"Любов" води на Европейските филмови награди

Филмът на Михаел Ханеке е с най-много номинации
5 ное 2012 17:14, Петя Славова
0
"Любов" води на Европейските филмови награди
Михаел Ханеке в Кан. Снимка: Reuters

"Любов", който спечелили наградата "Златна палма" в Кан, води с шест номинации и за европейските филмови награди, съобщи Би Би Си.

Продукцията на Михаел Ханеке е номинирана в категориите за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър актьор (Жан-Луи Трентинян) и актриса (Еманюел Рива).

Следва го "Срам" на Стив Маккуин, който е с пет номинации, сред които за най-добър филм, най-добър режисьор и най-добър актьор за изпълнителя на главната роля Майкъл Фасбендер.

Останалите претенденти за наградата за най-добър филм са френската комедия "Недосегаемите", датската драма "Ловът", германският филм "Барбара" и носителят на наградата "Златна мечка" от Берлин "Цезар трябва да умре" от Италия.

"Ловът" на режисьора Томас Винтенберг също е номиниран в пет категории, като Мадс Микелсен е претендент за наградата за най-добър актьор., пише БТА Ролята на мъж, несправедливо обвинен в насилие над дете, вече му донесе наградата за най-добър актьор на кинофестивала в Кан.

Британският филм "Дама, поп, асо, шпионин" има четири номинации, сред които и за най-добър актьор на Гари Олдман. Кейт Уинслед е сред номинираните за наградата за най-добра актриса за ролята в "Касапница".

Режисьорът на "Последно танго в Париж" Бернардо Бертолучи ще получи награда за цялостно творчество на церемонията във Валета на 1 декември. Почетна награда е присъдена и на британската актриса Хелън Мирън за постиженията й в световното кино .Миналата година на церемонията в Берлин наградата за най-добър филм спечели "Меланхолия" на Ларс фон Триер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари