Отлагат "Оскар"-ите за април догодина заради коронавируса

Пандемията спря производството на филми
4
Отлагат "Оскар"-ите за април догодина заради коронавируса
Снимка: БГНЕС, архив

Церемонията по връчване на наградите "Оскар" догодина бе отложена от февруари за април заради пандемията от новия коронавирус, предадоха световните агенции, като се позоваха на организаторите от американската Академия за кинематографично изкуство и наука.

Тя реши днес 93-ото издание на церемонията, първоначално насрочено за 28 февруари 2021 г., да се състои на 25 април 2021 г.

Пандемията доведе до затваряне на кината по света в средата на март и спря производството на филми, отбелязва Ройтерс.

Асошиейтед прес припомня, че досега церемонията по връчване на най-престижните награди в света на киното е била отлагана само три пъти - през 1938 г. заради наводнение в Лос Анджелис, през 1968 г. след убийството на Мартин Лутър Кинг и през 1981 г. след опита за убийство на президента на САЩ Роналд Рейгън. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: наградиоскаркино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
И по-добре, щеше да има реване истерично за правата на онея дето са без задължения, в пълен цирк се превърна това шоу ;) !!!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова отдавна се компрометираха с разните му "квоти" - за н..гри, за жени, за пед..аси, за инва..***, "еколози", за куцо-криво-и-сакато и прочие ***, че самото качество на филмовите им продукции рине дъното на канавките, пък цял свят ще вземе да им "ръкоплещи" за толерасткия нео-либерализъмШе може ли да ви от-няма завинаги? Никому няма да липсвате освен на ЛГБТ-та, рептилите и изврате...ците, които се пенявят в ущърб на моето право на работа и нормален живот..
1
1
 
3
 
! Отговори
noFreeman преди 3 години
от 10 години не гледам бозите им, та няма да ми липсва това смешно награждаване на рокли...