Холивуд е подложен на натиск, след трагедята в Кънектикът

"Джанго без окови" на Тарантино с отложена премиера
18 дек 2012 07:28, Петя Славова
31
Холивуд е подложен на натиск, след трагедята в Кънектикът
Премиерата на новия филм на Тарантино "Джанго без окови" бе отменена, заради трагедията в Кънектикът. Снимка: БТА

Масовото убийство в училище в американския щат Кънектикът принуди Холивуд да излъчи предупредителни съобщения преди показването на продукции с насилие, да направи промени в телевизионни програми и да отмени премиерните прожекции на някои филми, съобщи Асошиейтед прес.

Кабелният телевизионен канал "Шоутайм" излъчи специално предупреждение преди трилър сериала "Родина" и филмовата поредица за масов убиец "Декстър". "В светлината на трагедията, която стана в Кънектикът, предстоящата програма съдържа кадри, които може да бъдат смущаващи", гласеше предупреждението. Друга кабелна телевизия - Ейч Би О - отложи излъчването на криминалния трилър "Контрабанда", който беше заменен с романтичната комедия "Оглупели от любов", пише БТА.

Филмовото общество на центъра Линкълн в Ню Йорк отмени прожекцията на новия филм на Том Круз "Джак Ричър", която щеше да включва разговор с актьора. В Питсбърг също беше отменена планирана премиера на продукцията, в която Круз играе хладнокръвен снайперист.

В Лос Анджелис беше отменена премиерата на друг филм с насилие - "Джанго без окови" на режисьора Куентин Тарантино. Подобни действия са ритуал за компаниите от развлекателната индустрия след трагедии от такъв мащаб в САЩ, заяви Крис Ендър от телевизия Си Би Ес, посочи АП. Повечето известни екшън актьори засега запазват мълчание по спорния въпрос за контрола върху оръжията след масовото убийствов Кънектикът, отбеляза Ройтерс.

Когато се появи някаква обществена кауза, почти винаги има холивудска звезда, която да се застъпи за нея: хомосексуални бракове - Брад Пит; Дарфур - Джордж Клуни; околна среда - Робърт Редфорд или Леонардо ди Каприо. Но става ли дума за контрола върху оръжията, ентусиазмът не е толкова голям. И според специалистите по поп култура не е толкова трудно да се разбере защо е така.

"Ако си се прочул като звезда, която носи оръжия и стреля с тях, когато се случи нещо подобно, последното нещо на света, което искаш да направиш, е да се набуташ . . . освен ако не кажеш, че никога няма да участваш в друг приключенски екшън филм", заяви експертът по популярна култура Робърт Томсън.

Дългогодишни защитници на контрола върху оръжията като актрисата Сюзан Сарандън и режисьора Майкъл Мур веднага се застъпиха за каузата в коментари в Туитър след трагедията, разиграла се миналата седмица, а десетки хиляди американци подписаха онлайн петиции, призоваваща за затягане на контрола върху оръжията.

Водещи екшън герои като Арнолд Шварценегер, Брус Уилис, Дензъл Уошингтън, както и Брад Пит и Джордж Клуни обаче не са казали пред обществеността нищо или почти нищо по въпроса. Но според виден пиар от Холивуд, който пожела да остане анонимен, това може да се промени."Мисля, че ще има силен публичен израз на възмущение от изтъкнати хора от света на развлеченията и хора, които искат да направят нещо по въпроса за оръжията", заяви той.

Според него стереотипът на нежелаещите да засягат тази тема екшън герои може би остарява и все по-настоятелно се говори, чеима звезди, които искат да изразят явно възмущението си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
зрител преди 11 години
Направо да заменят премиерата с "Кил Бил"! Друго си е кръвта да се лее като водопад. Или и новата изгъзица на Тарантино ще е доста "алена" ?
22
0
 
1
 
! Отговори
ГНЕВЕН ! преди 11 години
Личната изгода преди всичко, а? Браво на "звездите" ! нека ядат кървави пари!
21
3
 
1
 
! Отговори
Мила преди 11 години
Потенциални насилници и "възпитатели" на насилници са тези, които пишат минуси на позиции против насилието във всичките му форми и аспекти. Виждате ли, тя (?) се гордеела, че предпочита "екшъни и стрелби"! Противопоказно е да си МАЙКА!
20
2
 
1
 
! Отговори
Мила преди 11 години
До до първите двамаА защо "предпочиташ екшъни и стрелби"? Пишеш в женски род за себе си - що за жена си?!
19
2
 
1
 
! Отговори
И. Георгиев преди 11 години
До до първите двамаНе си станала убиец и това е похвално за гена ти или собствените ти морални/законови задръжки. Погрижи се и за децата си, при тази инвазия от насилие - в киното и в реалното му отражение
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ei kufar ,trii kolkoto si 6te6 ,az pak 6e go napi6a..............AMERICAN IDIOTS.......spravka, toz na snimkata
17
3
 
3
 
! Отговори
реалист преди 11 години
А кога ще светне червената лампичка на нашите телевизии, които гонят само рейтиг и печалби, а не се инересуват как влияят на хората и особено на младежите? Нямат ли свършване филмите с насилие и криминалните хроники по новините? НЯМА ЛИ НАЙ ПОСЛЕ ДА СЕ ПОКАЗВА ТОВА, КОЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ , А НЕ ТОВА КОЕ ТО Е?
16
2
 
2
 
! Отговори
Мила преди 11 години
Едноклетъчните мозъци не знаят ли поне, че основната цел на киното е да печели, а основната му функция е да въздейства, не да информира - информация има в тези документални филми, които не са поръчкови. Мислещият човек го разбира, но приматът приема всичко като пример. в какво се различават "добрите" и "лошите" - в броя на убийствата? Нали законността е в основата на хуманността и демокрацията. Киното тр. да сочи модел- лошите да са осъдени от ЗАКОНА, не от самопровъзгласили се съдници с оръжие
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето я "топ новината" от днес: dnes.bg/video-cocktail/2012/12/18/da-se-podgotvim-za-apokalipsisa.175639
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снимката на Тарантино е много интересна! Изглежда, че е сниман на открито, но отражението на очилат му показва бюро с минерална вода, микрофони, телефон и т.н...
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доста първични мнения изразявате, но тези разстрели са комбинация от няколко фактора вкоренени в американското общество:1.Има доста луди, както и в България де_(даже тук май са повече)2.Дори да не си луд при най-малкия проблем ходиш при някви психо-доктори дето още повече ти объркнат психиката с антидепресанти. Правят те наркоман общо взето. Нали трябва лекарства да се продават.3.Можеш да си купиш оръжие, все едно си зимаш пакетче Орбит. Нали трябва оръжия да се продават.4.Отчуждението на об
12
0
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
Сега още по-интересно ли ти е.
11
7
 
4
 
! Отговори
1 преди 11 години
Няма смисъл да се обвинява Холивуд защото във всеки филм добрите побеждават лошите което показво колко е яко да си добър.
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човек се ражда добър, а лошото се учи по подражание. Като не разбираме това, още много "инциденти" ще има.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълни глупости , няма никаква трагедия , случилото се е 1 нормален ден в хамерландия Сега и филмите искат да спират. На 1 слабоумен *** каквото и да му спреш няма шанс да се оправи.
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали нямаше проблем от филмите с насилие. Лицемерие.
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците разпростаниха по света тази агресия и куп мръсотий още, жалко е, че сега невинни ще плащата за това. А последиците и у нас видими.
6
8
 
10
 
! Отговори
Мила преди 11 години
Ще спрат ли бълг. кино и телевизиите да повишават рейтинга (???) си чрез филми с насилие?! Във филм с Том Круз, показан скоро по една телевизия (не помня коя, бързо превключих), героят му - агент от ФБР?/ЦРУ?, в името на доброто, въоръжен с два автомата и незнаен брой пълнители, за секунди уби цял взвод лоши, вкл. и агенти на ЦРУ. Холивуд бълва 90 % от филмите и сериалите с ужасяващо насилие и масови убийства! Криворазбраната свобода на медиите и киното над моралния пример и психическото здраве ли е? Родителите нямат физическа възможност за денонощна охрана.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
american idiots
4
6
 
14
 
! Отговори
чичка преди 11 години
Ще се сетите чада,че филмите са ви пропити с убийства и агресия нищо,че не влияели на психиката на младите!