ПП-ДБ: ГЕРБ сътвориха нова Костинбродска афера, губят София

Въобще не ни е страх да излезем изцяло на хартиен вот, заяви Кирил Петков
Обновена: 27 окт 2023 22:15 | 27 окт 2023 14:55, Александър Попов
432
ПП-ДБ: ГЕРБ сътвориха нова Костинбродска афера, губят София
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ губят изборите в София и други големи градове и затова заедно с ДПС измислиха фалшива новина, че се готвят манипулации с машините за гласуване. Всичко тръгва от някаква митична справка на ДАНС, която е подписана от заместник-председателя на ДАНС. Най-добре е ДАНС да не се занимава с изборите. Гражданите да не се поддават на тази нова костинбродска афера, заяви на извънреден брифинг съпредседателят на ПГ на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" Атанас Атанасов.

Атанасов напомни, че ЦИК е органът, който отговаря са провеждането на изборите по закон.

Още по темата

"Нека ЦИК да решава”, посочи Атанасов и призова хората да не се поддават на тази "нова Костинбродска афера".

Според Кирил Петков днешният цирк е създаден от ГЕРБ, защото те освен, че губят изборите в София, ще бъдат и трета политическа сила.

Въобще не ни е страх да излезем изцяло на хартиен вот, важно е да излезем и всички да гласуваме. Време е да си вземем градовете обратно, каза още Кирил Петков.

Христо Иванов добави колегите си като окачестви твърденията за манипулация на машинното гласуване като панически последен ден от кампанията.

Всички български граждани с елементарна техническа грамотност знаят, че машините отдавна не отчитат предизборния резултат. Всичко това, което се говори просто не може да доведе до фалшификация на изборите. Нека ЦИК да организира изборите, да си направи оценка, да си вземе решение. Какъвто и да е начинът на провеждане на изборите, нас ни вълнува единствено изборите да бъдат проведени честно, подчерта Иванов.

Той призова хората, който наблюдават тази “зле скалъпена инсценировка“, да излязат да гласуват.

Депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов, който е и бивш министър на електронното управление, коментира, че не може да се твърди за каквито и да е било манипулации, защото хората броят това, което е излязло от машините.

Божанов уточни, че изходният код е половин милион реда. „За техническите хора цялата тази конспирация звучи абсурдни. Това е един предизборен цирк”, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
0
 
0
 
! Отговори
Павел преди 6 месеца
Надали има изненадани, това се очакваше.
351
0
 
0
 
! Отговори
Дидо преди 6 месеца
Абе май на американчетата им се прецака електронната далаверка
350
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ДАМИ И ГОСПОДА ДЕПУТАТИ И УПРАВЛЯВАЩИ, ПРЕДСТАВЛЯВА ЛИ ДАНС ПОЛИТИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ ИЛИ НОВО VI-ТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДС??!... АКО, ДА - ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДЕКОРАЦИЯТА???...
349
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе може да са принтери но разписката не е бюлетина и не се брои заедно с хартиените бюлетини. Крайния резултат излиза от софтоера на машините. Това нещо по принцип може да се маниполира повтарям може по принцип.
348
0
 
1
 
! Отговори
ост преди 6 месеца
Преди това имаше едни изтекли записи за ала бала на машини, измитане, овладяване на служби ....Сега има доклад от ДАНС, които Денков не ще да покаже без значение, че не е секретен. Нищо изненадващо от страна на ПП-ДБ. Изненадата дойде от ЦИК , която по закон трябва да осигури провеждане на честни, почтени и прозрачни избори.
347
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мислеха да въведат някакъв нов ковид. Даже му бяха сложили име омикрончо. То не се е разминало но въведоха изборни спирали. И войни...
346
3
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
тези избори ще са трудни хората няма да се справят с толкова книжа нискаизб активност аз няма да гласувам защото не вярвам на никого
345
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не виждам защо някой трябва да фалшифицира изборите на бг народ който сам си дава гласа за който му кажат социологическите изследвания !?!Доброволно си пуска мигранти и "бежанци", дава си гласа не щото няма пари ами ей така за спорта , плаща едни самолети които не получава но за сметка на това плаща втори ; внася и яде отвратителни храни от които е станал по сто до двеста има и по триста кила , развява чужди знамена и т.н.
344
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това са мафиотски работи с хартията най лесно се подправят и печелят избори драсканици мацаници Тоя филм с хартията сме го гледали гледали и знаем какъв ще е края
343
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дойде октомври и ПП-ДБ ги взеха трудоваци. Строители на Родината тъй да се каже.
342
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Изкуството на войната: Печелейки докато губиш. Браво Бойко, браво български юнак.
341
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Посолството незабавно да спре финансирането на тея измамни некадървеници.
340
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Освен това трябва пререгистрация на всички партии и президентска република с ограничаване на ролята на партиите.
339
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гласуването трябва да е задължително. Пак ще излъжат но по малко. Те сега лъжат жестоко...
338
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Както се очакваше, прегръдката на Борисов е убийствена, ама тия льохмани си мислеха че моаг да му се перчат
337
0
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
Какво си губим времето с избори и глупости? Направо вместо избори да има гладиаторски битки,всички кандидати в една арена и като останат живи колкото са местата в общината да се спира касапницата и оцелелите стават кметове и общински съветници, поне така ще се изчисти малко плява сред листите и кандидатите рязко ще намалеят, пък и ще е зрелище за гражданите.
336
2
 
7
 
! Отговори
Чалабатана преди 6 месеца
Някой някъде писа, че Бойко им прилага тактика от джудото. Но те понеже са нарциси не се усещат. Затова дори когато губи Борисов печели.
335
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма начин с принтер да се манипулират изборите. Цялата шумотевица е предизборна манипулация.
334
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
350 Тогава, метално ограничени са зам министърът, който отиде да снима кодовете на флашка и Киро просто, който разсоваше кодове, по-точно, предлагаше кодове на БСП, в парламента миналата година.
333
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мая черепова сама си призна, че "Костинброд" е фейк. Но, манипулираният от ПП,ДБ машинен вот е факт.