Мерил Стрийп като феминистка

Актрисата ще участва в "Суфражетка"
20 фев 2014 16:42, Петя Славова
0
Мерил Стрийп като феминистка
Снимка: Reuters

Известната американска актриса Мерил Стрийп ще се превъплъти в образа на английската политическа активистка и водач на Движението на суфражетките Емелин Панкхърст, съобщи Screen Daily.

Актрисата ще изпълни епизодична, но много важна роля във филма "Суфражетка" ("Suffragette"). Героинята на Стрийп ще произнесе пламенна реч на митинг, посветен на борбата за равноправие на жените.

Снимките на проекта ще започнат във Великобритания на 24 февруари 2014 година, пише БТА.

Главната роля в "Суфражетка" ще бъде поверена на Кери Мълиган. Тя ще пресъздаде образа на радикално настроената участничка в движението Мод. В продукцията ще се снимат още Хелена Бонъм Картър, Ан-Мари Дъф, Ромола Гарай и други.

Филмът "Суфражетка" ще разказва за зародилото се във Великобритания в края на XIX век едноименно движение, което се обявява срещу дискриминацията на жените. Емелин Панкхърст, чийто образ ще пресъздаде Мерил Стрийп, оказва силно влияние върху развитието на това движение.

Последният филм с участието на Стрийп, който излезе по кината, е "У дома през август". За изпълнението си в него тя е номинирана за "Оскар". Това е рекордната 18-а номинация на Стрийп за престижната статуетка на Американската киноакадемия.

Актрисата вече е носителка на три награди "Оскар" - за "Крамър срещу Крамър", "Изборът на Софи" и "Желязната лейди", където пресъздава образа на друга велика англичанка - Маргарет Тачър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари