Най-гледаният филм в Германия - този за Хитлер

Режисьорът: Германците трябва да се научат да се присмиват на фюрера
28 окт 2015 21:21,
35
Най-гледаният филм в Германия - този за Хитлер
Снимка: Архив Reuters

Комедийният филм "Той пак е тук" (Er ist wieder da), разказващ за приключенията на Адолф Хитлер в съвременния свят, оглави бокс-офис класацията в Германия, съобщи в. "Гардиън", цитиран от БТА.

Лентата, заснета в стил "Борат", се прожектира в германските кина от три седмици. Премиерата й бе на 8 октомври. Според сюжета на филма фюрерът възкръсва в Берлин.

"Германците трябва да се научат да се надсмиват над Хитлер, а не да го разглеждат като чудовище, защото това го освобождава от отговорността за постъпките му и отвлича вниманието от вината за Холокоста. Но това трябва да е смях, който ти засяда в гърлото", коментира режисьорът Давид Вненд.

Филмът е по едноименната книга на германския писател Тимур Вермеш. Действието в нея се развива през лятото на 2011 година.

Адолф Хитлер се събужда в един берлински парк. Без война, без партия, без Ева Браун. В мирно време, сред хиляди гастарбайтери и с Ангела Меркел... Шейсет и шест години след предполагаемата си кончина фюрерът се озовава в настоящето и в разрез с всякаква логика подхваща нова кариера: в телевизията, където - благодарение и на социалните мрежи - скоро става истинска знаменитост.

Романът е издаден през 2012 г. и в Германия от него са продадени над 14 милиона екземпляра. През март 2015 година той е преведен и на английски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Хитлер далеч не е бил против мюсюлманите, ако не знаете. Напротив смятал е арийската раса (Иранската) за най-великата. Самият той е смятал мюсюлманите за най-дисциплинираните войници и за наследници на райха. Именно от контактите му с тях идва и неистовата омраза към евреите. По време на 1 световна война Германия е съюзник с Турция и Хитлер се бие в нея редом до турци, където се сприятелява и с бъдещия мюфтия, както споделя човек преди мен.
19
0
 
0
 
! Отговори
Скрити послания ООД преди 8 години
Гледай, Ханс! Гледай и се учи!
18
0
 
21
 
! Отговори
! преди 8 години
Да не дърпат лъва за опашката.При тази бежанска вълна и най-вече - при тези капризи и дебелоочие на пришълците мюсюлмани, не един, ами няколко нови Хитлера сигурно вече си подръпват ядосано мустака нейде из германските кръчми и е само въпрос на време да скочат и да дръпнат по една пламенна реч.
17
1
 
13
 
! Отговори
манипулиран преди 8 години
Пропагандата на Гьобелс ряпа да яде.Но и германеца е със стадно мислене.
16
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре германците да учат истините за Хитлер от колкото да му се присмиват. Че ако не беше той, сега нямаше да имат/могат и половината от което имат/могат.
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи, никакъв Хитлер няма да се появи днес, защото преди да израстне в политиката, ще го убият - вероятно уж случаен инцидент (както стана с Йорг Хайдер от Австрия)
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи, някои може да му се смеят, други - да го смятат за чудовище. Едно е сигурно - дали зъл гений или не, той е един от най - великите мъже на 20-ти век.
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще им трябва пак Хитлер, ама без майтап. Щом вече наричат столицата на Бавария, Мюмюнхен.
12
7
 
3
 
! Отговори
СТАМИНА+ преди 8 години
Хитлер, като всеки тиранин си има и малки плюсове .Ако беше победил руснаците, след 100 години изтребване на лошия материал, щеше да настане ред и спокойствие . Щеше да се живее в по-спокоен и обединен свят. Проблема на човешката раса е стремежа да краде, егоизма, завистта и лицемерието .Ние хората сме създадени да бъдем контролирани и ограничавани от по-висши и могъщи същества . Само тогава бихме показали потенциала си. А Хитлер го мразя, че е убил толкова хора, но би бил полезен в момента .
11
1
 
31
 
! Отговори
до 14 преди 8 години
щом стигнахме до положение да се молим климатичните условия да ги спрат представи си докъде сме я докарали. Направо да грабваме по една пушка и да се гърмим в главите отколкото да се радваме на внуците ни ***. Наречете го ако искате расистко, но няма народ който да е с по-отвратителни показатели от тях, ако се сещате само за един поне ми напишете минус да знам колко народ се е сетил...иии преди да ме изпреварите-оставете ромите настрана от гласуването
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тимур Вермеш-майка германка,баща-унгарец.Напуска Унгария след събитията през 1956 година.
9
0
 
38
 
! Отговори
а преди 8 години
Единственият човек, който изрази ясно позицията си спрямо ционистите!
8
2
 
55
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
режисьорът Давид Вненд. Отново ни заливат с еврейска помия . Като стане напечено , веднага започват с Хитлер . Скоро го направиха наркоман , после му извадиха и ДНК , естествено фалшиво и му пришиха извънземен произход .Истината е пред очите ни - пълна маймунизация на Стария свят и налагане на фалшиви ценности . Каквото и да вземем за пример Фюрера е бил прав !
7
0
 
16
 
! Отговори
До 8 преди 8 години
За много неща си прав.Но като художник не е съвсем бездарен.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До DRAGOРежисьорът Давид ...А тази фамилия Вненд за кой етнос е характерна?Аз наистина не знам.
5
2
 
29
 
! Отговори
DRAGO преди 8 години
коментира режисьорът Давид Вненд - нямам повече какво да кажа....
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО Е НЕЩО ОТ СОРТА - АЛО АЛО - ще стане
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не мислите, че в началото хората са искали някой като него да дойде на власт. Така става, когато другите тотално се осе.ат. Като гледам накъде върви ЕС, нищо чудно. Нормалните хора в Европа вече нямат права. Неща градени с години се разсипват заради алчността на шепа "богоизбрани".
2
1
 
35
 
! Отговори
мустакат преди 8 години
Не знам дали ще се научат да се присмиват както препоръчва режисьора ,но да не вземат да му подражават ,че тогава жална им майка на придошлите.
1
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така както приемат амуджи скоро не един а трима като Хитлер ще се появят. Всяка ситуация създава своите герои.