Последният "Хобит" свършва с 45 минути битка

Режисьорът на лентата разказва любопитни факти за трилогията
28 окт 2014 16:33,
5
Последният "Хобит" свършва с 45 минути битка
Снимка: Getty Images

Режисьорът Питър Джаксън разкри, че в края на филма "Хобит: Битката на петте армии" ще има голяма батална сцена с времетраене 45 минути, съобщи Контактмюзик.

Той все пак увери феновете на киното, че ще се постарае те да не се почувстват уморени от гледане на битки на големия екран, пише БТА.

"Решихме да не допускаме анонимни воини да се сражават дълго с главните персонажи. В противен случай зрителите ще се почувстват отегчени от гледане на батални сцени", заяви 52-годишният новозеландски режисьор пред "Ентъртейнмънт уикли".

Той отдаде дължимото на подготовката за впечатляващите батални сцени в района на Самотната планина в измисления свят на Дж. Р.Р. Толкин.

"Трябваше да оформим пейзажа - поясни режисьорът, заснел трилогията "Властелинът на пръстените". - Ако имате 10 000 орки, колко помещения ще са им нужни? Дали те ще изпълнят долината, или ще изглеждат като петънце? След това се заловихме със създаването на схематични проекти."

Джаксън отбеляза също, че орли ще играят важна роля в баталните сцени, но не по очаквания от феновете начин.

"Толкин прибягва до ползване на орли, защото те променят много бързо нещата - каза режисьорът. - Орли има и в плановете ни за филма, но не като спасители. Искам да кажа, че ако орли отнасяха Фродо до планината Дуум във "Властелинът на пръстените" и го оставяха да изпусне пръстена си, тези филми щяха да са много по-кратки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
тТт преди 9 години
Който е чел книгата, със сигурност ще очаква зрелищен край на трилогията! Даже очаквам повече динамика в 3-тата част отколкото втората. Дано не се разочаровам от Джаксън. :)
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
подушвам пак 200 минутен филм както беше и завръщането на краля. но пък при тия страхотни филми почти не се усеща кога се е минало толкова време