Лукас сравни Дисни с "бели робовладелци"

Режисьорът се извини на компанията за думите си
4 яну 2016 10:30, Петя Славова
17
Лукас сравни  Дисни с "бели робовладелци"
Снимка: архив, Reuters
Джордж Лукас поднесе извиненията си за коментара, в който сравни компанията "Уолт Дисни" с "бели робовладелци", предаде Би Би Си.
 
"Работих с "Уолт Дисни" в продължение на 40 години и ги избрах за пазители на "Междузвездни войни" заради огромното ми уважение към компанията и лидерските качества на Боб Айгър" - заяви Лукас в изявлението си.
 
По думите на режисьора компанията е извършила огромна работа по запазване на духа на поредицата и нейната по-нататъшна разработка, а търговският успех на седмия епизод на "Междузвездни войни" просто "поразява въображението".
 
Създателят на космическата сага "Междузвездни войни" Джордж Лукас поднесе извиненията си повод на изявленията си в интервю за известния американски телевизионен водещ Чарли Роуз. В него Лукас сподели, че е разочарован от седмия епизод на поредицата, припомня Асошиейтед прес, цитиран от БТА.
 
Лукас бе казал в интервюто, че режисьорът Джей Джей Ейбрамс е заснел ретро филм, а самият той винаги се е стремил да направи нов, който да не прилича на предишните.
 
"При мен те бяха различни - различни планети, космически кораби и т.н" - бе коментирал Джордж Лукас.
Той бе характеризирал компанията "Уолт Дисни" като "бели робовладелци".
 
"Всичките ми филми са като деца. Много ги обичам. Продадох ги, а с тях постъпиха като с роби: взеха и . . . " - бе заявил Лукас в интервюто, без да завърши фразата. Режисьорът бе отбелязал още, че компанията не е била заинтересована той да продължи работата над филмовата поредица.
 
Джордж Лукас продаде компанията си "Лукасфилм" през 2012 година за сумата от 4,06 милиарда долара. Така една от най-легендарните поредици в историята на киното - "Междузвездни войни", стана собственост на "Уолт Дисни къмпани".
 
Седмият епизод на космическата сага "Междузвездни войни: Силата се пробужда" излезе на 17-18 декември и вече е донесъл приходи от продажбата на билети в размер на повече от 1,2 млрд. долара, попадайки в десетката на най-касовите филми на всички времена само две седмици след появата си на екран.
 
"Междузвездни войни: Силата се пробужда" получи предимно положителни отзиви от критиците, макар някои да упрекнаха сценаристите и режисьора, че сюжетът на седмия епизод много прилича на първия филм от поредицата "Междузвездни войни: Нова надежда" от 1977 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аа вие ако очаквате да изпитате същото което сте изпитали като сте гледали 1вите серии, явно сте заблудени... Може би филма трябваше и да ви подлмади? Не разбирате ли, че остарявате?
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уж са му като деца, пък ги продал, пък и Дисни били робовладелци... :-)И правилно се е извинил.
10
1
 
5
 
! Отговори
... преди 8 години
Бре някой разбра ли що тоя лошия носи маска!? После що тия новите джадайски саби не могат да режат като се има предвид, че предишните пореха даже бронирана стомана!? Освен може би новата джадайка другото в тоя филм ама ич не го бива! Дано продължението 2017 да има мноооого по-добър сценарий и да кажем по-добра реализация! Инак може да е взел много пари *** това е просто защото, вече може да се нарече поредицата, има много голяма инерция! :(
9
5
 
17
 
! Отговори
Дрът Пръч преди 8 години
Абе хора, не разбрахте ли? Проблемът не е във филма, а в това че вече не сте на 11.Затова "4, 5 и 6 серия са най-готини!"
8
6
 
21
 
! Отговори
LethianDream преди 8 години
Филмът си е адско разочарование на базата на излезлите досега предишни 6 от Star Wars вселената. Ако отива човек да гледа без особени очаквания или не е гледал НИТО ЕДНА ЧАСТ ОТ ПРЕДНИТЕ евентуално може да хареса филма. За феновете е епичен фейл - нито Кай Лорен може да се доближи като образ до великия Вейдър, нито директно копираните идеи от предните филми допринасят за нещо ново във вселената. По дяволите, дори първия епизод, в който Анакин беше хлапе, е направо гениален в сравнение с новия..
7
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дисни направиха най-добрата част на филма.
6
8
 
10
 
! Отговори
Ицо преди 8 години
Е на мен ми хареса филма и това,че напомня за старите серии..очаквах да е по зле
5
2
 
18
 
! Отговори
Мюмюн преди 8 години
Петя Славова - само не разбрах къде в думите на Лукас "постъпиха с тях като с роби", намираш израза "бели робовладелци"*** много си глупава. Или пък правиш анти-бяла пропаганда.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всеки прави всичко за пари, лукас също, какво се прави
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами бели робовладелци са - франчейзът победи киното!
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Самия Джордж Лукас въпреки взетите милиарди си признава че е гледал боза. Това е последния епизод, които съм гледал. Втори път няма да ме излъжат.
1
15
 
41
 
! Отговори
Гошо тъпото преди 8 години
За съжаление, филма е боза.