Кристофър Нолан ще ни върне към Втората световна война

Режисьорът също се зае с проект на тази тема
29 дек 2015 15:22, Петя Славова
1
Кристофър Нолан ще ни върне към Втората световна война
Снимка: архив, Reuters
Най-експонираната тема в киното е тази за Втората световна война, но това не попречи на режисьора Кристофър Нолан да се заеме именно с проект на тази тема.
 
Той ще заснеме драма, посветена на битката при Дюнкерк, състояла се именно тогава, предаде Франс прес. Битката е известна също с кодовото название операция "Динамо", уточнява БТА. Част от снимките ще се състоят във Франция.
 
"Нолан - режисьорът на филмовата поредица "Черният рицар" и  "Интерстелар", ще заснеме филма "Дюнкерк" по свой собствен сценарий", се казва в комюнике на компанията "Уорнър брос".
 
В новия филм ще се снимат редица неизвестни актьори, но се водят преговори и с Марк Райлънс, Кенет Брана и Том Харди.
 
"Трилър и историческа фреска, "Дюнкерк" описва събития по време на легендарната евакуация на Съюзниците от града в Северна Франция през май-юни 1940 г., когато те са обградени от германската армия", се пояснява в комюникето.
 
Снимките трябва да започнат през май следващата година на много от действителните места, където са станали събитията.
 
Предвижда се филмът да се появи по екраните на 21 юли 2017 г. Той ще бъде заснет на английски и френски език в САЩ, Великобритания и Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 8 години
При Дюнкерк немаше битка. При Дюнкерк имаше лекоатлантическа олимпиада!? Бягане с препядствия, 100м. за 5сек. маратон,трибой,петобой,щафетки,високи скоци и борба свободен стил кой пръв да се докопа до спасителните кораби.....