ще отиде да гласува и за Терзиев,и за Хекимян,тия двамата са копие на Дянков и ще бъдат сложени там само за да изпълняват каквото им се нареди...
390
3
 
9
 
! Отговори
реалист преди 6 месеца
във вторник в референдум кандидатите на по малките партии бяха в пъти по адекватни от така наречените фаворити но иначе Григорова от реалните кандидати беше най- подготвена
389
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Живущите в град София не гласувайте за селендури-кандидатите и без това този град е най голямото СЕЛО на цивилизована ЕВРОПА!
388
1
 
10
 
! Отговори
бала долари преди 6 месеца
Що ни навират тая лъжлива предизборна измама в очите?! Софиянци не са глупави и няма да изберат никой от тия тримата дето им ги навират в очите нагло и безпардонно!
387
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Софиянци ... искам да ви запитам нещо.. не е много приятно, но е една предизборна истина. Задавали ли ли сте следния въпрос на тия кандидати за кметове за които които искате да гласувате и ако сте им го задавали, кой от тях има най - голям опит! Въпроса към кандидатите е следния: "Колко безплатни тoалетни ще построи общината за народа? Как и по какъв начин се почистват кeнефите в София, за да спре народа да aка и пикaе по градинките, скрит зад някой тpън"?
386
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Айде пак да си изберем господин никой, само защото са го показвали по телевизията. Познато лице, значи става. Малииииий колко сме задръстени.
385
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ТЪРТЕЕВ-МАКЕДОНИСТА 419 Има и по-голяма наглост и нахалство и тя си има име - Киртака Петков лъжеца и мошеника, който набутва "реформа" в правосъдието, за да може да набутва още повече такива като него - с двойно, тройно и четворно гражданство, за които пребиваването във властта в България е само източник на обогатяване и населението е само една досадна пречка за плановете им да ни подлагат на чужди интереси.
384
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Колко пари струва 1% гласували?
383
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Някой знае ли аз в кои статистически цифри се намирам?
382
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
СЕГА ЕДНА СОЦИОЛОГИЧЕСКА АГЕНЦИЯ МНОГО ВЗЕ ДА ПОЗНАВА ОТКАКТО ВЪВЕДОХА МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ, ПРЕДИ ТОВА ХИЧ НЕ ПОЗНАВАШЕ, КАК ТАКА ВЗЕ ДА ПОЗНАВА САМО ТЯ?????????????????????????????????? МОШЕНИЦИИИИИ