Жена с три гърди и в римейка на "Зов за завръщане"

Колин Фарел в ролята на Арнолд Шварценегер
Обновена: 12 авг 2012 19:58 | 12 авг 2012 09:28, Петя Славова
62

Снимка: Александра филмс
Жената с трите гърди или дебелата лелка на летището – тези безсмъртни сцени от филма на Пол Верховен “Зов за завръщане”(Total Recall) от 1990 г са запазени и в неговия римейк, режисиран от Лен Уайсмън. Затова пък няма да може да се насладим на съществото, излизащо от корема на предводителя на съпротивата (изигран от Бил Най), тъй като в новата продукция персонажите не летят чак до Марс, а историята е ситуирана единствено на Земята. По този начин са засегнати темите, които светът не спира да обсъжда - ядрените войни, тероризма и кой има реална полза от бомбените атентати.

Уайсмън ни пренася във време след случила се химическа война, поради която планетата е разделена на Обединената британска федерация и Колонията. Героите пътуват от долния край на планетата до горния, преминавайки през ядрото на Земята. Подобно решение напомня малко за горната и долна земя, позната и от филма на Фриц Ланг “Метрополис”, където едни са привилегировани да живеят добре, докато други са принудени да изпълняват тежък физически труд, без да мислят особено за бъдещето си. Вместо Желязната лейди от филма на Ланг тук ще видим множество роботизирани войници, които държат в страх населението на долната земя.

Естествено Уайсмън не се спира на философската страна на историята, а залага на здрав екшън. Персонажите често изправят оръжие един срещу друг и за по-опасно - докато се намират в тесни и движещи се помещения, като  ултрамодерни асансьори или нещо като космически кораб, който ги пренася през различните земни полюси.

Главните роли са поверени на Колин Фарел, в чийто първообраз помним Арнолд Шварценегер. Кейт Бекинсейл е красивата му съпруга, изиграна в оригинала от Шарън Стоун. В триото се включва и Джесика Бийл, в чийто типаж преди 20-тина години гледахме Рейчъл Тикотин.

Най-любопитното всъщност е постапокалиптичната атмосфера, която пресъздава художникът Патрик Татопулос. Светът на онеправданите е пълен с червени фенери, довяващи асоциации с третия свят, улиците са заменени с мътни реки, на които плават лесно клатушкащи се лодки. Не може да ни убегнат и стилизираните сгради на бъдещето с външни стълби, магистрали по въздуха и разрушения, продължаващи да предвещават какви може да са последиците, ако светът не осъзнае на време колко страшно нещо е ядрената политика.

Филмът, подобно на оригинала, който се превръща и в най-скъпоструващата продукция за времето си, е вдъхновен от най-известния разказ на Филип Дик „Ние можем да си спомним всичко вместо вас“. Затова малко мъчно се приема факта, че са ни лишили от най-важната мистерия в проекта – реална ли е битката на главния герой Дъглас Куейд или всичко се случва в илюзорния свят на "Рикол" – компанията, която произвежда сънища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
37
 
! Отговори
Трите цици преди 11 години
Колко души препуснаха към снимките да видат трицицестата?
32
0
 
4
 
! Отговори
29 преди 11 години
Не мога да не се съглася с теб. Не трябваше да се рекламира по този начин.
31
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
filma s Arnold be6e velik
30
1
 
28
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
Гледал съм го, приятелю. Знаеш ли кое е най-***? Че го обявяват за римейк на филма с Арнолд. Бе що им трябва да го правят създателите на филма? Да покажат простотията си и да отегчат зрителите? Сега всеки сравнява този филм с шедьовъра на Арнолд. Да бяха си измислили друго име и да не обявяват че е римейк на Зов за Завръщане. Щеше по-да се приеме като поредната шльокавица с ефекти бълната от Холивуд.Сега едно нищо направиха . Само дето сега бат Арни се смее от някой курорт на някои режисьор
29
0
 
14
 
! Отговори
Веселин преди 11 години
Сюжета е потресаващо ***! Няма нищо общо с оригинала.
28
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що по-добре не направят римейк на Терминатор 2. В ролята на Шварценегер Джъстин Бийбър, в ролята на Майката от лудницата- Лейди Гага, а в ролята на терминатора Т-1000 течния метал, въздесъщият Азис. Ко продукция- шедьовър с наше участие ще стане, к'во????
27
0
 
25
 
! Отговори
Стъни преди 11 години
" Зов за завръщане " без Арнолд е като лютеница без домати хихи . Ще го гледам заради специалните ефекти .
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз го гледах, става но не е по-добър от предния, този със Шварценегер и Шарън Стоун. Има повече ефекти, но не е толкова забавен.
25
6
 
3
 
! Отговори
wtf преди 11 години
Никой не гледал филма, пък всички коментират колко нямало да струва. Странна работа. Единственото сигурно обаче е, че откъм ефекти ще го бие.
24
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очаквам Дьъстин Бийбър да изиграе Терминатор 8 след време.
23
3
 
19
 
! Отговори
Ясен преди 11 години
Който е гледал оригиналната версия тази сапунка няма да му хареса....нон стоп стрелби и убийства никакъв смисъл!
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** s tri glavi i v rimeika na dnes.bg
21
3
 
8
 
! Отговори
чеп преди 11 години
великолепна роля на Шарън Стоун тогава. не съм го гледал новият филм, но се съмнявам да я изиграе някоя по-добре. и Арни също игра добре, докато Колин Фарел май само единия поглед има дето "гледа" с него във всичките си филми и нищо друго. абе ще го гледам все пак.
20
7
 
25
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
Гледала съм го с бат Арни, гледах и римейка. По-добър е и то доста. Арни си е мутра, Фарел много по-истински.--Така, героите в новия филм са сбъркани отвсякъде. Ще се хареса на ***, а те са много. Особено на ***, лесбийките, извратеняците или просто глупаците.
19
5
 
6
 
! Отговори
ash преди 11 години
Филма не е ремейк на "Тотал Рекол" от 1990, а е нова екранизация по разказа "We Can Remember It for You Wholesale"на Philip K. ***.
18
0
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
нещата в холивуд не отиват на добре, вярно че времената се менят и сюжетите също, но защо не правят филми за хора които са свикнали с жанровете на '90, или ако направят някой филм разбера случайно след 4-5 месеца, наистина жалка работа е станал холивуд
17
3
 
19
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
Вчерашна пикла като теб много ясно че ще хареса римейка- тази помия.
16
2
 
33
 
! Отговори
Т2 преди 11 години
Бих го гледал ей така от любопитство но веднага след това ще си пусна оригинала за да си оправя вкуса. Героите на бат Арнолд са Н Е П О В Т О Р И М И
15
33
 
6
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Гледала съм го с бат Арни, гледах и римейка. По-добър е и то доста. Арни си е мутра, Фарел много по-истински. А Кейт Бекинсейл - в пъти по-добра от Шарън Стоун. Има доста излишни моменти, но като цяло съм за римейка.
14
2
 
10
 
! Отговори
/// преди 11 години
(.)(.)(.)