Оф! Поредният day off*

Разказ с научнофантастични елементи, посветен на американския президент, работните дни и тяхното отработване
30 май 2007 18:58,
53
Оф! Поредният day off*
Илюстрация: СВ

Понеже знам, че много работни дни ви се струпаха напоследък /последните два месеца особено/, сега ще ви зарадвам с нещо свежо. Само че – единствено софиянци. За другите – сори, Евдокио, ама следващия път.

Значи. Много е вероятно на 11 юни, понеделник, столичани да изпаднат в принудителен отпуск, тъй като ще имат важен гост. Отдалече.

На 10 юни у нас ще кацне емблематичната за световния мир политическа фигура, наречена Джордж У. Буш.

Той не само ще кацне, но и ще удостои географските ни ширини с харизматичното си присъствие за около 48 часа, 13 минути и някакви секунди. Да не бъдем дребнави.

Джордж У. Буш ще маа гащи по прилежно измитите български улици и тротоари.

Метафорично казано, естествено – не си представяйте, че американският лидер ще скокне до пазарчето на Ситняково, за да си купи къси чорапи и кюстендилски череши, които след това да оплакне на чешмата на близкото площадче в подкрепа на българо-американския консенсус.

Джордж У. Буш ще се среща с видни държавници, ръководители, политици. Ще се ръкуват страстно, ще се тупат по раменете и където още там се тупат.

След това лидерът ще бъде отведен някъде да яде, за да му покажем българското гостоприемство, богата душевност и други традиционни български добродетели.

Най-вече гювеча, кюфетата с лук и пазарджишкия първак. 

Всъщност не, sorry. Първак за Джордж няма да има, щото той е въздържател - по лични причини, които са строго класифицирана информация по силата на Първата поправка на Конституцията и Втората алинея на Лора. Лора Буш, имам предвид, не Крумова. Така че Джордж ще пие лемонейд.

Възможно е да бъде поканен и при Слави /щото там президентите си ýмрат да ходят/, който вероятно ще го попита дали някога той, Джордж, е слушал радио „Хоризонт“, а Джордж ще каже „Ноу, защото аз рейдио не слушам. Гледам онли „Шоуто на Слави“.

Съвсем окей ще е и през Мюзик айдъл да мине, където дéцата ще му изпеят американския химн, аранжиран специално за случая като Дунавско хоро в седем осми и – за радост на Глория – придружен от брилянтна орнаментика и вибрато.

За да може цялата тая натоварена програма да мине тип-топ, Джордж У. Буш трябва да бъде опазен от:

терористичен акт

сблъсък с врачки пред бившия мавзолей /които, понеже не са длъжни жените да знаят кой е Джордж Буш, най-вероятно ще му набутат коренчета от живовляк в ръцете и ще го посъветват да си ги тури под възглавницата, за да се ожени, шото е свестно момче/

фрактура на десния глезен - в случай, че се спъне в крива плочка на булевард „Стамболийски“, а той ще се спъне, щото гореописаните врачки ще са го урочасали, пък с тея протести на лекарите в „Пирогов“ Джордж ще бъде гипсиран га му цъфнат вашингтонските налъми и то само ако е здравноосигурен

задавяне с недопечен картоф в гювеча.

За тая цел /да бъде опазен, а не да се задави със самоковски картоф/, столицата ще бъде задръстена от полицаи, снайперисти и гардове на Сикрет сървис, ФБР, ЦРУ, а най-вероятно и Хорейшио от „Местопрестъплението Маями“ ще дойде да помага, за да търси подозрителни косми и ДНК.

В небето от коприна пък ще има хеликоптери и самолети, които ще гарантират въздушната сигурност на госта, стига Агенцията за борба с градушките да не е решила точно в тоя момент да разбива градоносни облаци.

Така че, и сами виждате - тежък се очертава да е понеделник, 11 юни.

Затова кметът предложи той да бъде неработен ден за софиянци.

Все още не е ясно дали и този неработен ден ще бъде отработван някоя от следващите съботи. То не е известно и колко свободни съботи имаме, доста отработване ни се натрупа напоследък, но докъм Коледа все някъде ще се вместим. Ако трябва и на самата Коледа ще поработим. Баба ти все е почивала.

И ако това се случи – с неходенето на работа в понеделник и отработването в събота, единственото, което ни остава, е да се надяваме, че на Далай Лама, Папата и уругвайския министър на горите няма внезапно да им се приидва на официално посещение у нас в близко бъдеще.

Защото в такъв случай работната седмица може кокетно да се свие само в съботните дни, а в останалите ще си седим вкъщи и ще гледаме как доктор Хаус се бори с екзотични инфекции.

Not bad, нали?

*Почивен ден, англ. ез.

Още от мен

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Krasitta преди 16 години
не се побърквай и ти. Не знам за каква статия става въпрос, прекалявате вече.
29
0
 
0
 
! Отговори
Sun преди 16 години
Скрий се за малко, не се пъчи с тия тъпотии, макар и с друго подзаглавие! Знаем че си велика! Не ти прави чест да използваш същото име на статията! Сътвори нещо друго - за Станишев, Първанов, to say this for only a few!
28
0
 
0
 
! Отговори
Красита преди 16 години
сори, ама нито съм те чела, нито знам за идеята "ти", така че не съм я заимствала, както, между другото, се пише тази дума :) поздрави
27
0
 
0
 
! Отговори
NoiR преди 16 години
Не, че идеята с OFF не беше моя, но ... всеки е свободен да "взаимства" :)
26
0
 
0
 
! Отговори
сара преди 16 години
поздравления, много се забавлявах! само заради вас красита чета тази рубрика, много ви се получават нещата. одавна не съм се смяла така, просто си го педставих на пазара да си купува чорапи, екстра качество български, ха ха. а това с врачките ме уби и ще маа кюфтета и гювеч...супер, браво
25
0
 
0
 
! Отговори
Карин преди 16 години
Влизам в сайта на dnes.bg само заради нейните статии.
24
0
 
0
 
! Отговори
pepi преди 16 години
Много хубав постинг, изразяващ точните ми чувства в днешната работна събота. Особено ми допадна идеята Хорейшио да дойде, егати гадния тип.
23
0
 
0
 
! Отговори
theoneandonly преди 16 години
Амин!
22
0
 
0
 
! Отговори
rado преди 16 години
толкова затъпял в Щатите, че чувството си за хумор е останало некъде закопано в Делиормана през 1992 г. "Англицизм ите" н акирилица са написани не за да цапат езика, а точно - обратното да подсилят хумористичната част на текст. Но къде ли ще разбереш ти, американецо булгериън уан. Браво на Красита, дано има повече журналисти и хора с чувство за хумор като нея, а ти не си и помисляй да се връщаш, стой си там и си смучи американския начин на живот, току виж процесът на затъпяване се обърнал.
21
0
 
0
 
! Отговори
псевдо америкън дюд преди 16 години
стой си у щатско и не давай акъл...очевидно нито разбираш за какво иде реч в какъвто и да било текст, публикуван тука /може би само прогнозата за времето ти е горе-долу ясна/, нито мнението ти е меродавно. Всеки ще пише така, както иска. Ако авторката е решила да пише така, значи е имала причина, която не можеш да прозреш. Енд ъф стори. Дид ю гет ит?
20
0
 
0
 
! Отговори
jioVanio преди 16 години
Дано интелектуалците (журналистите, демек) от dnes.bg се усетят колко са смешни и жалки, когато замесват (омесват, примесват и изобщо оцапват) нашият хубав български език с англицизми изписани на кирилица. Спрете се бе хора! Повръща ми се от тази *** помия, която слагате тук.Казвам ви го като човек който живее в САЩ от 1992 и владее английски. ПИШЕТЕ НА РОДНИЯ СИ ЕЗИК!!! Дид ю гет ит?!
19
0
 
0
 
! Отговори
Дидка преди 16 години
Бравос Краситке, много беше добро, който не му харесва...жив и здрав да е. Аз лично шапка ти свалям на тънката ирония, а тя не е за всеки.
18
0
 
0
 
! Отговори
леле преди 16 години
авторката другия път ще е добре да не се отъждествява с "оригиналн о" формулирани нападки, списвани от неграмотни блогъри и за целта на читателското духовно облагородяване публикувани в dnes.bg (за справка проф. Я. Янчев). Или журналистите в БГ вече са на изчезване?
17
0
 
0
 
! Отговори
l преди 16 години
Purvo, sujalqvam,4e pi6a na latiniza,no...n qmam kiriliza. Nomer 15 e super prav. A avtorkata si pishe straxotno i prosto izrazqva mnenie po mnogo gotin i zabaven na4in...Evala!D obre prekarani 5 rabotni minuti...iskam oshte
16
0
 
0
 
! Отговори
JollyRoger преди 16 години
Goshe, kato doidesh, az iskam da sym na pyrvia red, ta da me napliuesh, oligavish, i az ako imam sutien she si go sloja na glavata...Otn osno avtorkata - sled orgazmite na st. Lokomotiv e po dobre da ne pishe izvestno vreme.
15
0
 
0
 
! Отговори
viktor@siemens преди 16 години
Сиреч ко ти трябва да дириш в страна, която даже не знаеш къде е докато не кацнеш, а това че си кацнал не значи, че ще знаеш къде си или поне не за дълго.И все пак благодарим на другаря президент Буш, че ни осигури един ден почивка повече, благодарим, че в този почивен ден да припарим до центъра ще е възможно само ако имаш статут на поне на кмет или лидер на някоя партия (аз хубаво си мислех да направя една миналите избори). Ах толкова му благодаря, че ми идва да запея "Контрол - Най-щастливия ден".п .п. Към всички терористи моля ви от сърце недейте да правите атентат докато той е тук, славата с папата ни е достатъчна за следващите 500 години
14
0
 
0
 
! Отговори
Lestat преди 16 години
Sorry macko ama koi ti e dal diplomkata ? Statiite ti izobshto ne bivat ... zaminavai si
13
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 16 години
към критиците: това, че плиткото ви чувство за хумор не може да намери смешното, ироничното, саркастичното във всички статии на автора си е ваш проблем. ходете да четете вицове на dir.bg или където там са публикувани.
12
0
 
0
 
! Отговори
kaka преди 16 години
Аз по принцип съм безрезервен фен на почивните дни, така че Бате Бойко ме спечели за каузата, без да имам нужда от повече аргументи. Не съм много съгласна да играем този цирк за пред Буш. В смисъл, аз мога да пътувам всяка сутрин по 1 час по Цариградско, а него ше го пуснат шус, все едно по-принцип ни е толкова подредена и оргазнизирана столицата. Тва ми звучи като едно време, в пионерската организация, когато в определени дни ни проверяваха дали сме с изрязани нокти и чиски уши, щото ще имаме посещение от партията. Иначе може да сме мърляви и споливи, ама за партията - спретнати и всеки с червена връзка.Иначе почивния ден (дай боже) е чудна идея, като си помисля каква паника може да стане ако работим. Вече имам планове и как да го изкарам:)
11
0
 
0
 
! Отговори
Аракачунчо преди 16 години
Найс! Вери найс! Добре се нахилих :)