Екстремно със So Independent

Ето и документалните филми от програмата
23 окт 2013 13:18, Петя Славова
0
Екстремно със So Independent
Кадър от "Ездачи на стихии". Снимка: So Independent

Само ден остава до откриването на четвъртото издание на фестивала за американско независимо кино So Independent.

Стартът ще даде филмът на Александър Пейн „Небраска“, а освен игрални продукции, ще може да видим и три документални проекта, представящи отблизо атлети и последователи в екстремните им преживявания, опит и умения, в три различни спорта – ски, сърф и летене. Трите филма разкриват пътя на спортистите и трудностите, с
които се борят, за да реализират мечтите си.

McConkey е прочувствен преглед на наследството, което един спортист оставя за развитието на своя спорт, и на пътя, който проправя, за да завладее мечтите си. Шейн МакКонки (Shane McConkey) е почитан като пионер в дисциплините freeskiing и ски-BASE скокове.

Чрез своя талант и способност да използва непочтителния си хумор, превърнал се в негова запазена марка, той вдъхновява безброй хора. Може да го видим на 28 октомври в кино „Одеон“ от 20.30 часа, както и на 3 ноември в Дом на киното от 20.30 часа.

Вторият филм „Ездачи на стихии“ е високо динамичен филм на гребена на вълната. Портрет на Рос Кларк-Джоунс (Ross Clarke-Jones) и Том Керъл (Tom Carroll). Забавен, семеен филм за всички възрастови групи - за начинаещи сърфисти, както и запалените фенове, заснет в сътрудничество с Quiksilver.

Австралийската продукция, режисирана от Джъстин МакМилън и Кристофър Нелиус, разказва за амбициозен проект, започнат от Рос Кларк-Джоунс и Том Керъл: да „яхнат“ най-големите вълни в Австралия.

Спиращ дъха документален филм, който следва тези велики сърфисти до невероятни места, имащи една единствена мисъл в главите си: да се спуснат по най-големите вълни, върху които някой някога е сърфирал в Австралия, и да заснемат това в 3D. Прожекциите на филма е на 25 октомври в кино „Одеон“ от 20.30. часа и на 27 октомври в Дом на киното от 20.30 часа.

Третият документален проект е „Изкуството на полета". Филмът ни дава подробен поглед до момента към стремежа за развитието на сноубординга до невъобразими преди това висини.

Правен в продължение на две години, "Изкуството на полета" дава на емблематичния сноубордист Травис Райс (Travis Rice), и приятелите му, възможността да предефинират отговорите на това какво е възможно в планините.

Докато го гледаме, може да се насладим на височините, да наблюдаваме нови трикове и откриваме нови възможности, но и да не забравим опасните моменти, когато удрят лавините, инцидентите и погрешните завои.

Филмът може да се види на 26 октомври в кино „Одеон“ на 20.30 часа и на 28 октомври в Дом на киното от 18.30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари