"Социалната мрежа" завладя живота и боксофиса

Филмът, разказващ за създателите на Facebook, стартира с рекордни премиерни приходи
4 окт 2010 17:07,
1
"Социалната мрежа" завладя живота и боксофиса
Плакат: Александра филмс / Sony Pictures

Филмът "Социалната мрежа" (The Social Network) е начело в боксофис класацията в Северна Америка.

Филмът на режисьора Дейвид Финчър и на продуцента Кевин Спейси, посветена на създаването на Фейсбук, е с приходи от продажбата на билети в размер на 23 милиона долара.

"Социалната мрежа" описва личния конфликт между създателите на Фейсбук – Марк Зукърбърг и Едуардо Саверин, и е не толкова филм за феномена, колкото история за това как се раждат гениалните идеи, как самотата може да ти донесе милиони и как парите, алчността и завистта изместват приятелството и обичта на хората.

Според специалистите лентата "Социалната мрежа" има големи шансове да бъде номинирана за "Оскар" поне в няколко категории.

На второ място в боксофис класацията този уикенд е фентъзи анимацията "Легенда за пазителите" ("Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole") с приходи от 10,855 млн. долара.

Режисьор на лентата е създателят на "300" Зак Снайдер. Общо от излизането си по кината до сега филмът е донесъл на създателите си над 30 милиона долара.

Филмът "Уолстрийт: Парите никога не спят" с Майкъл Дъглас в главната роля, който миналата седмица оглави боксофис класацията в Северна Америка с приходи от продажбата на билети в размер на 19 млн. долара, сега е на трета позиция с 10,1 млн. долара.

Режисьор на филма е Оливър Стоун. В лентата освен Майкъл Дъглас, пресъздал образа на Гордън Геко, играят звезди като Шиа Лабьоф, Сюзън Сарандън, Кери Мълиган, Чарли Шийн.

Вторият режисьорски опит на Бен Афлек "Градът" е с приходи от 10 милиона долара, което отрежда на филма четвърто място в боксофиса този уикенд. Следва я училищната комедия "Лесна, А" със 7 млн. долара, или общо досега с 42,4 млн. долара от продажбата на билети в Северна Америка.

В десетката са още: комедията You Again, трилърът Case 39, холивудският римейк на култовия датски филма Let The Right с ново заглавие: Let Me In, хорърът Devil и приключенската анимация Alpha and Omega.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Марлон Брандо преди 13 години
Щом е замесено името на Кевин Спейси значи си заслужава. Макар, че съм против това табу фейсбук!