Тарантино се ядоса. Съди сайт заради негов сценарий

Режисьорът се отказа да снима "Отвратителната осморка"
28 яну 2014 16:49, Петя Славова
2
Тарантино се ядоса. Съди сайт заради негов сценарий
Снимка: Reuters

Явно доста се е ядосал Куентин Тарантино, след като в интернет бе публикуван без негово знание сценарият на неговия проект "Отвратителната осморка".

Американският режисьор заведе дело срещу сайта Gawker, като го обвинява, че е допринесъл за изтичане на информация за неговия труд, съобщиха Асошийетед прес и Франс прес.

Тарантино оповести миналата седмица, че се отказва от заснемането на филма, след като сценарият му се е появи в интернет. На сайта Gawker, специализирал се в медийни информации и клюки, бе качена статия, която е посветена на този въпрос и осигурява връзка с други сайтове, публикували сценария.

Този иск е заради нарушаване на авторските права от Gawker и другите обвиняеми, заяви адвокат на режисьора на филма "Криминале".

Тарантино е завел дело срещу Gawker, но също срещу хората, които са публикували анонимно неговия сценарий, макар да не знае самоличността им. Искът срещу тях е за нарушаване на авторските права, а срещу Gawker - за допринасяне за нарушаването им, пише БТА. Режисьорът настоява да получи от двете страни най-малко по 1 милион долара обезщетение.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, сценарият на "Отвратителната осморка" бил качен в интернет, след като Тарантино го показал едва на 6 души. Сред тях бил и един от продуцентите на "Джанго без окови" – Реджи Хадлин. Също така на трима от актьорите, които са били предвидени да участват в проекта – Майкъл Медсън, Брус Дърн и Тим Рот.

Сценаристът и режисьор е убеден, че последните трима не биха го „предали“.

Той прехвърли вината към някои от другите двама актьори, на които е показан текстът. Единият от тях решил да го покаже на агента си, като му е дал само да го прочете, но не и да го изнася от дома му.

„Не зная как тези .... агенти работят, но аз не бих се занимавал повече с този сценарий. Ще го публикувам и това е всичко. Ще се заема с друг проект. Имам още 10 в главата си“, обяснил пред изданието ядосаният Тарантино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Поп Грую преди 10 години
До Този ...Уашовски вече не са братя...