Милионер спаси филм от хепиенд

Филмови гиганти настояваха лош герой да се запише в Червения кръст, но милионерът Дейвид Сакс спаси оригиналната фабула
12 юни 2006 17:08,
Милионер спаси филм от хепиенд
Аарън Екхарт в ролята на Ник Нейлър. Снимка: China daily

Милионерът Дейвид Сакс успя да спаси от хепиенд новата комедия на режисьора Джейсън Райтман.

Сакс закупи правата на оригиналната новела “Благодаря ви, че не пушите” (“Thank you for not smoking)”, от Кристофър Бъкли, който представляваше филмовите гиганти Warner и Icon. Двете холивудски студиа не искаха края на филма да е такъв, какъвто е в книгата.


Райтман споделя, че много хора не биха искали да видят главния герой Ник Нейлър – говорител на голяма американска тютюнева компания, като положителен образ, или пък той да се поправи и да стане добър в края на филма.


Предложих на доста хора с пари да застанат зад филма. Доста от тях го харесаха, но искаха главният герой Ник Нейлър накрая да проумее колко вредно е тютюнопушенето и държаха да пренапишем последната част от сценария.

„Те искаха Ник да отиде и да се запише като доброволец в Червения кръст и някаква подобна тъпотия”, споделя режисьорът Райтман.


Благодаря ви, че не пушите” е продължение на филма на Райтман от 2005-а, “Благодаря ви, че пушите”, a в главната роля е Арън Екхарт, който бе в България миналото лято за снимките на "Черната Далия", заедно със Скарлет Йохансон.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание