Китай няма да увеличи бройката американски филми

Страната иска да запази пазара от холивудско нашествие
Обновена: 11 фев 2014 15:39 | 11 фев 2014 15:37, Петя Славова
1
Китай няма да увеличи бройката американски филми
Снимка: Reuters

Китай запазва стриктната си квота за внос на холивудски продукции през 2014 г., отхвърляйки съобщенията, че планира да допусне по-голям брой американски филми до благодатния си вътрешен кино пазар - втория най-голям в света, предаде Ройтерс, позовавайки се на агенция Синхуа.

Миналата седмица "Холивуд рипортър" се позова на източник, според когото регулаторните органи на Китай обмислят да увеличат холивудската квота до 44 от настоящите 34 филма, допускани годишно до местния пазар.

Американският студиа правят опити да се наместят в бързоразрастващия се китайски бокс-офис, постъпленията в който през 2013 г. възлизат на 3,6 милиарда долара.

Продуцентски компании от САЩ наемат китайски актьори и осъществяват копродукции съвместно с местни компании, за да си проправят път към филмовия пазар в Китай, пише БТА.

Китайските регулаторни органи обаче често прилагат драконови мерки, за да защитят благодатния местен пазар от чуждо филмово нашествие и да опазят лъвския пай за местните продукции в бокс-офиса.

Агенция Синхуа се позовава на източник от китайската Държавна администрация на пресата, изданията, радиото, киното и телевизията (SARFT), според когото холивудската квота за 2014 г.остава непроменена от договореното през 2012 г. увеличение от 20 на настоящите 34 филма годишно.

Холивуд по традиция доминираше в китайския бокс-офис, но през 2013 г. местните филми надделяха над американските конкуренти, реализирайки 58 процента от приходите от продажбата на билети в Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Путьо Маринкин преди 10 години
*** заглавието! Пълна измама!