В главните роли: Жените превземат Холивуд!

Промяна в мисленето или мекушавост... от страна на гилдията
8 юни 2018 16:00, Петя Славова
13
В главните роли: Жените превземат Холивуд!
Кадър от "Бандата на Оушън". Снимка: Александра филмс

От "Ловци на духове 3" и Зад борда" до "Бандитките на Оушън", жени изместват мъже в главни роли в редица нови версии на холивудски филми, съобщи Франс прес. Този феномен отразява промените в мисленето, но разкрива също известна мекушавост.

Женската версия на гангстерската филмова сага "Бандата на Оушън" вече е по екраните. тя с участието на Сандра Бълок, Кейт Бланшет и Ан Хатауей. Римейкът на "Какво искат жените" (2000) с участието на Тараджи П. Хенсън в образа, в който се превъплъти Мел Гибсън в оригиналната лента, ще се появи по екраните следващата година.

В новата версия на "Зад борда" Ана Фарис изпълнява роля, поверена на Кърт Ръсел в носещата същото заглавие комедия от 1987 г., пише БТА.

Поредните интерпретации с промяна на пола датират от златния век в Холивуд. Например във филма на Хауърд Хоукс "Петъкът на неговото момиче" (1940) Розалинд Ръсел изпълнява роля, в която преди това се е снимал мъж в "Първата страница" (1931).

Тенденцията наскоро се възползва от движението "Аз също" и опитите на филмовите студиа да отговорят на увеличилите се през последните няколко години обвинения в сексизъм.

"Ловци на духове 3" (2016), в който вниманието е фокусирано върху женски екип ловци на духове, ръководен от героините на Мелиса Маккарти и Кристен Уиг, събра немалко критики в сравнение с излезлия по екраните през 1984 г. култов филм с участието на Бил Мъри. Редица критики се дължаха просто на женомразство, тъй като много мъже в зрителската аудитория се противопоставяха на идеята да бъде създадена женска версия на комедията. Според някои медии "Ловци на духове 3" е донесъл над 55 милиона долара загуби на "Сони".

Макар също да бъде критикувана, новата версия на "Зад борда" събра над 70 милиона долара приходи, след като бе заснета с бюджет 12 милиона долара.

В индустрия, която рециклира много от старите идеи и не обича да поема финансови рискове, е нужна донякъде смелост, за да бъде създадена женска версия на филм. Според експерта Кели Конда, продължаващата тенденция, свързана с появяване на женски версии на филми по екраните, е едно малко чудо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: римейкБандата на Оушън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой си мисли, че някой ще гледа тея филми, освен болните феминистки, много се лъже ;)))Предполагам, дори и болните феминистки няма да ги гледат ;))
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правят кавъри на мъжки филми и се чувстват мъже ;))))))))))
10
0
 
4
 
! Отговори
Окото преди 5 години
Репликата относно потресаващата боза Ловци на духове "Редица критики се дължаха просто на женомразство" е пълна идиотщина, изплюта от режисьорът и филмовото студио, след като разбраха каква попара са направили.Филмът е пълен провал, ужасно плосък хумор и дори на повечето бени не им хареса.Разбирам, че жена пише статията, но хайде малко проучване първо може би?Скоро нещата ще си дойдат по местата и разни феминацита и джендръ ще изчензат обратно по мазетата и дупките, от където са пропълзели.
9
0
 
10
 
! Отговори
Добре де преди 5 години
След като феминистките са толкова кадърни, но недооценени, защо не измислят нещо ново, каквото са били навремето сериалите "Сексът и градът" и "Отчаяни съпруги"? Защо паразитират върху вече създадени поредици? По същият начин в САЩ са заминили в комиксите за Спайдърмен белия Питър Паркър с чернокожо момче, а Тор с жена.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Част от плана за затриване на мъжете...
7
0
 
14
 
! Отговори
до 4 преди 5 години
Има да си чакаш. Феминизъм = лицемерие.
6
0
 
8
 
! Отговори
Зрител преди 5 години
Те така жените поеха БНТ последните двайсетина години и я направиха полугледаема.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Жените са по-интересни"Самата интересност са... клюки и хвалби коя какво си купила с пари, дадени и от мъж - това са 98.6% от темите им на разговор.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мани мани..."Ловци на духове" от далечната 1984 има оценка 7.8, макар че е примитивна боза, модерната версия дето е с женки и фрашкана със съвременни ефекти има оценка 5.3, като се има предвид, че всички феминацита и жендари са дали вероятно оценка пълно 10...Аз чакам жените да поемат строителството и миньорството, като толкова реват че са равни.
3
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените са по-интересни, атрактивни, красиви, по-итересни и гледани са, затова така:)
2
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Толерастия до шия. Не гледайте холивудски филми, за ваше добро е!
1
0
 
26
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Откакто гледах филми, където черни играеха Орфей и средновековен рицар, вече нищо не ме учудва :)