Да си част от "Матрицата"

Българският аниматор Любомир Христов, работещ в Холивуд е у нас
28 окт 2013 17:17, Петя Славова
0

Снимка: So Independent

Повече от 20 години Любомир Христов работи в анимационната и филмова индустрия в Европа и САЩ.

 У нас може да видим самостоятелната му изложба в галерия „Suspacious” / ул. „6-ти септември”, 13/, която е част от четвъртото издание на So Independent.

Професионалната кариера на Любомир Христов започва в анимационно студио София на Киноцентър Бояна като режисьор-аниматор и художник-постановчик.

По-късно в Лондон и в Лос Анжелис работи за големи компании като художествен директор на студио, художник-постановчик, мениджър на департамент, супервайзър визуални ефекти, главен дизайнер.

През 2003 Любо създава своята компания Christov Effects and Design, Inc., която специализира в дизайн на визуални ефекти, 3D постановки и дорисовки. Сред клиентите на компанията са най-известните студия като Warner Bros, Twentieth Century Fox, Paramount, Disney. Любо Христов работи в тясно сътрудничество с изтъкнати режисьори и продуценти.

Сред най-новите проекти на Любо Христов са „Животът на Пи" и „Арго" - и двата отличени с Оскар 2013. Христов е част от екипа на над 60 филма, сред които най-известни са „Матрицата“, „300“, „Г-н и г-жа Смит“, „X-Мен 2“, „Последният самурай“ и др.

През 2009 е номиниран за "За изключителен принос в 3D постановка в игрален филм".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари