Оскар 2011: пътуване в киновремето

Приключи събирането на бюлетините от членовете на Академията
Обновена: 13 яну 2011 15:40 | 13 яну 2011 15:40,
3
Оскар 2011: пътуване в киновремето
Снимка: Getty Images/ Guliver

На 14 януари приключва събирането на бюлетините за гласуване, изпратени по пощата до 5755-имата членове на Американската академия за кинематографично изкуство и наука, с които ще бъдат определени номинациите за наградите "Оскар".

Окончателните резултати във всички категории ще бъдат оповестени на 25 януари.

83-тата церемония по връчването на наградите "Оскар" пък ще се състои на 27 февруари 2011 г. в "Кодак тиътър" в Лос Анджелис.

Организаторите й обещават увлекателно и познавателно кинопътешествие във времето и пространството.

Телевизионните зрители по цял свят ще имат възможност да си спомнят култови филми, да видят най-забележителните роли на холивудските звезди, етапи от развитието на киното и дори фрагменти от първите церемонии.

Историческата тема на шоуто е грижа на продуцентите Брус Коен и Дон Мискър, на които е поверен ретроспективният спектакъл на церемонията по награждаването.

Те са си поставили задачата да разкрият увлекателно и забавно как се снима качествено кино и какви елементи осигуряват успех на филмите сред зрителите.

Още по темата
16 ное 2010 12:33
1

От Американската киноакадемия съобщават, че тази година традиционната прелюдия към церемонията – парадът на звездите по червения килим, ще бъде излъчван пряко в продължение на 90, а не на 30 минути, както бе досега.

За номинираните за "Оскар" преминаването по червения килим, преди да влязат в "Кодак тиътър", е възможност да поразят публиката и журналистите с тоалети и аксесоари.

Дефилето и самата церемония се превръщат в своеобразно състезание между най-добрите дизайнери и стилисти за правото да изберат подобаващи за събитието тоалети, бижута и подходящ имидж на кралиците на кинобала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хе-хе, това "дефиле на звездите" е такъв кич, че надминава и нашенските чалга-певици.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Снобария на н-та степен!!! Това е т.нар. "церемония".