Радост се оказа основната емоция за "Пиксар"

Анимацията "Отвътре навън" спечели 10 награди "Ани"
8 фев 2016 10:14, Петя Славова
0
Радост се оказа основната емоция за "Пиксар"
Снимка: Форум Филм
Радост се оказа основната емоция за "Пиксар", след като анимацията "Отвътре навън" на прочутото студио стана големият победител на наградите "Ани", съобщи "Варайъти".
 
"Отвътре навън" водеше по номинации с 14 на брой за основните американски отличия в областта на анимационното кино.
 
Анимацията спечели 10 награди "Ани", сред които за най-добра анимация, режисьор (Пийт Доктър), сценарий и озвучаваща актриса (Филис Смит).
 
В топ категорията за най-добра анимация "Отвътре навън" надделя над "Добрият динозавър", "Фъстъчетата: Филмът", "Аномализа" и "Овцата Шон: Филмът", пише БТА.
 
С отличието за постижения в областта на анимационните ефекти за "Добрият динозавър" - другата продукция на "Пиксар" в тазгодишната надпревара, наградите за студиото са общо 11.
 
Тази година за първи път беше присъден приз за най-добра международна анимация. Наградата получи анимационната лента "Момчето и светът" на бразилския режисьор Але Абро, която ще се съревновава и за "Оскар" за най-добра анимация.
 
В категориите за телевизионна анимация поредно отличие спечели хитовата поредица "Семейство Симпсън".
Наградите "Ани" се връчват от Международната асоциация за анимационни филми. Носителят на отличието за пълнометражен анимационен филм обикновено получава и "Оскар" за най-добра анимация.
 
Призовете бяха раздадени в Лос Анджелис за 43-и път. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари