"1917" обра наградите на церемонията БАФТА

Филмът за Първата световна война бе номиниран в 9 категории
3 фев 2020 11:34, Ния Христова
5
"1917" обра наградите на церемонията БАФТА
Снимка: БГНЕС

Военният филм за Първата световна война "1917" взе статуетки за най- добър филм, за изключителен британски филм, режисура и операторско майсторство на наградите БАФТА, съобщи Bulgaria ON AIR. Режисьор на филма е Сам Мендес.

Филмът взе 7 награди от общо 9 категорри, в които беше номиниран, включително дизайн на продукцията, звук и специални ефекти.

Хоакинт Финикс грабна наградата за главна мъжка роля за филма "Жокера". Това беше лентата с най-много номинации - цели 11. Филмът също така грабна награди за кастинг и музика.

Рене Зелуегър спечели награда за най-добра женска роля за филма "Джуди". Лора Дърн взе награда за поддържаща роля в "Брачна история", а Брад Пит - за поддържаща мъжка роля в "Имало едно време... в Холивуд".

"Паразит" взе наградата за чуждоезичен филм и за оригинален сценарий.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Изключително надценен филм. Първи пример - мухите накацали по конете, а на труповете ги няма, то изобщо не трябва да ги няма такива мухи април месец. Втори пример - оставени отсечени череше, които щели уж да поникнат отново от издънки??? Извинявайте ама в истинския свят не стават така.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1917 не е достатъчно добър филм. Постижението да се заснеме в един кадър е изключително, но това не позволява да се изпипат детайлите и си личи. И дума не може да става да се сравни с Дюнкерк на Кристофър Нолан, макар че той е за друга война
2
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 4 години
Най-тъпия филм с военна тематика на всички времена ! Съжалявам , че дадох 10 кинта да го гледам !
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама не казвате, че там са присъствали и Кейт и Уилям, и тя е била в ослепителна бяло-златна рокляааааааа!