Кучешка държава

Неделя, 7.30 сутринта. Буден съм около час и тъй като не мога да заспя, ставам да пиша. Точно в 6:00 всяка сутрин кварталът се оглася от кучешки лай, който продължава без прекъсване докъм 9...
30 юли 2007 10:52,
246
Кучешка държава
Илюстрация: georgecoghill.com

Templar, автор в Blog.bg

Неделя, 7.30 сутринта. Буден съм около час и тъй като не мога да заспя, ставам да пиша.

Точно в 6:00 всяка сутрин кварталът се оглася от кучешки лай, който продължава без прекъсване докъм 9.

Причината е, че някой от съседите ми разхожда кученцето си и когато то минава покрай дворове и балкони, затворените там любимци започват неистово да лаят.

Няма изключение от правилото - всеки Божи ден.

Знам, че някой ще каже, че нищо не разбирам, че кучето е голям приятел и дава топлина и радост на дома му. Знам, така е. Но защо заради това сърдечно увлечение на съседа си, трябва аз да се лишавам от сън всеки почивен ден?

Аз харесвам Вокално инструментална група ”Дийп Пърпъл”.

Намирам топлина и уют в песните им.

Как ще се приеме, ако всяка сутрин в 6:00 надувам две мощни тонколони на балкона с албума Burn, след това Perfect strangers, след това черния албум на Металика. И към 9 ч. ще спирам?

Неведнъж всеки от нас е бил свидетел как едричък домашен любимец тича добродушно към някое дете. Понякога детето се радва. А понякога изпада в истерия. Надава викове на ужас и реве.

Тогава отнякъде се обажда дебеличка, размъкната лелка, която с резки крясъци съветва любимеца си да идва при нея, а на 6-годишното дете обяснява, че „то не хапе”. Въпреки това, понякога „то” хапе...

Аз обичам животните. Гледал съм змии, гущери, скорпиони. Как ще приемете, ако докато Вашето дете си играе в парка, към него пропълзи еднометров смок.

Когато се разпищите (вие и детето), аз ще се провикна отдалеч, че смокът не е отровен и е безобиден като колана на гащите ви...

В белия свят, където твърдим че „България винаги е била”, за разхождане на куче без каишка се налага глоба. Има специални оградени площадки в парковете, където животните могат да бъдат пускани да тичат свободно. Това важи както за доберманите, така и за болонките.

Неведнъж всеки от нас е стъпвал в положено нежно на тротоара кучешко лайно. В белия свят, където живеят нормални хора, те събират лайната на любимците си в пликче и го хвърлят в близката кофа. А глобата за сране по тротоара е солена.

У нас живеят хора-кучета, които си хвърлят боклука през балкона. Добре, че не отглеждат слонове...

Едно време обичах да тичам в парка и да карам колело. Сега това е почти невъзможно, защото по всяко време към мен се затичва някой ръмжащ звяр с размер на глиган.

Пробвах да тичам с пистолет на кръста (газов – за читателите от ГДБОП), дори го използвах няколко пъти и се отказах - аз не съм командос и не ми е кеф да стрелям докато тичам.

Сега не тичам и не карам колело. Затова пък кучетата тичат на воля. Не знам дали карат колело...

Някой ще каже, че има отрова, пушка и високочестотен модулатор, който кара животното да се побърка от ужас.  Аз обаче съм нормален човек. Обичам животните. И докато някой не измисли уред, който да кара простаците да се побъркват от ужас, ще търпя кучетата им.

Въпреки че съвсем открито се нарушават правата на не-кучкарите, няма как те да се защитят, защото е прието, че са втора ръка хора. Нещо като непушачите.

Кучкарите са достатъчно голяма група и само заради това съвсем съзнателно си позволяват да тормозят другите.

А иначе повечето от тях ще ти проглушат ушите за свободата на личността... но няма да приемат змията Донка, която е тиха като риба, безвредна като мокра връв, практически не сере и е най-красивото Божие създание (след синеоката, която чете новини по ТВ7), да пълзи грациозно в двора на детската градина, под звуците на 120 dB хеви метал.

Аз и не бих ги подложил на това. Защото не съм като тях.

Видял съм доста свят. Бил съм в Ню Йорк, Париж, Копенхаген, Лондон... там има ред, глоби и служители, които глобяват.

Бил съм в Скопие, Куманово, Баку, Истанбул, Ниш, Букурещ... и там хората не стават жертва на хобитата на другите хора.

Не съм бил в косоварската столица Прищина и не знам как е. Предполагам обаче, че и там хората имат известно предимство.

Евентуално, ако в Прищина има циганска махала, може би там да е като в нашата Европейска столица - всеки може да издевателства над другите по начин, който му доставя радост.

Всъщност, приликата между София и циганската махала на Прищина е само една –„народът”.

Тоя изстрадал и мъдър народ,  който идва от селото в града и вместо от селянин да стане гражданин, упорито и методично превръща града в село.

Защото така се чувства по-уютно. В лайната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
0
 
! Отговори
Съпричастна преди 16 години
Браво! Все едно аз съм го писала! Точно това и аз си го мисля-особено за тичането в парка!
146
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 16 години
Просто още един ***, който се опитва да се прави на умен !
145
0
 
0
 
! Отговори
Саблезъб преди 16 години
Напълно съм съгласен със статията!Обичам животните,но за всичко си има мярка.Който иска куче ,да си го държи на каишка и с намордник-особено ако е голямо.Да го води само в парка,а не на близката детска площадка в пясъка!Да си му събира *** в пликче-другите не са длъжни да газят в тях!А най-добре да си го гледа в къща с двор!Ако няма -да не си взема голям пес-нали уж обича животните!И солени глоби!
144
0
 
0
 
! Отговори
nelito преди 16 години
Браво на автора на статията,чудесно си я написал,напълно съм съгласна с теб.ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!Не,че мразя животните,но не съм съгласна бездомни кучета да се разхождат по улиците,да има постоянно случаи от ухапани от песове,да не мога да спя (също като теб),защото в блока във всеки 1 апартамент има по един такъв "член на семейството" и на никой да не му пука за кучешките "***" на всякъде по улици и градинки.Е,да,ама - не.Да си цапат и умирисват къщите си и да не ни смущават нас с техните виения и лаяния.
143
0
 
0
 
! Отговори
ee преди 16 години
Само си чешем езиците, дайте да направим нещо реалнописмо до СОС да определи места, забранени за кучета,или списък на съседите, които имат кучета и със сигурност не са им платили данъкили да звъним всеки ден до Зоомилосърдие че някъде има глутница, да идват да ги приберат докато не бръмнатМоже и да не е много смислено, ама *** на съседа виеше цяла нощ на умряло, та ставах да гледам да не би пък да има земетресение и дали се клати полилия....
142
0
 
0
 
! Отговори
ghost smoke преди 16 години
последните ТРИ, не последните ДВА
141
0
 
0
 
! Отговори
templar преди 16 години
За начало четете templar.blog.bg Ще помисля и ще споделя до няколко дни.
140
0
 
0
 
! Отговори
kilgore преди 16 години
Как е възможно някой да държи доберман или немска овчарка завряна в панелка и да ми обяснява, че обича животните? Ами, то аз ставам агресивен от тези кутийки, че какво остава за бедните ***.Много хубава статия. Мисля само, че пропускаме другия момент освен агресията на животните и на стопаните. *** и простотията на стопаните. Кучетата акат. Някои дори ***.Преди време една дебела и разплута лелка си *** кучето на софийската улица Неофит Рилски (пред номер 15 или 17, тя там и живее) и го разцелува от радост колко добре се е изтропало. Когато й направих забележка да си прибере произведението на любимеца, тя ми отвърна да си вървя на село ако ми пречат *** по улиците?!? Железен аргумент. Наистина ми затвори устата :)
139
0
 
0
 
! Отговори
TimShel преди 16 години
Последните 2 коментара, са двете най-неграмотно написани от мен ... каквото и да са... Но пък чак се кефя на тях... Защото трябва някой да започне да ни го навира буквално отзад, и това да се случва винаги, когато действайки не мислим за последствията върху другите, за да се усети подобрение на местния психо- и икономически климат. Пък ако погледнем в една по широка перспектива на нещата, в тяхханта цялостна концптуалност и разширено екзестинциален битов оттенък (стил Симеон Борисов - Сакс-Кобургготски), то може и за кучетата да настанат по добри дни. ... А и е до излъчваната енергия - аз съм добър човек, всякакви разплакани бебета притихват в мен, всички животни ми се радват, но като всеки човек имам лошите си моменти и винаги, когато съм имал лош момент и крача просто така по улицата, кучето което иначе ми се радва, е скачало към лаейки и ръмжейки, защото е усещало негативната енергия, в такива случай обикновенно съм си мислел, как за някоя несправедливост, точно на конкретен ччвек, ще напакостя, .... иначе най-важният случай е следният: Бях още 7ми клас, ходех по улицата заедно с мой съученик, когато той реши рязко да подаде ръка и нашега да събори наш познат, бездомното куче (което се водеше любимец на входа) го захапа на мига, защото реши, че иска да напакости на благодателя му.... Така, че от ухапване до ухапване има разлика. Лошото е, че е фактите гласят,че агресията засяга едрите екземпляри по-силно, както при жега така и при студ(кучешки)... а със оскръндзването на народа ни ( не сме обеднели - просто всеки иска хубава кола, хубав хладилник, пералня, дограма, мебелировка) изхвърляме все по-малко храна и ни си свиди таксата да си кастрираме женското куче и после изхвърляме все повече новородени кученца.... Ами ... чакайте оправия.Който се е засегнал- благодаря му - значи смята, че има надежда, лошото ако някой е прочел как се заканвам да *** собствената си държава и не се засяга ...
138
0
 
0
 
! Отговори
TimShel преди 16 години
... Кучетата им били виновни и така нататък - ами има си ред, има си места за сигнализация, има си подписки и за наше общо добро - спрере да блокирате кръстовища или искате пак някой пиян да се стовари на главите на хората ... дискотека Индиго ли - какво беше това ... ТЕЦ МАРИЦА в гинес като най-мръсното място на планетата ли ... това какво беше ...рязане на ракети дето не трябва ли ... това какво ли е ... ами кражбата на 20 милиарда дето официално я обявиха по БНТ ... а "Иване, кажи си - те ще те разберат"... тях къде да ги слагам ... към конските *** ли ? *** били опаки - ами ще са - аз живея сред тях... имат и свестни хора имат и кофти хора - като нас ама не точно, защото наистина всичката ни работа е българска работа .... с тея 50 поправки на закона за здравеопазването, с тая адресна регистрация на не знам колко 10тки хиляди македонци в България ... разгеле дойдоха миналата седмица да проверят живея ли в нас, че сменям лична карта - БРАВО, сетиха се вече като се напълнихме с хора дето до преди 5 години ми плюха държавата, аз съм виждал и македонски блог дето казват на медиците ни маймуни и има направен колаж с клетка .... Като го оправите всичкото това, като се светнете, че не АЕЦ Белене, дето трябва да е ВЕЦ , но това друга история, и като проумеете, че ще стане, когато по малко пишете по форумите а повече диалогизирате наживо и най-вече С ЛИЧЕН пример оправяте нещата и действате - е тогава и с кучетата ще се оправим,защото аз като видя *** на земята ако има кош наблизо го хвърлям там... и се карам на собствения си 45 годишен баща за 1 фас на земята хвърлен, а като станете така ми се обадете и тогава тровете кучете и бийте не-кучкари....
137
0
 
0
 
! Отговори
TimShel преди 16 години
Ами ... разбирам и двете страни .... и както винаги става не само на кино ами и в живота ... за сметка на това двете страни не се разбират, някои хора са си природни пъзлювци или гадове, аз лично съм виждал малки деца възпитани от родителите си как дразнят куче на улицата, ама зверски му се зъбеха и го замеряха, а то горкото търпеше и в момента говоря за немска овчарка, не за пребита *** ... също така съм виждал как ми скача отгоре като бясно улично куче и то не един път, домашен доберман ме е захапвал 2 пъти и двата пъти понеже бях слабоват се разминах със съдран крачол и съдран ръкав и охлузна драскотина от зъбите....Значи - автора - *** почети малко законите на НР българия ( българия се пише с малка буква, докато аз не сметна, че е име на държава) ... Имаме закони и то не чак толкова лоши, и по принцип зимно време след 7 сутринта има право всеки да вдига шум до 10 вечерта, с паузата на обяд, метрото ви го строй градоначалник, работниците изпълняват заповеди, а що се отнася до тези дето искате да тровите животните, всеки случай е индивидуален, ако аз хвана *** което отрови кучето на чичо ми или пък гада който отрови кучето на една вдовица, защото пречеше на апашите да я ограбят , набързо ще върна смъртната саморазправа. Има си ред за всичко, само че няма кой да спазва законите, аз не съм чул или прочел статия за даден орден Стара планина на някой съдия изпълнител, който да е събрал дължими такси и глоби от силов бизнесмен(мутра), не съм видял отнет лиценз за строителна дейност на фирма редовен нарушител, не съм видял да си признаем, че ние сме си виновни, че не си признаваме че не 10 000 кръгло ами 100 000 от нас трябва да са в затвора а от 10те хиляди 5 са невинни.... *** ва в държавата бе, кучетата та кучетата... в края на 80 те години ми разстрелвате човек за поругаване паметника на Людмила Живкова, изнасяте ми България на части с всичките и реликви, Ахмед Доган и компания пречат петролопровода, за да мине през Турция и тя да намаже, псувате наред политиците и винаги казвате, че "ами тук е България", нишо не можело да се направи и всичко било предрешено, ами да - като си българин дрислъо предрешено ще е ... ще ме докарате да ме е срам че съм българин... пък съм минавал втори кръг на олимпиада по философия, имам IQ над 120 или иначе казано води се някак си че не съм *** и ако един разумен човек като мен може да стигне до извода, че българите поотделно са си виновни за всичко, но не искат да си признаят, то не знам... онзи ден един само дето не ми налетя на бой ? защо ли ? усмихнах се... и то защо аз тичам към средната врата на буса а майка ми към задната, не сме се виждали от 2 дена... и човека помисли, че съм луд или че му се подигравам, само защото си позволих да се усмихна радостно на фона на скапаната държава край мен, е разбрахме се - той беше човек все пак, не форумник - комплексар , дето само псува... Но е тъжно че сме я докарали дотам, а иначе ... мн знаете ... Кучетата им били виновни и така нататък
136
0
 
0
 
! Отговори
bat huy преди 16 години
ИЛИ КУЧКАРИЯ ВСЕКИ СИ ПРАЙ КВАТ СИ ИСКА
135
0
 
0
 
! Отговори
Крис преди 16 години
Наистина не е добра идеята кучетата да се разхождат свободно. Макар и домашни, нощем те имат по-особен характер и са по-склонни да проявяват агресия срещу случайни минувачи, а защо - не знам. А има и хора, най-често баби, които защитават кучетата без да се интересуват, че тези кучета хапят хора. Интересно ми е как ще се почувства такава една баба, ако я изпохапе куче - дали ще продължава да защитава кучетата?...
134
0
 
0
 
! Отговори
Frank преди 16 години
Чудесна статия!И аз,като много хора в Кучкария,не понасям някой да ми натрапва удоволствието си,особено ако е кучешко,в смисъла на статията.Вече не се учудвам защо управляващите все още търпят кучешката напаст - те самите приличат на кучкарите,които ежедневно застрашават живота и здравето на некучкарите.Кучкария е мафиотска страна,където чандалите определят модела на поведение на едно олигофренизирано псевдообщество.
133
0
 
0
 
! Отговори
Пламен преди 16 години
Яко,всичко си ме кефи,но "Тоя изстрадал и мъдър народ, който идва от селото в града и вместо от селянин да стане гражданин, упорито и методично превръща града в село. "Е това вече си е яко!Автора,имаш едно от мен :-)
132
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 16 години
а тези които мразят животни като малки, стават *** като порастнат (поне 90% от случаите)
131
0
 
0
 
! Отговори
... преди 16 години
Ако не беше толкова тъжно, щеше да е смешно.Значи, ако човек води кучето си на каишка то нямало да лае?!?Ако избием всички животни сме щели да спим добре?!?Водя кучето си на каишка, но то си лае отвреме на време. И на мен не ми пречат лаещите кучета, въпреки че около Ракова болница ги има много. Пречи ми, че и събота и неделя, и в делник и в празник, работници с червени потници копаят метро. И сутрин още в 7 часа докарват някаква огромна машина, която се чува в апартамента въпреки алуминиевата дограма и изолацията. След това го изоставят, за да почнат работа с нея някъде след обед. И това е непрекъснато. Имали срокове да гонят. Моята почивка за "Метрополитен" не е приоритет.Кво да се сърдим на кучетата, че лаели? Кво да се сърдим на работниците, че копаели? Дай да трепем наред, или да ги разхождаме всички с каишка, че да не ***, да не хвърлят бутилки от алкохол, чашки от кафе, спринцовки с игли и т.н. Горките кучета! Тех първи ще ги опнем заради едни *** и един лай...
130
0
 
0
 
! Отговори
Gold преди 16 години
Наскоро едно такова, уж домашно псе (но без каишка), се втурна с лай и ръмжене от няколко метра към 7-годишния ми син, който дори не гледаше към него. И когато направих забележка на собственика да си го държи на каишката, той започна да заплашва и да налита на бой. Явно наистина кучетата заприличват на собствениците си (или може и обратно)....
129
0
 
0
 
! Отговори
дикобраз преди 16 години
направо ме настъпи по показалците на двете ми ръце. вие поне имате привилегията от 6 АМ да лаят. при нас гадината съседна ги извежда 5.30 АМ точно колкото да те стреснат. докара ги пред входа ни и им съска ама буквално "Пикай- пикай", за събота и неделя естествено това става и в 15.30. това за каишки немат пари. а са големи песове. как видят некой и се хвърлят. на мЕсо. решение нЕма. както съм го повтарял много пъти - ОБЩИНАТА НЕ ЖЕЛАЕ ДА СИ СЪБЕРЕ ПАРИТЕ.
128
0
 
0
 
! Отговори
dani преди 16 години
Много добре написан и актуален материал. Не само в София е така, а в цялата страна. Всяка сутрин около 6 часа глутница кучета вият и лаят около половин час и събуждат целия квартал. Забелязвам, че от около месец отново има глутници в града и никой нищо не прави.Докога?