Ваня Григорова: Чакам подкрепа от софиянци, които не са крепостни селяни

"Лукойл" е една затворена държава в държавата, казва тя
Обновена: 1 ное 2023 22:26 | 1 ное 2023 22:23, Нели Христова
496

Кандидатът за кмет на София - Ваня Григорова, подкрепена от БСП и "Левицата", стигна до балотаж в столицата с кандидата на коалицията ПП-ДБ-Спаси София - Васил Терзиев. В Деня на народните будители тя се присъедини към протеста на хората на културата и изкуството.

"В рамките на една година Столична община не е дала и един лев за нови книги в читалищата. Има редица читалища, чиито покриви текат. Не можем да очакваме нищо по-различно, когато ни управлява министър на финансите, за когото служителите в музеите са просто бърсачи на прах. Когато служителите в музеите и библиотеките протестират, те не блокират живота на столицата, те блокират културния живот. Такъв вече не се води масово, културата става елитарна", заяви Григорова пред Bulgaria ON AIR.

Тя обърна внимание, че едва 55% от хората, които са я подкрепили на първия тур на 29 октомври, са подкрепили БСП на предходните парламентарни избори, а останалите 45% са подкрепили основно десни партии.

"Посланията, посоката и целите, които поставям аз, се припознават от немалко софиянци. Мога ли на цената на компромис да опитвам да разширявам ветрилото? Категорично не. Всеки, който подкрепя манифеста, с който тръгнахме, е добре дошъл. Избирателите не са крепостни селяни и всеки може да реши сам за кого да гласува в неделя. Призовавам хората наистина да гласуват. Мълчаливото мнозинство няма как да не бъде подвластно на решенията, които ще се взимат в Столична община. Чакам подкрепа от софиянци, които не са крепостни селяни. Не разговаряме с партийни централи", обясни Григорова в предаването "Денят ON AIR".

Кандидатът за кмет на София се надява от управляващата сглобка да не се чувстват стабилни в Столичната община. Според нея управляващите не зачитат Конституцията и законите.

"Как се управлява с 9 общински съветници? Може да се управлява и в малцинство, когато показваш какво трябва да се направи и убеждаваш гражданите защо трябва да се направи. Нека да не обезценяваме ролята на кмета. 9 общински съветници и един кмет е достатъчна сила да покаже коя е сглобката в СОС, която работи срещу интересите на софиянци. Тогава ще се наложи да дават обяснения на гражданите", подчерта Григорова.

Тя посочи, че се дават десетки милиони за почистване на София, но очевидно не се прилага ефективен контрол и столицата ни не става по-чиста. Григорова смята, че при определени обстоятелства може да бъдат развалени всички договори с частни фирми, които не си вършат работата - за почистване, озеленяване, осветление, водоснабдяване и канализация.

"Задлъжнялостта на "Топлофикация-София" е около 1,5 млрд. лв., огромната част от нея е заради увеличената част на природния газ. Дружеството не може да се оздрави без помощ от държавата. Концесионерът ще дойде, за да печели, което означава значително увеличение на цената на парно и топла вода", алармира гостът.

Столичният кмет не може да стои настрана, когато се решават ключови национални въпроси. В момента Столична община е най-голямата агенция за недвижими имоти, това е поведение на търгаш, настоя още Григорова.

Попитана дали вярва, че има политици на хранилка в "Лукойл", тя отговори, че най-вероятно има такива.

"Лукойл" е една затворена държава в държавата. Но когато като граждани ни е по-изгодно да ползваме този петрол, ние трябва да го ползваме", каза Григорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


496
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
След като това са възможностите ще гласувам не за Григорова, а против ппдб-лгбт и отрочетата на доносниците от ДС
316
3
 
3
 
! Отговори
Име преди 6 месеца
Има очарование, което е важно в една ситуация. Няма нужда от сериозни бизнесмени.
315
5
 
6
 
! Отговори
xoxo преди 6 месеца
Това,че преди години В.Григорова е работила в Отворено общество по някакъв проект,не значи че е човек на Сорос.Ако все още работеше,тогава със сигурност.Жената е работила на различни места през годините и всъщност има добра представа как стоят неща при обикновените хора.Терзиев,който разиграва "семейните" милиони,какво знае за обикновения гражданин? На баба ми хвърчилото знае повече от него.
314
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не чакай.
313
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не е проблем, че е от ромски произход. Проблемът е, че е свързана с Отворено общество на Сорос.
312
10
 
2
 
! Отговори
Шанс - Разклати ги преди 6 месеца
И Ваня Григорова произлиза от "Отворено общество" на Сорос. Явно не е алтернатива, а по-адекватният кандидат, но пак от същото котило на Сорос.
311
2
 
11
 
! Отговори
И какво сега преди 6 месеца
Който не гласува за теб е крепостен селянин?
310
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това Ванче го предложи един сбироток от отлюспени от столетницата дисиденти.Сглобката им а,а да се разпадне,но ще устискат до изборите,а после кой откъде е.Засега само двете усойници-кандидатката и лидерката леко съскат една срещу друга.Но пък и двете са се подсигурили и занапред,едната като лидер,другата като общински съветник.Само тия,които пърхат около тях ще пият по една студена вода.
309
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сигурно не е управлявала повече от двама човека. Ще избива комплекси, ще се пули, ужас
308
2
 
5
 
! Отговори
От Чаталджа преди 6 месеца
В централата единодушно репихме, че ако Васко не отиде на дебата, това няма да е добре за имиджа.Ама ако пък отиде, и почне пак едвам да мъца, това ще е мнооооого по-зле.
307
3
 
7
 
! Отговори
?? преди 6 месеца
Поне обеща че ше махне украйнското знаме от общината. Така де, да се знае в коя държава сме.
306
3
 
4
 
! Отговори
До 320 преди 6 месеца
Абсолютно вярно.И не само за образованието.Тя по всички теми е абсолютен популист и хал хабер си няма от управление на голям град и неговите проблеми.А вече се взе за голямата работа и са на нож с Нинова.
305
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това е избора на Путин.
304
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Радослав Бимбалов: След като изтърпях записа на новата класна ръководителка на София (днес, Лице в Лице) мога да кажа едно нещо със сигурност: Тази популистка е по-опасна от Костадин по една причина - и двамата говорят измамни глупости, но той знае, че са такива.
303
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Прочетете за вижданията на Ваня Григорова за образованието и ще ви стане ясно какъв въздух под налягане е, друго не е нужно да четете повече
302
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Г-ца Григорова е била поканена на дебат с екипа си, но се оказало, че няма екип! Всичко е един много сериозен въздух под налягане, а госпожицата с изказванията си последните дни май си е за друга институция, но не и за кметството.
301
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ще гласувам само при условие, че има хартиени бюлетини, за да мога да напиша рук
300
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
който и да е само да не е от сглобката,тия раздадоха всичко на окрайна,заради тия купуваме газ през прекупвачи(естествено свои хора),тия предадоха и Македония,тия трябва да гният за вечни времена
299
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
по добре бсп - те не правят нищо,докато пп сриват държавата скорострелно
298
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
БеСеПе-то вече три пъти фалира държавата, представям си тия дето са я издигнали как се точат баницата. До НГ и ще фалират София