Георги Тошев за Невена Коканова: В живота бе скромна!

Журналистът събира спомените за актрисата във втора книга
4 дек 2018 12:00, Петя Славова
14

По случай 80-годишнината от рождението на първата дама на българското кино "Книгомания" издаде биографичната книга "Години любов. Невена Коканова". Неин автор е журналистът Георги Тошев.

Лимитирана част от тиража на книгата е с колекционерска стойност, тъй като включва три картички с неизвестни фотографии на Невена Коканова от 60-те години и лично е подписана от автора. Отличава се и с различна корица от основното издание.

Още по темата

Това е втората книга на Георги Тошев за Невена Коканова. Първата е от 2009 г. и е озаглавена "Невена Коканова. Коя съм...". Сега обаче журналистът за първи път публикува цялото си интервю с нея.

"В живота Невена бе скромна, изглеждаше така, сякаш по нищо не се отличава от другите. Това не беше поза. Това бе тя. Събрах спомените на хора, които са се докоснали до нея през годините. Някои за миг, други за по-дълго", сподели авторът на книгата пред Bulgaria ON AIR.

A заглавието не е случайно – кореспондира с първия важен филм в кариерата на Невена Коканова "Години за любов", но и очертава звездния път на актрисата – да бъде обожавана от публиката си завинаги.

Официалното представяне на книгата ще се състои в няколко поредни дни през декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Тя беше номер 1 преди 5 години
Аристократка в добрия смисъл на думата
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невена Коканова има вид на жена. *** ми изтри мнението, че в този сайт жени с нейната фигура веднага биха квалифицирани като дебелани.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори да облечеш Коканова в парцали,тя пак ще изглежда елегантна чаровна дама и ще излъчва чар и магнетизъм.Невероятна!
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една от красавиците и елегантни жени в българското кино! Голяма!
7
0
 
11
 
! Отговори
До Анонимен #1 преди 5 години
Ако за теб ( след глупостта, която написа, не заслужаваш Вие ) великата Невена Коканова и книгата за нея са ни занимават с глупости , то значи, че си един от многото, които не знаят, не уважават, не ценят, не обичат...не съжаляват.Срам от теб, за теб и от подобните ти!
6
0
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Когато някой е действително Т.Ъ.П.,това няма как да му бъде обяснено!Какво си видял вживота си ти бе,ммочко,невръстен???
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имах възможност да се срещна и да разговарям с нея няколкократно. Невероятен чар!Прекрасна усмивка и разговор с поглед, който не се скрива.
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прекрасната Невена Коканова.Прекрасни роли,мога да гледам филми с нейно участие пак и пак и пак.Магнетично присъствие.Не мога да кажа същото за никоя друга българска актриса.За Невена може да се каже със абсолютна сигурност, че е българската икона на киното ни.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
георги тошев откри своя матрак - в болницата :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
2
0
 
20
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Голяма беше,ей.Дама - финес,скромна,с невероятна харизма и аура.Когато взлезеше в стая привличаше погледите и на жените,не само на мъжете.Рано си отиде от тоя пустии рак.
1
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ме интересува. Всичко поскъпва, въздухът е отровен, а те ни занимават с глупости. Не ви е срам!