Режисьорът Алекс Смит гостува на So Independent

Той е у нас за премиерата на "Ледена кръв"
30 окт 2013 15:17, Петя Славова
0
Режисьорът Алекс Смит гостува на So Independent
Алекс Смит. Снимка: So Independent

Режисьорът, продуцентът и сценарист Алекс Смит пристига днес за премиерата на филма си "Ледена кръв" тази вечер от 21.00 часа в Дома на киното. Той ще се срещне с българската публика преди прожекцията.

Смит е режисьор, продуцент и сценарист. Част от тандема Братя Алекс и Андрю Смит. Алекс и Андрю Смит са родени в западната част на щата Монтана.

"Ледена кръв" е вторият им игрален филм. Те са сценаристи и режисьори на носителя на множество награди "Законът на касапницата" (The Slaughter Rule), в който главните роли се изпълняват от Райън Гослинг, Дейвид Морс и Ейми Адамс.

"Законът на касапницата" получава Награда на критиката на филмовия фестивал Сънданс и се разпространява в цял свят, като спечелва и наградата на ФИППРЕСИ и номинация за приза "Джон Касаветис" на ежегодните награди "Независим дух".

Братята Смит са между 10-те топ сценаристи в класацията на списание Variety. Те са част от сценарния екип на "Да напуснеш" (Walking out) на нашумелия режисьор Родриго Гарсия. Тяхна е и адаптацията на комикса Son of the Gun за легендарния Алехандро Йодоровски на Фокс Сърчлайт. Партнирали са си с Терънс Малик, Ларс Фон Триер и Дейвид О. Ръсел и са автори на сценарии за Columbia Pictures, HBO, Worner, Disney и Framestone. Алекс Смит преподава кино в Тексаския университет в Остин и е директор на неправителствената организация Texas Film Institute.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари