"Невинността на мюсюлманите" ще бъде свален от YouTube

Това нареди Апелативен съд в САЩ
27 фев 2014 12:22, Петя Славова
1
"Невинността на мюсюлманите" ще бъде свален от YouTube
Снимка: Reuters

Американски апелативен съд нареди на компанията "Гугъл" да свали от уебсайта за споделяне на видеоклипове YouTube антимюсюлмански филм, който предизвика протести в мюсюлманския свят през 2012 г., съобщи Ройтерс.

Още по темата
С два срещу един гласа съдиите отхвърлиха твърденията на "Гугъл", че премахването на филма "Невинността на мюсюлманите" е равнозначно на ограничение на свободата на словото, което нарушава конституцията на САЩ.

Ищцата, актрисата Синди Лий Гарсия, разкритикува филма, след като научи, че той съдържа клип, който тя направила, подведена,че работи за съвсем различен филм, пише БТА.

Адвокатът на Гарсия Крис Армента каза, че тя е възхитена от решението. "Пропагандният филм се различава коренно от това, което Синди Гарсия си е представила, когато режисьорът й е казал, че участва в невинен приключенски филм".

Продукцията, афиширана като кино трейлър, представя пророка Мохамед като глупак и сексуално извратен. Той предизвика вълна от антиамерикански вълнения сред мюсюлмани в Египет, Либия и други страни през 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари