"Отмъстителите: Ерата на Ултрон" още е на върха в САЩ

Постъпленията са повече от 300 милиона долара
11 май 2015 16:46, Петя Славова
1
"Отмъстителите: Ерата на Ултрон" още е на върха в САЩ
Снимка: Форум Филм

За втора поредна седмица филмът "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" е на първо място в бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от продажбата на билети в размер на 77,2 млн. долара, съобщиха световните информационни агенции.

От дебюта си в САЩ и Канада преди десет дни досега лентата е реализирала постъпления в размер на 312,9 милиона долара, пише БТА.

Сумата от 77,2 млн. долара през втория уикенд на екран в Северна Америка, реализирана от "Отмъстителите: Ерата на Ултрон", е по-голяма от постижението на най-касовия филм в историята - на "Аватар". През втория си уикенд по кината през декември 2009 г. той донесе на създателите си 75,6 милиона долара. Печалбата обаче е под приходите на първия филм "Отмъстителите", който държи този рекорд.

Общо в света филмът "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" е реализирал постъпления от продажбата на билети в размер на 875 млн.долара. Тъй като лентата още не е показана в Китай и Япония, където по традиция гледат много филми по комикси, по всяка вероятност сумата от 1 милиард долара ще бъде надхвърлена. На второ място в бокс-офис класацията в САЩ и Канада този уикенд е екшън комедията на режисьора Ан Флечър "Гореща гонка" сРийз Уидърспун и София Вергара с 13,3 милиона долара.

Филмът "Вечната Аделайн" с Блейк Лайвли в главната роля реализира постъпления в размер на 5,6 милиона долара. Това отреди на филма за неостаряващата жена третото място в класацията на най-касовите филми в САЩ и Канада. Веднага след него с 5,3 милиона долара се нарежи "Бързи и яростни 7". На пето място в бокс-офис класацията в Северна Америка е "Ченгето на мола 2" с приходи в размер на 5,2 млн. долара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: САЩбокс офис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
1
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Такива " бози" не гледам.Последно гледах бързи и яростни 7.Следващият N- 8 въобще не мисля да го гледам.