Защо мразя абитуриентски балове? 13 години причини

Покрай тези балове започвам все да се сещам за моя... Но все пак всичко започна, като тръгнах на училище
30 май 2007 10:22,
87
Защо мразя абитуриентски балове? 13 години причини
Илюстрация: СВ

Покрай тези балове започвам все да се сещам за моя... Но все пак всичко започна, като тръгнах на училище.

Започнах училище като пълен аутсайдер. Бях толкова обикновен и скучен, чак леко тъповат, че бях моментално приет в клуба на аутсайдерите, където си бях сам поради липса на колеги.

Дори не можех да блесна с нищо кой знае какво в училище. В първи клас отидох с тетрадка, разграфена за втори клас. Седях на последния чин сам. Носех обувките, от които най-много можеш да се срамуваш. Джобните ми често ставаха жертва на хищниците наоколо. Поне да си бях счупил ръката някой път, за да ми обърнат внимание.

Успявах да отвратя съученичките си без да се опитвам да направя каквото и да било. Просто един луузър се надушва освен по пуловерчето и смотания си външен вид, и по това, което казва.

До шести клас нещата обикновено се развиваха в същата тегава атмосфера. Кризата върлуваше, аз си бях сам, крадях долари на банкноти по 1 или 2 от наш'те и ходех да пазарувам тайно в Кореком шоколадови яйца, туиксове и колички от мачбокс.

С мацките все тоя напредък. Ни натам, ни насам, дори и без надежда.

Ровехме се по кофите с един амиго от квартала, защото събирахме цигарени кутийки, то пък всички ни взимаха за клошари. Но пък кофите в нашия квартал (Лозенец) си бяха истински извор на красиви късмети и беше ужасно интересно да имаш нещо не-соц.

Нещата, които не бяха соц, са например: американска машина за сладолед, карти KENT, часовник от Китай – свръх лукс за тогава, едно много яко топено сирене – изядохме го, да, ама беше опаковано.. и цигари, разбира се. Всякакви марки и разновидности.

Снимки и чужди списания. Каталози на Dute Free Shop. Какви кофи имаше само "Японския"... Пускат те в един контейнер и се ровиш яката... имаше всичко освен клошари. Тогава този бизнес не беше развит... днес е яка мизерия. Конкуренция, к'во да правиш.

С този начин на живот трудно се хваща мацка, нали... Нищо, че бяхме 6 клас. Кинтолипса и соц реалност. По купоните ставаше гот. Веднъж си изпуснах някаква глупост на земята и се наведох, то пък една мацка си помисли, че тръгвам да я целувам и ме целуна първа... объркала се беше.

Малко шокиран останах от факта, че въпреки че съм ултра глупак, успях да се уредя с мацка. (Е, то беше е***и уреждането, но нека мине, като за първи път).

По-късно една си ме хвана за гадже. Мен ме хвана срам и и казах, че тия неща нема да продължат дълго. Те продължиха и без това към 20 минути на балкона у тях... разбира се, става дума за някаква ужасна целувка, а не за секс.

6-и клас на финала. Море. Лагер. Мацки. Първи напивания с намерена бутилка водка и ракия с колеги аутсайдери. Поне по това време се бяхме понасъбрали доста от тоя клуб.

Един Сашко вика, че ще ми уреди Елена. Чакай малко... аз Елена и сам ще си я уредя...

Е***и ташака... хванах си гадже на 100 гр водка и то от първия път. Само я питах искаш ли, а тя - готова.

Страшен идиот съм бил, си мисля. Толкова било лесно, мамка му. Поне от трети клас насам бях харесвал доста мацки. Язък. Но поне едно е яко...

Няма вече този балъшки начин на живот. Вече можех да мисля сам, да действам сам.

Така ли? Да, бе да.

Нещата си вървяха една година по старому. Не се виждах с Елена (може би прекръстена на Елена-Мария) от “В” клас на 120-то, випуск 93 може би. Ако някой я познава, да даде контакт. Бих искал да й обясня колко тъпо се чувствам.

Кофи, зима, началото на кучешките глутници. Котките изчезнаха от раз.

Преместих се в ново училище. Пак се очертаваше да съм балъче с аутсайдерски профил. Пак щяха да си седят така нещата, ако не си бях счупил крака. Е, то даже не беше счупване, ама карай, нали имах гипс. След двуседмична почивка отидох гипсиран на даскало и станах звезда.

Тоест - станах известен, щото не познавах никой, пък всички се познаваха. Аз имах патерици и ми стърчеше палецът извън гипса. Знаете, че тоя, дето последен идва на купона, обира най-много от меда. Ако пък дойде и гипсиран, нещата са фантазия.

Учех в Дружба 2. Имаше доста ромски бандити, но не ме закачаха в началото заради патериците. От другия клас също имаше един колега с патерици – Дзифта. Впоследствие един от най-добрите ми приятели. Той беше носил патерици и вече не му трябваха, но беше установил ползите от нея, когато беше заплашен от насилствени грабежи или му трябваше място в претъпкания автобус. Само Дзифта им го връщаше на пенсионерите за т'ва, че ни вдигаха постоянно.

Иначе - не че нямаше инфекции с бандитите. Даже като ми искаха 10 кинта, а аз имах 20, ми връщаха ресто. Културен грабеж. Имаше и некултурни. Даже не ме ограбиха. Едно цигане ме плесна пред момиче. Нямаше начин, трябваше да се отсрамвам и го плеснах и аз.

Откъде да знам, че копеленцето е с още 20 души. Да те бият 20 обаче не е толкова лошо, защото никой не може да те стигне. Един само каза “Спрете” и ми намери носа с дясната си ръка и после “Пурпурни реки” в 3 серии. Е, т'ва беше лошо. Ама станах герой.

Герой, ама за малко.

Другата година на 15 септември, като млад 9-о класник, най-хубавата от класа ми каза, че съм станал пич. Хм, яко, ебати. Сигурно Гагарин се е чувствал така, излитайки нагоре, ако го е правил въобще, затова не искам това сравнение. По-скоро нещо като среща с Господ – ама да не умираш, но по-малко хубаво от това да чукаш мацка от корица на Плейбой (преди да я снимат, разбира се).

После станахме гаджета – не с Плейбой дамата, а със съученичката ми. Момичето, в което мисля че бях влюбен – Н. ми каза, че В. ме харесва и май имам шанс. В. беше най-яката и моментално чувствата ми от Н. се прехвърлиха към В. Добре, че не бях сложил картите на масата пред Н. се поздравявах за успеха.

На В. майка й беше учителка в мойто даскало и един ден един мой френд... е***и идиота, се изсра в стаята й безпричинно и я омаза цялата. Аз даже не знаех, че това е стаята на тази жена. Впоследствие децата учеха на широко отворени врати и кофа парфюм за ароматизатор, ама нъц. Много се притеснявах някой да не разбере, даже не знам защо ви го казвам. Все тая е вече. След това, което направих аз после.

Като гадже на най-яката мацка в даскалото, към теб се гледа с респект и завист. И ако не се възползваш от момента да подразниш луузърите като теб, си се прецакал яката. Успях май да подразня обаче нейните родители, които не бяха очаровани от факта, че гаджето на дъщеря им е хилав тип с мазна, дълга косица и тениска на Сепултура (оная от 91-а) , камуфлажен панталон, плюс кубинки 45 номер... но якето... то беше култ... Не беше скъсано, но имаше 50 безопасни игли и нашивки.

Не се чудех дълго защо са ме преместили в другия клас. Беше ясно, че майка й и класната ми са в играта. Другият вариант е наистина да съм бил зверски тъп и да направя 19 неизвинени.

Не помня каква връзка имахме, нито много от това, което сме правили... спомням си, че заради приятелката ми бях канен на всеки купон, за малко можех да мина от страната на другите пичове, да стана не-лузър.

Беше скучно да си не-лузър. Всички бяха идиоти. Никой не слушаше дет метъл и си беше адово. Станах едно много добре дресирано куче, изпълняващо всичко за своята кучка (сори за сравнението, В.) Движех се с малоумници. Мислех си, че са яки. Те си знаеха, че аз не съм. Исках да мисля като тях, щом В. ми казваше, че те са куул, значи трябваше да са..., но някакси не бяха.

Опитах се да обясня на В., че моите приятели са по-добри. Заведох я на купон, където масово се дишаше лепило и един приятел бе дебютирал в секса без въобще да си спомня за това. Очевидно това не даде добър пример и впоследствие - положителен резултат.

И ето това беше най-бързият път да станеш лузър отново. Да те зарежат. Всъщност, след като тя се опита да скъса с мен, разбрах, че съм бил КУФАР.

Е, тва е човек който няма собствена стойност, той е придружител и го мъкнат насам-натам, заради готиното му гадже. Сам по себе си няма цена, т.е. има оферта “продава”, но няма оферта “купува”.

Този куфар почна да върши ужасни глупости, за да си върне гаджето. Нещо, което беше безмислено. Много е забавно за твоите съучници и основна цел за излизане е да преценят доколко си надежден, за да си обратно с нея. Ако си психопат като мен, не си надежден. Психопат не означава готин луд, който прави готини и забавни куул неща – психопат тук означава жалък психар.

Та, след като заприличах на жалък психар, аз си казах FORGET ABOUT IT. Има и друг живот, дай по едно да пийнем.

И точно тогава тя се върна при мен. Всичко стана в рейс 280, докато се возехме напред-назад между 1-ва и последна спирка в компанията на Дзифта, Вики и бутилка водка. Дилемата е, докато си силен да изхвърлиш най-яката мацка и да си с френдовете, или да правиш страстен тийн секс с това прекрасно същество... НЯМА ДИЛЕМА.

Доколко е имало страстен тийн секс е спорен въпрос. Важното е, че това беше грешният път и този път беше за последно. Добре, че се появи едно момче да й стане гадже и да сложи нещата в ред и след 2-3 побоя успях да осмисля положението. За какво го отнесох, не разбрах точно, може би беше нещо като нетърпимо отблъскване. Няма никакво значение, защото пичът беше от наште. Свестен агент. Пък и важното е, че това даде необходимият ефект.

Просто свърши един от онези отрязъци от човешкия живот, които не желаем да си спомняме повече никога. Просто ако имате сили, бихте изтрили тези моменти. Можеш да си се чувствал толкова ужасно, все едно да си викал за Хитлер по времето, когато се е канел да избива евреите. Тънък психо момент. Като отлежи с времето, става все по-силен и неприятен на вкус.

Да оставим факта, че не съм си говорил с тази мацка 10 години. Не е в това въпросът. Говорехме си за баловете, ако помните.

Аз моя го изкарах като луузър. Почти не си говорих с никой. Беше тъп ден. Още оттогава се чудя на какво се кефят толкова абитурентите. Аз го чувствам като отиване на смърт. Гилотината ще резне живота ти точно там, където връщане назад няма. Училището. Безгрижието. Кофите на "Японския", ако искаш, даже и цигарените кутийки.

Всички телефонни номера на онези хора, всички контакти, всеки звук и лик от тях въобще.

Един тъп бал, с глупаво наконтени хора, хероина в джоба на Миро, гадното евтино вино, тъпата пост соц президентска резиденция, телефона на П., който фактически беше на баща му, онези двете каки от класа, дето искаха да се чукат днес, щото бяха гледали, че по американските филми се прави така.

Пиянството, гадните дискажи и гадните таксиметрови вампири. Не вампири, ами селски мишки с изкуствени вампирски зъби и напомпани апаратчета. Тъжната тежка сутрин, изкъртените чистачки и слушалка от Булфон, гепена от пред 4-то районно. Депресия.

Снимка, на която ме няма.

Клас, в който не съм бил.

Спомени, в които вече не съществувам.

Реалната съдба на всеки един реален лузър.

***

След това класът се срещаше. Аз или не разбирах, или научавах случайно. Мен и още 1-2 пича въобще не ни викаха. Ние 7 години в гимназията си мислехме, че не сме аутсайдери, а се оказахме точно там.

“Как е пич?” - викат те... пак ли само поркате. “Няма ли да израствате в живота като нас”.

Примерно така ми се струваше, че ни подвикват. Незнам кой израсна. Кой лепи плакати, кой седи на стол, кой слага печати и кой лежи пред компютъра като мен сега. Кой гледа деца. Кой е чао-чао. Кой е олимпийски шампион на гей олимпиадата. Кой си е още вкъщи, кой обикаля света, кой ще умре утре в катастрофа, на кой гаджето му го е з*****о и се чувства луузър за първи път в живота си... да, ама е вече късно за тоя урок, когато си на 30.


Имаше много сватби на мои познати. Разбирах постфактум за всички. Всички ме питаха: “Ти що не беше?”. Еми-и-и, не бях гладен, викам. Нали съм надут пич, не ходя там.

Разправям всичко това, понеже за бала си мислех. Той беше преди има – няма 10 години. Оттогава някак си не обичам баловете. Водят до депресия.

Там се разделят приятелите.


***

***

***

Още от мен

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
0
 
! Отговори
Bircho преди 16 години
Към Киро - *** - не ти беше най-големия аутсайдер в тоя клас!Аз БЯХ!Но пък за сметка на това си намерих адски готини приятели и ти си от тях, и винаги ще си останеш от АДСКИ готините приятели!!!Към останалите - който мисли, че Киро е за психиатрията или че е комплексар и тъпо парче - може да иде и да пие една студена вода и да осмисли живота си!Киро е супер пич, и като изключим този момент с В. който той описва други комплексарски моменти няма, или поне аз не знам!Кире - много добра статия!
58
1
 
0
 
! Отговори
az li4no преди 16 години
kato edna taz godishan zavarshvashta(shila) moga da kaja,4e neshtata ne sa se promenili mnogo,e osven kofite i razni drugi elementi, razdelenieto si e pochti sashtoto oba4e utehata e v tva 4e outsaiderite sa pove4ko i sa po-bezgrijni,6toto nqma za kvo da im puka tolkoz,mi tolkozchao i 10x za gotinata statiq
57
1
 
0
 
! Отговори
%@#$)& преди 16 години
Стига с тия психиатри и психолози, бе! Само човек, който не е ходил при такива, може да дава подобни *** съвети. Психолозите могат да те изкарат *** ей така, без нищо, и правят генерални изводи за човека, без да го познават. А ако спориш с тях за преценката им, става още по-лошо. Ужасно е, че на тези хора се вярва и им се позволява да решават нечия съдба.
56
1
 
0
 
! Отговори
Drago преди 16 години
браво,браво!реалността е точно такава,върнах се и аз в тия години,честно,умееш да докоснеш тънкото....Обаче Sepultura от 1991 си е ненадмината,освен от Металика може би:)
55
1
 
0
 
! Отговори
:) преди 16 години
http://***.dnes.bg/crew_individual_view.php?case=t ext&id=80Ot tova, koeto pro4etoh v tozi link, vidqh 4e si se promenil - evala !ps: ako ne bqh viql tozi link, 6tqh da sum absoliutno suglasen s 61 komentar :)
54
1
 
0
 
! Отговори
... преди 16 години
...и такъв ще си останеш...и аз незнам как прочетох тая бумащина, то не "другите" ами ти май си бил във филма, така е нали ? В онези US филми, за които говориш - да, онези за аутсайдерите като теб, които се правят на абсолютни непокисти. Глупав си бил едно време, дано да си си извел поуки от многобройните си грешки. Надявам се! В крайна сметка ти сам си си избрал такъв начин на живот. Колко нормални човека познаваш сега (ти си журналист - би трябвало да познаваш и да общуваш с доста хора), които ходят да ровят в казаните ??? Някой от онези "глезльолвци" по онова време да е плувал като теб в казаните ??? НЕ! Относно отношенията ти с женския пол...аз съм мъж като теб и да ти кажа и най-готиният пич се притеснява преди да заговори някое момиче...а ти и това не си правил. Е как си очаквал да удариш нещо ? В тоз живот не поемеш ли инициативата ставаш...КУФАР...ти го каза ! Много мога още да ти говоря, но ще ти дам един ЦЕНЕН СЪВЕТ - прочети коментарите, които сме написали, пресметни колко неща си изтървал през детството си и си дай сметка дали ще продължаваш да чакаш "звездният си миг" да падне от небето или ще вземеш живота си в ръце...*** на психиатър...най-малко ;)
53
1
 
0
 
! Отговори
be neznam ama da si преди 16 години
be neznam ama da si heshe ostanal v kofite, pone az do tam go izdurjah tova
52
1
 
0
 
! Отговори
be neznam ama da si преди 16 години
be neznam ama da si heshe ostanal v kofite
51
1
 
0
 
! Отговори
djemal преди 16 години
bravo ***,
50
1
 
0
 
! Отговори
shlqkkk преди 16 години
Статията ми хареса. Не зная дали и в момента има такова разделение - "готини", "люзери" и прочие, но определено си ги има по-готините и по-равните ;) . Моят бал мина преди няколко дни. Не мога да опиша колко щастлива бях от факта, че най-после се махам от скапаното частно училище, със скапаните надути *** и ***, убедени, че учейки в частно даскало, са хванали Господ за шлифера и всички са им длъжни за всичко. Имаше ги яките мацки със самочувствие до небето, както казва един приятел "дивеч". Е, няма да си кривя душата, хубави бяха, някои бяха и готини като хора, но повечето бяха к-у-х-и. Абе дивеч, кво повече да кажа. От целия випуск /около 50тина човека/ имаше цели 8 /!/, които бяха качествени - не бяха надути, бяха пичове. И, разбира се, само 2 момичета спадаха в тая групичка /с девойки не се търпя особено принципно/. Сигурно звуча като най-голяма комплексарка и загубенячка... Не ми дреме. Ква съм и ква не съм, не може да се определи от някъв си коментар. Балът мина и си замина, трябваше да ходим в СИН СИТИ /аз там няма да стъпя!/... Е, платих си куверта, после го продадох. Вдигнах се с едната от яките мацки, която е най-голямото слънце, което познавам и която си обичам адски много, викнахме групата на Шаро /въпросният ми близък приятел с "дивеч"-а и другите от копманията му/ и се сцепихме в Кабаре - ретро, рок, метъл, ЯКАТА РАБОТА! Не съжалявам, че не отидох с класа си. Повечето от тях не желая да ги виждам изобщо повече - кво да им гледам мутрите, да им слушам грандоманските словоизлияния и разказите за яките ***/пичове, (с) които са (се) наебали и които били с последен модел БМВ, Мерцедес или дори Ферари? "Готините" хора, нашата си компания от *** в най-добрия смисъл на думата, сме на 1 телефон разстояние... дори на един скайп, ако предпочитате. Другите да умрат по кофите :D Та статията ми хареса, препратих я и се намериха още фенове. Не аусайдери, а истински стойностни хора. Тези, които човек си струва да познава.
49
1
 
0
 
! Отговори
neobichaina преди 16 години
Похвала за статията, има душа в нея.Ужасно много се дразня само на буквално "тъпите" коментари от страна на група *** - хейтъри, които се опитват да се изтъкнат "готини", с цел прикривне на купища комплекси. Като не ви харесва нещо, ами не го четете, кой ви насилва ?!?!?
48
1
 
0
 
! Отговори
хм преди 16 години
леле верно ли имало училища като по фимите - е красивите,*** "готини?".Добре че в гимназията намерих най-добрите си приятели. Пък и няма кво да се лъжем - бяхме най-готините, ама нормални деца на класа. "Готините" от другите класове наистина бяха тъпички, ана това е друга тема.Иначе при момченцата е по друго - лузърщината е повсеместна, и дори да имат готина работа или други екстри, масата са по-големи вагини от повечето жени. Ей затва, можете да сте и куфари, и протфейли и кви ли не други предмети.А балът си беше супер - иху аху,дискотеки,мили таксиметрови (стават чудеса).Среднощна закуска. Червило на разсъмване. Абе лудница. И нищо не свърши, започна нещо друго - университета, и пак беше интересно.И по баловете ми става едно такова готино - весело е как някои хора приемат нещо толкова нормално като най-важната вечер в живота си. Смях смях смях:)))Та ни са подтискай все нещо хубаво е излязло от тия 13 години. PS: има поне едно нали?
47
1
 
0
 
! Отговори
Bada Bing преди 16 години
Владко , с изказването си показваш кой е "тесногръдия селянин" ... И се постарай друг път без правописни грешки. Абитурент си вече.
46
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Takiva kato teb nai gi obi4am ... otvorkovci deto sa varha na sladoleda. I vsi4ki sa im dlajni, nikoi kop4e ne moje da im kaje. Mamin zlaten, za6to ne sme u4ili v edno i sa6to u4ili6te da vidim kak "6te ti kupuvam cigari i bani4ki i 6te te 4akam s oborota pred u4ili6te" ...
45
1
 
0
 
! Отговори
Ender преди 16 години
Bqh looser do predi 3-4 godini,golqm,se ga poznavam hilqdi hora i za vsi4ki tqh sum kato bog,no az znam 4e vse o6te sum si looser,prosto budi sebe si i ne pozirai,horata zabelqzvat tova i te ocenqvat kogato si istinski
44
1
 
0
 
! Отговори
namonaraqnaq преди 16 години
Виж, балът не разделя приятели, той просто е ознаменуване на радялата. Ако имаш приятели. Повечето само така си мислят, но си нямат, въпрос на дефиниция. Нашият клас трябва да е бил изцяло от лузери, щото бойкотирахме даже бала, с изключение на 1-2. И не се срещаме и не сме приятели и повечето не са "бракувани ". Е, и?Интелектуал ец ... :Р
43
1
 
0
 
! Отговори
софи преди 16 години
статията ми харесва, и то много. на моя бал си прекарах чудесно, но като се замислиш е малко балкански-компл ексарски тоя празник, в крайна сметка завършваш у-ще, не си направил кой знае какво...готини метафори!
42
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Много готино!!!!
41
1
 
0
 
! Отговори
l преди 16 години
Kir4e...vqrno,4 e xorata sa ti dali vuzmojnost da spodelq6 s nas mislite si,no ne ni zanimavai s li4nite si problemi...po-d obre xodi na terapiq ili ne6to,koeto 6te te uspokoi. Adski si subektiven i drazne6to postavq6 ne6tata,v kutiiki.Az su6to ne sum bila super populqrna v gimnaziqta, no balut ne e gilotina a na4in da otpraznuva6 zavur6vaneto na edin vajen period ot jivota si.Az imax kakvo da praznuvam i za men bala ne e bil dre6ki,po6lost, pokaznost i evtin alkoxol, a qki spomeni,spodele ni s priqteli.Aide stida drusa ve4e...
40
1
 
0
 
! Отговори
sla преди 16 години
Ми бил си си луузър и си останал такъв ... 30 годишен капризен *** ...ако не се земеш у ръце ще е твърде късно и децата ти ще ги питат дали тва е дедо им ...... помисли , ако сега забременее някоя от тебе и требва време да роди ... оп 31 ... оп 46 като ти е на 15 детето ... поносимо .... помотай се още малко в разсъждения и капризи и после ще станеш по-голям луузър откогато и да било до сега ... Опичай си акъла КИРЕ!