Не ми подарявайте телефон

Вижте сега. Останах без телефон. Не бързайте да ми подарявате. Не бързайте да ми навирате слушалка в ръцете. Чуйте ме какво искам да ви кажа...
10 май 2007 08:47,
Не ми подарявайте телефон
Nokia 6801, най-продаваният телефон в света за незнам си коя година, днес е труп. Най-продаван заради възможността да пишеш SMS на китайски.... че с тия 40 или 80 хил йероглифа няма къде да ги съберат в няколко бутончета. Снимка: АЗ

Вижте сега. Останах без телефон. Не бързайте да ми подарявате. Не бързайте да ми навирате слушалка в ръцете. Чуйте ме какво искам да ви кажа.

Според мобилните ни оператори аз дори не живея в тази страна, тъй като те твърдят, че имат над 8 милиона абоната, да не кажа 9, пък тук сме само 7.

Аз съм човек, различен от вас. Всеки един, който чете това, знае, че аз съм различен. Различен, защото нямам телефон.

Дет' се вика, ще се запозная с някоя атрактивна мома и ще й кажа: дай си мейла, че аз телефон нямам. Тя ще иска да ме потърси посред нощ за страстен секс, но няма да може, защото няма как да ме извика. (Тва последното е фикция, мен не ме търсят госпожици ъндър прешър).

Няколко седмици нямам телефон и се чувствам добре. Дори незнам дали имам смс-и. Въобще не ми пука. Искам да въртя бизнес без телефон. Сигурно става. Не може да не става. Искам да издържа една година...

Но защо нямам телефон? Ами, счупих си го сам. Един ден, след ужасно изнервящ разговор, свършващ с : “Абе, аз що не ти е*а майката?”, натискайки гневно червения бутон един глас ми проговори :”Dude (да, не каза пич, а каза Дю-ю-ю-д), защо не прекъснеш мъката с шибaния си телефон сега?”

“Да, бе”, казах си - “Ще взема да му разбия мутрата на този малък нещастник в цимента на пода. И Вземи-и-и-и-и-и тази мозайка. Още дишаш? Вземи-и-и-и-и този шут... Ти малко мръсно копеле, който си ме будил с идиотиите на наркоманизираните ми приятелчета и инфантилните обаждания от куп миндили... Ти малък олигофрен, който си ме будил в 6 заради забравена аларма.... и си спял, като е трябвало да ме събудиш.

“Ти малка пластмасово-финландско-китайска гад”. Умри-и-и-и и си заври шибаната сим карта по-навътре, не само под батерийката, ами си я заври в под дисплея, малък капут.

Днес той лежи в кухнята и чака някой да го изхвърли.

Всеки иска оттогава да ми подарява телефон... Ама чакайте малко... Не искам... Как пък толкова оферти се появиха... Добре де, ако има Wi Fi мога да се разубедя и то само заради интернета, но иначе се съмнявам, че бих ползвал такава гад отново. И главата ми е по-добре. И вчера медитирах за първи път.

Ако искате да ме намерите - знаете ми мейла.

Още от мен

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание