Мокри сънища и трупове

Сънувам го. Един срещу друг, се гледаме продължително. Пръстите ми го докосват. После натискът задейства механизма. Ръката ми танцува по всичките му части. Събуждам се сред трупове...
23 авг 2007 15:54,
133
Мокри сънища и трупове
Илюстрация: СВ

Мда. Преместих се в нова квартира. И е яко. Всяка вечер мяукам срещу луната, сутрин мирис на кафе и свобода ме опиянява, и изобщо животът беше супер. Първите 5-6 дни.

Докато не дойде моментът на прозрението – трябва ми компютър. И след предишната ми ода с моя, се случи новата епопея. Този път не е изневяра. А изцяло нов опит за любов...

Хубавата поговорка гласи “С пари всеки може, я да видим без ще успееш ли”. Повтарям си го в огледалото като мантра за амбиция. Решението е взето. Следва уточняване на параметрите.

Значи, казвам си наивно аз, трябва ми пишеща машина с интернет. В най-добрия случай – да мога да гледам филми.

Първо разпитвам най-близките приятели. Въпросът е формулиран много просто “Извинявай, случайно имаш ли стар компютър у вас? Назаем ъъъъ за няколко месеца. М?”. Отрицателно. Много отрицателно. Направо съкрушително.

Следващата идея е да пусна масово поразяващо съобщение. И тъкмо си мислех, че никой няма да бъде заразен от идеята да изчисти удобна табуретка за крака, когато един от красивите ни компютърни гении се отзова и каза, че най-безкористно ми дарява старата си бракма.

Аз си казах, че бих го взела заедно с бившия му собственик, но се ограничих да поблагодаря горещо с потупване в стил “добро куче” и блеснал мазен поглед.

След това се размечтах как сядам у нас пред бракмата и надробявам няколко текста със захар и сол.

В живота обаче нищо не е толкова лесно...

Още на следващия ден Жоро ми казва: Ми сори, обаче.. брат ми обича да си играе и е разглобил целия хард диск на малки части, за да види какво има вътре”.

Вдигам тревога. Ся, поне един хард ще намеря от някъде. Нищо че нямам представа какво е туй животно, как изглежда и с какво се храни.

Обаче нещата пак привидно се подреждат. Има хора за всичко, а човекът, който ми намери хард, е един за всичко, всичко от един. Тоест – намира хард (казва ми “ако ти кажа откъде е, ще трябва да те убия”).

После предлага срещу скромна порция от прословутите ми спагети с червен сос да ми сглоби компа, да го върже, да инсталира XP и да не ходи обут у нас.

Екстрата е, че може да е гол до кръста и да се измаца с нещо, което да прилича на автомобилно масло, така - за разкош. А аз обещавам да се окапя с кетчуп и да се овъргалям в олио и брашно докато готвя. Имаме сделка.

Голяма радост, голямо чудо. Хем ще отида на гости у Жоро, хем ще прекарам една вечер с другия любим колега – Васко, хем Васко ще се изпоти докато носи компа ми до малкото таванче, хем след това ще хапна спагети със специалист, който си служи с отвертката почти толкова добре, колкото с вилица.

Представям си, че съм принцеса, която си е наела прекрасни и умни роби, хаха.

Подреждат се нещата. Но не и по план. Компютърът стига до къщи.

Бива пльоснат върху операционната. Като виден анестезиолог, предвидливо го изключвам от контакта и хирургът почва да свързва жички, кабелчета и други неща. Аз кротко готвя.

До момента, в който всичко е готово и се оказва, че нищо не работи. Освен това сме забравили диска за инсталиране на Windows.

На следващия ден последователно и методично се вътря за нова RAM, и се радвам, че всичко е ок. Вечерта се събираме отново у нас и мъдрим защо, аджеба, с хубава RAM и хубав хард все още на екрана няма сигнал.

Ръгане и вадене на жички (повтарям - жички!). Оказва се, че някъде има проблем.

Този път е видео картата. Следващ ден – съобщение – намирам видео карта.

По дяволите. Пак не.

Така... следваща вечер. Дискът е в наличност. Пускаме компа и хоп – на екрана - “No signal”.

Търсенето става пословично в офиса. Получавам анонимни съобщения (от главния администратор, хаха) “Welcome to the club "My computer is dead"”.

Много смешно, няма що. Не можело нищо да се направи, трябвал стар компютър, защото колкото и да са хубави видео-картата, RAM-a и Harddisk-а, трябвало процесор и дъно от преди 2000-та. Трагедията е пълна... А желанието и нуждата ме побъркват.

Започват мокрите сънища – с монитора седим и се гледаме продължително, дълбоко в погледа му се прожектират романтични сцени....

Пръстите ми докосват копчето за включване, бавно, но сигурно упражнявам натиск, който задейства механизма.

Чувам звука от стартирането на Windows и ръката ми танцува, плътно притисната към мишката.

Слагам клавиатурата върху масата и я галя, след това я взимам в скута си и продължава нашия танц по клавишите.

После играем онази игра, в която въображението диктува толкова бързо букви, че ми се заплитат пръстите, докато натискат различни копчета...

Но се събуждам...

Поглежам заспалия и немощен монитор.

Вдървената клавиатура.

Обездвижената мишка.

Кухата кутия на един изживял живота си с множество неуспешни трансплантации компютър.

На пода ми се въргалят трупове, с липсващи части, за да стане ръчно сглобен любовник - Франкенщайн.

Извън мрежата съм. Life-ът ми е unplugged. Непълен и тъжен. Дрън-дрън...

Още от мен

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
108. - 24.08 21:48 - егати тъпотиятаОт: сараПо-голяма глупост одавна не бях чела! Кой ги публикува такива!!! То бива бива, за апартамента го преглътнах, е трудничко ама все пак... Но това вече на нищо не прилича. Какво следва, как си правих простор или как за пръв път затворих буркани за зимата..------------------------------------------ -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- ----------------------------------------========== ============ =sara, a az seki den se 4udq na takiva kat tebe, kato ne te kefi avtora i statiite i, zasto prodaljavash da gi 4etesh, kakto stawa qsno ot twoq post, uporito i posledovatelno? za da si na4eshesh komplexiraniq ezik, ili da se samozalyjesh che ima i po zle ot tebe? neta e golqm, otvori si nqkoiq druga strani4ka, tip ah zasto se rodih, i derzai tam. men li4no mnogo mi dopadat statiite na avtora, interesni opisatelni i uvlekateni, za tova gi 4eta. vij drugi avtori i statii ne mi haresvat tolkova, ta hem im spestqvam negativnoto mi prisystwie wyw foruma pod tqh, hem i na sebe si spestqwam energiq, hem i na sweta spestqwam glupostta si. zasto ne probvash i ti?
112
0
 
0
 
! Отговори
w преди 16 години
нетът е пълен с глупости, но защо и в dnes.bg
111
0
 
0
 
! Отговори
психиатър преди 16 години
Моля не закачайте me!Колкото повече се опитвате да му обяснявате колко е *** и ограничен той все повече показва колко е и ненормален.Похвален е опита на 101 да му обясни ситуацията, обаче всички виждаме какъв е резултата!Не го закаайте и да не дава Господ да се срещнем някой ден с него или с друг подобен психар-комплексар!
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ЛУДИЯ ЗА ВРЪЗВАНЕ - ПИЙ СИ ХАПЧЕТАТ И НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ ПОВЕЧЕ С КОМПЛЕКСИТЕ СИ! ИЗЦЯЛОНА СТРАНАТА НА 101 СЪМ!ЧОВЕЧЕ ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ СИ ИМА ЛЕКАРИ!ТУК НЕ Е ПСИХИАТРИЯ!
109
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
TI SI PSIHAR BE!!!
108
0
 
0
 
! Отговори
сара преди 16 години
По-голяма глупост одавна не бях чела! Кой ги публикува такива!!! То бива бива, за апартамента го преглътнах, е трудничко ама все пак... Но това вече на нищо не прилича. Какво следва, как си правих простор или как за пръв път затворих буркани за зимата..
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Аматьори. Компютъра се съчленява, слага се на една маса по време на гръмотевична буря, вързва се с гръмоотвода, полива се с кръв от девствени прилепи и се чертаят пентаграми в ъглите. След това се обикаля обратно на часовниковата стрелка около масата напявайки "умба думба... умба думба... умба думба.. "И като (му) стане, му се дава да чете Изгубеният Рай на Милтън (Елена си пада по ентелектуалци, щото :)
106
0
 
0
 
! Отговори
me преди 16 години
За Елизабета:1. И за това цъкна да видиш какъв ще е тоя "мокър" сън - да се отвратиш тоест. Ми седни си с детето и си говорете вечер. Или ти в саксия ще ги гледаш - т да си изградят грешни представи за живота. Вярвай ми - от това което съм видял най-пазените най се поквариха... Защото само ги пазеха, а никой не им помогна да си изградят твърд мироглед.2. Ми не - казах, че определено не се вписвам в интелигенцията за радост или за беда. Поне мога да пиша що-годе правилно. То от дребното се почва, драга. Не да викаш "*** мама му" и толко...3. И аз те умолявам - говори си с децата повече - не оставяй само един интернет да им изгражда мирогледа!
105
0
 
0
 
! Отговори
me преди 16 години
Конкретно по точките на 101:1. Възпитанието на децата ни минава през родителите им. Доста зле за родителя щом едно писание може да *** ценностната система на детето му - т.е. родителя е "за..бал" детето си на самотек и "родителското" се свежда до това да му плати нета да сърфира. Ми дай да спрем нета в БГ и само цензурирани сайтове да са достъпни. В Китай ли беше така? Как ще направиш разликата, ако няма добро и лошо, пошло и морално, теза и антитеза? 2. Кой е казал, че съм против религията?!? И да ти кажа ходенето на църква само по себе си не те прави праведен/моралист/съдник на останалите/безгрешен. 3. Ако си и грамотен - няма да има нужда да го проверяваш;4.Тук изби рибата...Определено си гледал много филми. И мисли ако можеш да четеш...Бравос. Чудя се наистина. Как в 21 век може да има толкова тесногръди коне с капаци.5. Еми както и ти познаваш от 2 реда кой е комплексар и кой не - така и аз си правя преценка кой колко и какво е чел. То да ти кажа важното е и да разбираш, не само да "прелистяш". Разшири кръгозора. И под книги определено нямам предвид само любовните романи, а малко литература "за литературата". Кой колко е успял - да не си ги мерим. И аз не съм седял да ми кльопне на готово. Но щом смяташ, че си - айде - влачи. Ако това ще ти успокои импулсивната душица.6. За какво комплекси, бе? За това, че си казвам мнението? И на някой тесногръдец не му допада? А някой, без много-много да се замисли - юруш на маслините - дай да плюем. Казал ли съм някъде, че написаното е супер и боготворя авторката? Не - направи ми впечатление, че написаното прави опити да се доближи до някои интересни похвати и най-важното - написано е провокативно - т.е. кара те да си размърдаш сивото вещество. Дали ще е "за", дали "против" - мислиш! Или на теб не ти се нрави мисленето, себеоценяването, самопреценката? Ако ти е по-добре да си кюташ и да не ти се разваля "съня", в който си изпаднал - ми не чети.7. Определено ще да си "най-забавния" в компанията (ако имаш такава). И прочети какво е "черен хумор" - сигурно и в Уикипедията има определение.8. А кой ти е казал, че някой иска да контактува с теб! Ама ако щеш чети! Чудя се що се въртя вечер и не мога да спя - пък то щото някой си анонимко нямало да незнам си кво. Пази боже да ми се наложи да общувам с такива! Добре че не живеем през Средновековието, че вече щеше да палиш кладата, потривайки доволно ръце, че някой инакомислещ се е осмелил да драсне два реда! "И все пак тя се върти..."
104
0
 
0
 
! Отговори
Емил преди 16 години
Вместо да му правиш предложение чрез статията и да правиш читателите участници в това, можеше просто да му оставиш бележка на бюрото, че искаш да те ***.
103
0
 
0
 
! Отговори
Елизабета преди 16 години
1. Не става дума за извратено чувство за морал, но наистина публичната пошлост осквернява ума на децата ни. Аз съм майка и ме е грижа каква ценностна система ще си изградят децата ми.2.Съгласна съм с твърдението, че си абсолютен комплексар/ка. Това, че се хаващаш за дребни неща опитвайки се да се изкараш интелигентен/на само говори за себе си.3. Умолявам те избивай си комплексите другаде!
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
За пореден път не прочетох какво съм написал предварително, но нало комплексари като me трябва да има за какво да се хванат! А що се отнася до мен винаги съм бил импулсивна и страстана натура и такъв ще си остана - неможе всички да са комплексирани сухари и педанти(визирам me).
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
1. Не се правя на моралист, протестирам срещу публичната пошлост, която осакътява разсъдъка на децата ни!2. Няма нищо лошо в това да се ходи на църква. Ако ти си ананрхист аз не съм.3.По природа съм много имполсивен заради често не проверявам текста, който съм написал.4.Ти за мен си абсолютен комплексар, който се чуди къде да си избие комплексите.5.Не ме позваш за да ми казваш колко книги съм прочел. Не те знам с какво се занимаваш, но си мисля че най-вероятно съм доста по-успял в живота и то балодарение единствено на работата си.6.Това, че си прочел и наизустил някоя книга не те прави интелигентен, а само потвръждава комплексите ти.7. Определението" превзета интелигенция" беше просто проява на черен хумор от моя страна. В действителност невярвам да спадаш към интелигентните хора, та дори и превзетите съдейки по тъпите ти изказвания и реакции.8.Каквото и да се мъчиш да ми отговориш оттък нататък бъди сигурен, че няма да му обърна внимание, защото аз с комплексари не контактувам.Някакси не ми отива!
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Прав си пич, и аз съм на това мнение.Въпреки че по - голями глупости от тези на Елена отдавна не бях чел....ама айде да не подхващаме тази тема.
99
0
 
0
 
! Отговори
Петър преди 16 години
В рубриката извън релси да я слагат - който иска да чете. Но вчера цял ден това беше новината на деня! Водещо заглавие като централна новина, а не в рубриката извън релси. Затова бяха и повечето рейкции. Иначе статиите на Елена не са единствените глупости в този сайт, но и от глупости има нужда - да се смеят хората. Но моля Ви, никога не слагайте подобно нещо като заглавна новина в новинарски сайт!
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Скъпо момиче кой ти каза, че имаш мозък да расъждаваш?
97
0
 
0
 
! Отговори
D преди 16 години
Вие май още не сте разбрали в тази рубрика да не търсите акцентите от деня накратко! За тази цел има други места,където да се ровите,а не да обобщавате кой и ок какво има нужда!А сега наведете очи към PC-tata,защото трябва да си заслужите заплатите все пак! Доста време изгубихте в глупости, а сме в работно време.
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Никой не жадува за кървави събития, никой нежелае да чете подобни неща. Хората искат просто забавна статия в чийто подтекст да не се говори за някоя как точи лиги по мъже и по пари- явно и двете са и доста необходими. Статията е *** и това, че половин София си каза мнението не я кара да работи, а само показва общественото мнение!
95
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Kakvo po- to4no spored teb e uspeh! Edva li ne polovin Sofiq da ti kaje, 4e za ni6to ne stava6?
94
0
 
0
 
! Отговори
D преди 16 години
Аз,когато искам да чуя нещо сериозно и кърваво си пускам новините на BTV i NOVA, а не се вра в забавните и адски добри статии в рубриката "ИЗВЪН РЕЛСИ" Така,че всички,които не се кефите от тях- АЙДЕ МАРШ!!!!