Още една звезда в Холивуд – на Рон Хауърд

С първата си звезда режисьорът е удостоен през 1981 г.
Обновена: 14 дек 2015 15:41 | 14 дек 2015 14:40, Петя Славова
0
Още една звезда в Холивуд – на Рон Хауърд
Снимка: БТА
Известният американски режисьор, актьор и продуцент Рон Хауърд получи втора звезда на холивудската Алея на славата. С нея бе отбелязан приносът за историята на киното на твореца, автор на филми като "Красив ум" и "Аполо 13", съобщи Ройтерс.
 
С първата си звезда на Алеята на славата Хауърд е удостоен през 1981 г. Той я получава за работата си в телевизията, включваща роли в сериала "Щастливи дни" и "Шоуто на Анди Грифит". За участието си в "Щастливи дни" е награден със "Златен глобус" за най-добър актьор в комедиен сериал.
 
"Две звезди са чест. Получава се така, че два пъти повече крака ще стъпват по мен, два пъти повече минувачи ще прочетат името ми. Няма да крия гордостта си, а също, че сега ще се стремя да получа трета звезда" - призна Рон Хауърд, цитиран от БТА.
 
Рон Хауърд е роден на 1 март 1954 г. в Дънкан, Оклахома. Баща му Ранс Хауърд е актьор, сценарист и режисьор, а майка му Джийн е актриса. Рон Хауърд има брат на име Клинт, който също е актьор и режисьор.
 
Участва в различни телевизионни програми още като дете. През 80-те години на миналия век започва кариерата му на режисьор. Заснема няколко много успешни филма като "Шифърът на Леонардо", "Аполо 13", "Красив ум", "Късметлията", "Фрост/Никсън", "Ангели и демони" и други.
 
Носител е на две награди "Оскар" за "Красив ум" - като режисьор и отличието за най-добър филм. Удостоен е също с четири награди Еми", с наградата "Сатурн", има и пет номинации за БАФТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари