Spotlight е филм на годината, според критиците

Журналистическата драма прибави поредното си отличие
4 яну 2016 13:30, Петя Славова
0
Spotlight е филм на годината, според критиците
Снимка: архив, Reuters
Разследващата журналистическа драма "Spotlight " прибави поредно отличие към колекцията си, след като беше избрана за филм на 2015 г. и от Националното дружество на кинокритиците, предаде Асошиейтед прес.
 
Преди продукцията спечели топ отличието на филмовите критици от Лос Анджелис, Бостън, Сан Франциско и Вашингтон, припомня БТА.
 
Освен с приза за филм на годината, Националното дружество на кинокритиците отличи "Спотлайт" и с награда за най-добър сценарий на Джош Сингър и Том Маккарти.
 
Отличието за най-добър актьор получи Майкъл Б. Джордан за ролята си в "Крийд: Сърце на шампион". В категорията за най-добра актриса беше отличена Шарлот Рамплинг за изпълнението й в "45 години".
 
В поддържащите актьорски категории Националното дружество на кинокритиците присъди отличията си съответно на Марк Райлънс за "Мостът на шпионите" и Кристен Стюарт за "Облаците на Силс Мария".
 
Драмата "Каръл", проследяваща любовната история между две жени, беше отличена с наградите за най-добър режисьор за Тод Хейнс и за операторско майсторство.
 
В документалната категория наградата беше присъдена на лентата "Ейми" на режисьора Асиф Кападия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: КарълкритициСпотлайт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари