Бедствено положение

За дъжда, амнистията на капитали, предизборните диги, емболията на Исус и диамантите в Сиера Леоне
9 юни 2005 16:28,
Бедствено положение
Лятото някак си не ще да идва у нас. Не конкретно в моята къща, а генерално в страната. Засега ни е спестена потната лятна жега, в която всеки блее немощно в тавана и се чуди къде да си потопи главата, без фонтана на Славейков, щото там удря ток.

Дъждовете в последната седмица направиха за смях България, навсякъде имаше бедствено положение, удавиха се сума ти животни, къщи се наводниха, репортерки се возиха върху бронетранспортьори, а днес пък министър Арсенова обяви, че ще глобява кметовете за непочистени поречия на реки.

Както каза водещият на сутрешното предаване по една от радиостанциите, само местата в София, които имат древнотракийска канализация, не са срещнали проблеми с отводняването.

Всички политици буквално се омазаха с кал в предизборната си кампания, тъй като каузата им наложи да ходят по селата и да правят диги, да газят до колене в тор и локви и да отменят хорáта на централния площад, за да посетят наводнени къщи.

Въобще трябва да се проведе сериозен разговор със синоптиците, защото вече не може така, в края на краищата и летни дрешки си купихме. Освен това започнахме да правим планове за отпуски, които не е ясно къде ще ги караме, имайки предвид кипежа по българското Черноморие, където трябва да се стълкновяваш с фадроми, багери и самосвали, ако не искаш да бъдеш вграден в някой строеж, както са правели с българските девойки преди около 200 години /случаите са описани в народния ни фолклор, изучаван в 6 клас/.

Лятото бяга по тъча, обаче пък спечелих ecard с 10 лева от играта за изборите и сега се чудя какво да ги правя тези баснословни суми. После обаче се успокоих, защото прочетох, че правителството вдигнало забраната за внос на несертифицирани необработени диаманти от Сиера Леоне.

Е, това вече е друго нещо, откога чакам да си внеса диамантите от Сиера Леоне, сега ще го ударя на живот, а и като ми амнистират и незаконните капитали, възлизащи на 3 лева и 47 стотинки, и вече само си викам „дано“, както пееше Богдана Карадочева.

Освен това ще купя и Софийска вода, за да престанат да ми пращат сметки с огромни червени надписи ПРОСРОЧЕНО и да ме заплашват с всякакви ужасии. Дето викаше онази мацка от клипа за повишаване на избирателната активност, „еми к'во да ти кажа, брато, че ви купим и че ви продадем“. Или ще си направя лично мое дружество и ще конкурирам Бургас-Александруполис, Баку-Джейхан и Джерман-Скакавица, въпреки че първите две май пренасяха газ.

Таман се отнесох в мечти и разбрах, че готвели покушение срещу Бойко Борисов заради големите успехи на МВР. Имало сигнал от сръбските служби, обаче нашите взели всички необходими мерки и му засилили охраната, така че широката общественост може да спи спокойно довечера.

Но разтърсващите новини не спират – вече бях решила, че с покушението денят в информационно отношение ще завърши и оповестиха, че Исус бил починал от белодробна емболия, а не както всички досега сме смятали – от кръвозагуба. Това ме хвърли в нови размисли, зарязах и Бойко, и Софийска вода, и последния тираж на тотото, от който имам нула /0/ познати числа.

И сега си седя и чакам пак да завали, както прогнозира Латин Латинов, и да се потопя в телевизионните клипове на партиите, розите и рошавите вежди на Йоана Буковска. Също и на предизборната хроника, където с удоволствие ще видя как бъдещите депутати откриват селски чешмички, тропат ръченица със затъкнат в ушите здравец, чупят питки със сол и говорят с антични глухи баби, които са стожерът на политическата активност.

Както казват, няма нищо по-хубаво от лошото време, пък било то и веднъж на 4 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание