Путин даде руско гражданство на Жерар Депардийо

Указът за това е подписан, съобщи Кремъл
Обновена: 3 яну 2013 15:04 | 3 яну 2013 11:04, Елка Василева
83
Путин даде руско гражданство на Жерар Депардийо
Депардийо по време на предизборната кампания на Саркози. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин е подписал указ за даване на руско гражданство на френския актьор Жерар Депардийо, съобщи сайтът на Кремъл.

В края на декември стана известно, че Депардийо е купил имот в белгийското градче Нешен, близо до границата с Франция.

Още по темата

Актьорът, който на президентските избори открито подкрепи бившия френски лидер Никола Саркози, реши да смени местожителството си, след като новият държавен глава Франсоа Оланд въведе данъчна реформа, предвиждаща 75-процентен данък за годишен доход над 1 милион евро.

По-късно Депардийо заяви, че ще се откаже от френското си гражданство и ще поиска белгийско. Дни преди Нова година обаче най-висшият съд на Франция – Конституционният съвет за контрол по спазването на конституцията, отмени влизането в сила на противоречивия данък „богатство“.

Междувременно медиите съобщиха, че Депардийо може да получи руско гражданство. Ситуацията беше коментирана от Владимир Путин, който заяви, че ако Депардийо пожелае да получи руски паспорт, той ще го получи.

Федералната миграционна служба на Русия обаче съобщи, че не е получавала от актьора молба за придобиване на руско гражданство, посочва РИА Новости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
33
 
! Отговори
kireza преди 11 години
До 16-та републикаНа времето Тодор Живков беше депозирал молба за приемането ни в СССР,но по политически причини му беше отказано.Нашите отричат,но това си е факт.:))))))))))
57
0
 
33
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Авторът не е в час...1.Актьорът е изпратил молба за гражданство.2.По руската телевизия показаха актьорът да държи документа за руско гражданство.3.Депардийо даде пресконференция по въпроса.Интересното е друго - президентът на Чечения обеща да построи къща на актьора,ако той реши да живее в тази република:)))))))))
56
2
 
38
 
! Отговори
16-та република преди 11 години
Путин, спаси България, молим ти се, не издържаме вече! Уволни Боко и ***, отърви ни от НАТО и ЕС, и приеми България в Руската Федерация!
55
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само така,стига с милионите от данъци са се хранили мързелите,които са превърнали аждането на деца и помощи за безработни в бизнес.Браво на Путин
54
8
 
37
 
! Отговори
2 преди 11 години
Гийом почина на 37 години/сина на Депардио/На путин му трябва да пере .На франсетата им писна от алкохолишките изцепки на Депардио.Честито, таварищ !!!
53
7
 
37
 
! Отговори
може би преди 11 години
А ако отиде- може и да не е толкова умен!!!, ще пие безпаметно, рускините за нула време ще му оберат парите.. и не се знае как ще завърши земния си път... Фактът., че иска да отиде в Русия- означава, че НЕ ЗНАЕ НИЩО за Русия.МНого богат, сред бедни, които....Знаем какво става.Няма да може и да се наспи.
52
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така. За да получи руско гражданство Депардийо трябва да се откаже от френското, такъв е закона в Русия, той не допуска двойно гражданство. От своя страна ако актьора се откаже от френското си гражданство и приеме руско, трябва да иска шенгенска виза от Франция, ако все пак реши да посети роднините си и много е вероятно да му бъде отказана такава докато Оланд е на власт. И понеже Депардийо е разумен човек и очевидно не страда от душевни разтройства, просто никога няма да отиде в Русия.
51
2
 
42
 
! Отговори
60 преди 11 години
И аз искам!!!
50
8
 
41
 
! Отговори
светнат преди 11 години
Абе той не е искал такова, ама те за всеки случай му го дали - циркът е пълен.
49
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Incroyable!
48
3
 
33
 
! Отговори
до 52, Рогат добитък преди 11 години
всъщност, на едни други множественото число е ***, още им викат и прасета, *** и други такива.
47
0
 
39
 
! Отговори
Последно? преди 11 години
"Ситуацията беше коментирана от Владимир Путин, който заяви, че ако Депардийо пожелае да получи руски паспорт, той ще го получи."Президентът на Русия Владимир Путин е подписал указ за даване на руско гражданство на френския актьор Жерар Депардийо, съобщи сайтът на Кремъл."Уточнете се все пак ...
46
6
 
49
 
! Отговори
коментар преди 11 години
До къде стигна г-н Путин?Да даде руски паспорт на един актьор.Та г-жа Маргарита Попова -вице президент на България , отказ да даде български паспорт на Суадитски принц , на който му писнало високите данъци в Суадитска Арабия и искал да вземе българско поданство."Нещастният" Путин сигурно щеше да му подари и руски харем.Бедна, бедна Русия.....ибогата България.
45
6
 
36
 
! Отговори
граф Красин преди 11 години
Даеш товарищ Депардье - рот фронт агейнст дъ ричиест
44
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Навремето Сталин също даде руско граждонство на Г. Димитров !
43
1
 
31
 
! Отговори
DQDO GORIO преди 11 години
Mi ti as mi kaji dali ZNAI6 KOI E DIADO GORIO !!!!!??????? NI ZNAISH !!!!!! Dali e Svine-Maika,ili shupar,ili prase fse idno.-Fse za Parjoli e .Takmu za DIPARDIO rabuta.
42
2
 
32
 
! Отговори
etoo преди 11 години
До DQDO GORIOабе дедо, у килийното не ви ли научиха че "***" е множествено число на "левскар" ??ако имаш предвид ***-майка , друго казва, "аратличе"
41
3
 
51
 
! Отговори
Путин преди 11 години
Абе големи *** сте.Пишете, че Путин е ДАЛ гражданство на Депардийо, а после - ако поискал, щял да получи. Манипулатори с манипулатори! Само се излъгах, че започнах да ви чета.Какво да се прави, българска журналистика!
40
4
 
52
 
! Отговори
VALIANT преди 11 години
Богат френски актьор се спасява от данъчната система чрез руско гражданство, а ние българите с какво гражданство и къде да потърсим спасение ???
39
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе сина си загуби на 20 години и акала не му идва.В гроба ли ще отнесе тия милиони обрани от френския народ