Лукс по руски: Експресът Москва - Берлин

Вижте шикозния влак, който ще превозва 830 пасажери
29 ное 2016 19:43, Екип на Tialoto.bg
40
Лукс по руски: Експресът Москва - Берлин
Снимка: livejournal.com

На 17 декември по линията Москва – Берлин тръгва най-модерният спален вагон в Руската федерация, съобщи livejournal.com. Футуристичният дизайн на композицията е дело на испанската компания Patentes Talgo S.L., която успешно е изработила влак от бъдещето.

Експресът Москва-Берлин може да развие скорост до 250 км/ч. С тази скорост ще се движат 20 вагона марка "Стриж“, превозващи 830 пасажери. Сред тях са 5 ВИП спални вагона с двуместни купета, оборудвани с душове и спални.

Из другите ЖП вагони откриваме 4 от първа класа, всеки с по 23 места. Първа класа предлага безжичен и локален интернет, климатизация и луксозни тоалетни. Втора класа от друга страна също предлага 5 спални вагона. Всеки разполага с 4 четириместни купета и едно двуместно. Останалите 7 купета са за седящи пътници. Съществува възможност за вагон-ресторант.

Модернистичният влак предлага на своите пътници съвременен лукс и широк набор от функции и удобства. Корпусът на превозното средство е изграден от здрави метални сплави, покриващи топлоизолацията на вагоните. За комфортните температури се грижат хайтек климатици, светлината пък се разпръсква от последен писък светодиодни и луминесцентни лампи.

Огромен процент от интериорните елементи са пластмасовите кори в цвят сиво. Подовата настилка е от гумиран балатум, улесняващ поддръжката и почистването на влака.

Ще забележите, че спалните вагони са обзаведени с функционални мебели, които могат да се трансформират от седалки в легла. Във всички ВИП вагони са инсталирани телевизори. Има също бутони за директна връзка с машиниста. А за сигурността на дамските бижута скъпите спални купета са оборудвани с каси.

Взети са под внимание всички опасности. Във вагоните са инсталирани следните системи: аварийно осветление, противопожарна система, пожарогасители и евакуационни изходи.

Свързването на вагоните, дало хиляди жертви в миналото, е реализирано по съвременни и безопасни методи. Композицията се тегли от локомотив ЕР20, разработен от Трансмашхолдинг и произведен в Новочеркаски завод за електрически локомотиви.

Всеки милиметър от новия руски влак вижте в галерията на Tialoto.bg тук

Подготви: Александър Градинаров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Знаещ преди 7 години
До Да ама не Не си наясно-точно обратното е , руските линии са с по-широки колеи!
30
1
 
5
 
! Отговори
Завистници гнусни преди 7 години
Яд ви е, че Русия върви нагоре а ние само пропадаме все повече и повече. Всички умни хора гледат кйм Русия с надежда а само тука промитите мозъци я плюят
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, само искам да ви светна, че влакчетата на метрото са ВСИЧКИТЕ руски. Без значение дали новите или старите. Според мен няма значение кое къде е правено, важното е да е здраво, устойчиво и надеждно. Също така е важно да има гаранции за качество и ако се повреди, тези гаранции да вършат някаква работа.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Форумните жужета от Козяк скърцат зъби, а влакът си върви...
27
12
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Както е тръгнало ... след 200 години те и на самальот ще искат да се повозят руснаците ... тц тц тц !
26
14
 
5
 
! Отговори
Моля ?! преди 7 години
И кака работа имат руските алкаголики в Европа?!Да отиват в Сибир, всичките!
25
17
 
6
 
! Отговори
Разликите преди 7 години
Нормалния свят търси начин да стъпи на Марс.Пияния ушанко Иванушка Глюпак иска да се вози на влак, щото досега на влак не се е качвал, само на каруци.На влак се е возил, ама дядо му през войната, в конски вагони.
24
8
 
5
 
! Отговори
Не бе преди 7 години
Те сега ще пуснат новия електроутюг (ютия) "Уралмашстройпродукт" - модель 2.Влака ще е през следващото хилядолетие... ако не изпият или краднат парите, което навярно ще се случи ;)
23
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народа гладен, ама плащат милиони за луксозен влак, на който няма никой да се вози...Руска му работа!
22
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя трен е като новата ЛАДА.Все ще я пускат, ама от другата година :)))
21
8
 
6
 
! Отговори
Руская жизнь преди 7 години
Лукса по руски = живот по руски.Пълна мизерия и алкохолизъм.
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 2о32 година се очаква пускането на руски ТВ с голям екран, 29 инча!Поради големият интерес започнаха предварителни записвания!Ако се получи ще започнат разработката на домашни телефонни апарати!Дерзайте, друзя мурзилские !
19
10
 
6
 
! Отговори
Това е лъжа преди 7 години
Това е поредната лъжа от Русия. Те все ще пускат, ще правят, ще произвеждат и ... накрая се напиват и пак нищо не правят. До следващата им лъжа...
18
8
 
6
 
! Отговори
Да ама не преди 7 години
Руснаци ще пътуват на екскурзии до Запад за да видят какво е свят и красота, цивилизация и технологии.Но понеже жп линиите в Русия са по-тесни от на другите страни, влака ще чака 4 часа на границата за смяна на талигите... голям лукс ти казвам ;)
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой му бил дизайнера?Испанец, разбирамРуските алкохолици не могат една печка или хладилник да сделат, камо ли перални и телевизор, да не говорим за влак :)Испанеца им направил грозен влак, взел парите, а алкохолиците ще си мислят че това е лукс!
16
4
 
6
 
! Отговори
Сталинист преди 7 години
Последният експрес "Москва - Берлин" превзе източна и централна Европа!Тръпна в очакване!
15
11
 
10
 
! Отговори
ШШ преди 7 години
ТОВА НА СНИМКАТА ЛИ Е РУСКАТА ПРЕДСТАВА ЗА ЛУКС??? ЧЕ ТОЙ НАШИЯТ ВЛАК ОТ МЕЗДРА ДО БОЙЧИНОВЦИ ИЗГЛЕЖДА ПО-ДОБРЕ
14
8
 
11
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
...ИМА БУТОНИ ЗА ДИРЕКТНА ВРЪЗКА С МАШИНИСТА???-АМИ С ОГНЯРА КАК ЩЕ СЕ СВЪРЗВАТ???
13
3
 
7
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
Само не мога да разбега кой ще се джаса 3-4 дена с влак по земите македонски като може да се качи на самолета и за 2 часа да си е в къщи?
12
8
 
10
 
! Отговори
Джордж Стивънсън преди 7 години
Който е пуснал тази новина, за да похвали, божем, руската техника, явно е бил страхотен майтапчия.Всеки средностатистически влак в Европа е по-комфортен от този. Явно испанците са се изгаврили, щото като гледам, седалките са по-неудобни от тези в следствен арест. Да не говорим за масичката, която прилича на тоалетно казанче. Вероятно за да могат при вида й пияните руснаци по-лесно да се издрайфат.