Размисли и страсти... за психопати, пачаври и наркомани

Сбит преразказ с елементи на разсъждение за най-трогателния, драматичен и объркан БГ сериал в последно време
19 апр 2006 17:32,
Размисли и страсти... за психопати, пачаври и наркомани
Илюстрация: Корбис

Не знам дали ви е идвало наум, че единствените ни моногамни (по неволя) праотци – Адам и Ева, всъщност са били прогонени  от рая заради дистанционното, а не заради некаква си съблазнително зачервена и сочна ябълка.

Като знам вкъщи колко атавистично заредена с неприязън е борбата за проклетото превключващо устройство, изобщо не се съмнявам в това! Мога в по-глобален план да го сравня само с борбата за хляба и тази за ножа!

Та като казах ножа, се сетих каква ми беше мисълта всъщност!

Всяка пролетна (и зимна, и лятна, и есенна) сутрин любознателната ми половинка ознаменува раждането на новия ден не с “Добро утро хора, добро утро, град”, както бих сторила аз персонално, а с включване на телевизора. Докато успея да реагирам и хоп – любимецът ми Бареков вече върти на ръжен гостите си – страдалци! Само рога му липсват!

Отстоявайки елементарните си човешки права, едно от които е да не виждам, ни чувам Бареков, се опитвам да изтръгна черната кутийка от пръстите на другарчето си, но то не пуска (само това му е останало от стъпканото мъжество).

Затова ден след ден съм принудена (за протокола – насилствено!!!!) да научавам всички новини директно от техния създател – гусин Николай Бареков.

И да ви кажа честно, последните седмици са си същинска забава.

Първо стресираното момче – студентче в Англия, което носи навсякъде със себе си българския трибагреник и мечтае да се върне в родината си някой ден.

Набили го на емблематичната автомагистрала Тракия, ей така – за черните му очи, щото не случил на кола, която да го бутне! А на парламентарна дружинка с остра нужда от спешна лекарска помощ в бял спретнат санаториум с две липи отпред (и с голям катинар задължително).

Ей, не можах да гъкна от потрес и от погнуса!

На следващия ден в студиото на Великия инквизитор се изтъпанчи горилоподобният Павел Чернев, който се издигна в сънените ми очи с безграничния стоицизъм, с който устоя на Барековата настъпателност. Не каза нищичко, като същински комунист на разпит! Стана ясно само, че е управлявал автомобила на Волен, известен още като “Левски” (прости, Апостоле).

След още 2 дни пак Чернев. Малко объркано звучеше, спал, пикал, пил вода, не видял... “Аз не помня къде точно седях, но мисля, че бях зад шофьора". Че нали беше шофьор миналия път, пък сега лежал на хълбок зад водача на превозното средство.

Викам се, бре, да му се не види, тоя човек или има раздвоение на личността, или страда от пост-атентатски стрес.

Дупетатите маркираха въпросното произшествие като брутална хулиганска проява и с това измиха пречистите си ръце и се разграничиха от магистралния екшън.

Докато чаках развръзката със затаен дъх, събуждам се онази сутрин и пак Чернев, ужас, драги зрители, както казваше Весела Нейнски. Този ще вземе да приватизира столчето на Бареков, мисля си.

ТРЕТА ВЕРСИЯ. Гледам и не вярвам на ушите си, ако мога да си позволя да цитирам почитаемия Вучков. Докато слушам как Павелчо каканиже и разкрива осъдителни във всеки аспект подробности от умопомрачителната трета истина, се разсънвам тотално и изпадам в хистерия. Не мога да се спра, драги зрители. Цвиля, плача, пак цвиля, пак сълзя.

Побойникът бил Любчо, Любчо бе - криминално проявеният бабанка, назначен от Волен “Левски” за личен шофьор. Бедни народе, кого изпрати в Парламента.

2 дни мисля кой лъже, кой казва истината, и казва ли някой истината изобщо? И ще си заслужат ли “жертвите” на атентата един голям шут или ще им се размине заради имунитета! Стана ясно, че Чернев ще измъкне краче от помията, щото се бил отрекъл от собствените си лъжливи показания.

Демек блудната овца се завърнала в стадото на праведните според българския закон поне.
Направо съм неработоспособна, съвсем прещраках с тази парламентарна драма. Явно Гришам и  Балдачи ми идват в повече!

А днес сутринта пак при Бареков (вече не мога да дишам без него) некъв бивш низвергнат или отцепил се от Атака обобщи нещата по един похвално експресивен начин. Каза: Ядрото на Атака се състои от един психопат, една пачавра и един наркоман. Толкова ми хареса този човек, май Расате му беше заглавието! Уцели десетката направо!

Та от началото на сериала досега тайничко замечтах и се занадявах нещо да се случи! Че това ще е капката, която ще газира духа в бутилката и той ще вземе да кипне, па да изскочи на свобода със все тапата! Да, ама не, както словоблудства уважаемият Петко Бочаров.

Не сме народ, а мърша! Ей това искам да кажа! Щом психопати, пачаври и наркомани ни управляват по собствената ни воля! И щом нямаме волята да ги изхвърлим на паветата барабар с шапките и знаменцата с лика на Сидеров, които продават, вместо да раздават на многобройните си почитатели.

Сега превключвам на канал Романтика, там си вървят 24 часа сериали, от които не се срамувам. И в които психопатите, пачаврите и наркоманите не са в Параламента. Останете със здраве!

Даниела Михайлова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание