Тим Бъртън и Хелена Бонам Картър се наредиха до Орсън Уелс

Двойката стана действителни членове на Британския киноинститут
Обновена: 12 окт 2012 13:41 | 12 окт 2012 13:41, Петя Славова
1
Тим Бъртън и Хелена Бонам Картър се наредиха до Орсън Уелс
Хелена Бонам Картът и Тим Бъртън по време на филмовия фестивал в Лондон. Снимка: БТА

Американският режисьор Тим Бъртън и неговата спътница, английската актриса Хелена Бонам Картър, бяха удостоени със званието действителни членове на Британския киноинститут, предаде ИТАР-ТАСС.

Бъртън и Бонам-Картър живеят в Лондон, в северната част на столицата в района на Хампстед. "Присъденото ми звание за действителен член на Британският киноинститут ме прави безкрайно щастлив и е трудно да изразя емоцията си с думи - заяви Бъртън. Това означава, че моето име се нарежда заедно с тези на любимите ми велики режисьори и актьори, удостоени със същата чест!".

"Аз съм потресена - възкликна от своя страна Хелена Бонам Картър. Не знам дали наистина съм достойна за оказаната ми чест, но ще приема новото си членство с голяма гордост".

Тим Бъртън снима игрални и анимационни филми, в които често прозира черен хумор и които са издържани в иронично-мрачен  стил. Той се прослави с продукции като "Батман", "Едуард ножиците",  "Чарли и шоколадовата фабрика", "Алиса в страната на чудесата" и др.

Хелена Бонам Картър има две номинации за "Оскар" и се прочу с ролите си в "Боен клуб", в "Планетата на маймуните" и с участието си в киносагата за Хари Потър.

Почетни членове на Британския киноинститут са Орсън Уелс, Клинт Истууд, Майкъл Кейн, Ралф Файнс, Джуди Денч, Дани Бойл и др, припомня БТА. Британският киноинститут е организатор на Лондонския кинофестивал, който беше открит във вторник с премиерата на новия филм на Бъртън "Франкенуини", припомня агенцията

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
хе преди 11 години
Хелена ме кефи, добра актриса