Къде Монро е изрусила косата си...

Срещу 60 долара по стъпките на поп иконата
2 авг 2012 16:22, Петя Славова
1
Къде Монро е изрусила косата си...
Снимка: Reuters

Къде точно се е намирал фризьорският салон, където Мерилин Монро си е изрусила за пръв път косата и е докарала платинен блясък показва туристическа фирма в Лос Анджелис.

Срещу 60 долара гид разхожда желаещи по стъпките на Мерилин Монро, съобщи Франс прес.

Все пак е нужна доста голяма доза въображение, за да се потопите в нейния свят. Сега на мястото на салона на булевард "Холивуд" се издига мрачен павилион за сувенири и кинкалерия, насветлинни години от екранния блясък на звездата, пише БТА.

Туристическото предизвикателство се води от Елиса Джордан, експертка по въпросите на Мерилин и нейна почитателка от 5-годишна възраст.

Екскурзията започва от музея "Холивуд", където колекционери излагат предмети, свързани със звездата. След него маршрутът проследява по-отблизо личния живот на най-известната блондинка на света. Минава се през училището, в което съучениците на Мерилин са й се подигравали. Също и през Египетския театър, култов киносалон, който актрисата много ценяла, защото във фоайето му държали маймуни в клетки. Не е пропуснато и сиропиталището, където малката Норма Джийн прекарала част от детството си. Когато за пръв път застанало пред входа му, детето започнало да плаче - "Не съм сираче, имам си майка! Моля ви, не ме оставяйте тук!"

Световният секс символ израснал по тези места в 20-те и 30-те години на миналия век. Името на Мерилин е тясно свързано с това на Града на ангелите. "По онова време мегаполисът се е конструирал изцяло около киното и много хора са се преместили тук, за да работят във филмовата индустрия", припомня Джордан. Новият тур в Лос Анджелис е една от многобройните прояви, организирани във връзка с юбилея от кончината на звездата, коятоси отива от този свят на 5 август 1962 година.

Екскурзията по стъпките на Монро завършва в шик квартала Брентууд в Холивуд, където се смята, че актрисата е починала от свръхдоза приспивателни на 36-годишна възраст.

Турът ще се осъществява само до септември

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари