За хората без доходи "Два дни, една нощ"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 15 мар 2020 19:44 | 15 мар 2020 18:00, Петя Славова
9
За хората без доходи "Два дни, една нощ"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Отново към онеправданите в Белгия поглеждат братя  Дарден във филма "Два дни, една нощ". Именно хората, които трудно си намират работа са чест фокус в историите на режисьорите, които чрез неволите на персонажите си изобличават консуматорството и бездушието в съвременното общество.

Техните разкази ги превръщат в любимци на фестивала в Кан и авторите са носители на две статуетки "Златна палма" - за "Розета" и "Детето".

В "Два дни, една нощ" Дарден ни повеждат из Лиеж, където живее и работи Сандра (Марион Котияр). Героинята се завръща на работа след продължителна почивка, заради преживяна депресия. Вместо разбиране, Сандра получава от колегите си хладно отношение. Те дори са изчислили, че ако тя бъде уволнена, ще могат да си поделят нейната заплата.

Марион Котияр прави силна роля под режисурата на Дарден, които се придържат към добре познатия си почерк, следвайки отблизо героинята в опитите й да разубеди пресметливите си познати от подлото им намерение и да запази работата си. За това тя има точно два дни и една нощ.

Филмът очертава драматичните моменти на обикновените, игнорирани от силните на деня. Близо до документалното кино, продукцията отправя ясни критики към човешката "еволюция", загубила емпатията си към ближния.

"Два дни и една нощ" е с номинация"Златна палма" в Кан, а Котияр е номинирана с "Оскар" за изпълнението си за най-добра актриса в главна роля.

Гледайте "Два дни, една нощ" на 15 март от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
БОЕЦ преди 4 години
До ЗакономерностДОНЯКЪДЕ ЩЕ ИМАТ СТРАХ НО ПОСЛЕ СТРАХЪТ ПРЕМИНАВА И СЕ ЗАПОЧВА БАНЯТА
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много обещаващо звучи описанието на филма. Все повече хора ще спадат към отхвърлените от силните на деня. Причините са много, не са за еидн постинг.Ако европейците искат да видят бъдещето си - да се разходят из България, Босна, Косово. 30-50 процента от хората са кажи-речи извън обществото.
4
0
 
0
 
! Отговори
до закономерност преди 4 години
Мислиш, че си открил някаква си "закономерност"? Нишо подобно! Постинга ти показва пълно неразбиране на света около теб и дори на света вътре в теб.
3
0
 
15
 
! Отговори
Един преди 4 години
Да попитам авторката: има ли разлика между неоправдани и онеправдани и коя дума е уместно да се използва в случая?
2
1
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Така е. Но обикновено се намира някой харизматичен тип с кофти помисли, който обикновено се възползва от тях и ги повежда към кървави революции, които реално водят до още по-кофти състояние в бъдеще време.
1
2
 
12
 
! Отговори
Закономерност преди 4 години
Точно най-бедните нямат какво да губят, но тази прослойка има неистов страх от каквото и да било действие. Парадоксално е.