Житейските уроци, покрай "Зрелостен изпит"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
24 май 2020 09:00, Петя Славова
0
Житейските уроци, покрай "Зрелостен изпит"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Родителските амбиции, вперени в бъдещето на наследниците разнищва румънският режисьор Кристиан Мунджиу в "Зрелостен изпит".

49-годишният лекар Алдеа има много идеи за това как да протече живота на дъщеря му, която отглежда в красиво планинско градче в Трансилвания. Очакванията му са момичето да замине за чужбина, спечелвайки стипендия и да учи психология във Великобритания.

Плановете му се осуетяват, след като тийнейджърката претърпява инцидент и се налага да погледне реалния живот без защитите от родителите.

Мунджиу проследява всекидневието на персонажите, разкривайки до колко те гледат на живота като на обичайното клише. Само че съдбата винаги носи изненади и несигурностите са онези, които ни карат да прогледнем и усетим същината на пътя ни.

Режисьорът явно доказва, че уроците в училище не са панацея и не подсигуряват бъдеще.  Животът е същинският учител, който ни дава шанс да пораснем, независимо на колко години сме.

В ролите ще видим Адриан Титиени, Мария-Виктория Драгус, Лия Бугнар. Гледайте "Зрелостен изпит" на 24 май от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари