Кинокритик: Шансовете на Мария за "Оскар" са големи

Всички трябва да се откажем от размахването на пръст, каза Ирина Иванова
16 мар 2021 12:43, Ния Христова
42
 
Вчера обявиха номинациите на Американската филмова академия. За първи път България има участие надпреварата за наградите "Оскар". Част сме от тази надпревара заради Актрисата Мария Бакалова е номинирана в категорията "Най-добра поддържаща женска роля". След БАФТА и номинацията за "Златен глобус", Мария Бакалова сега е част от състезанието за "Оскар".
 
"Можем само да сме много щастливи и шансовете са големи тази година Академията ще търси да поощри някакъв различен актьорски стил. От доста време се коментира, че в киноиндустрията нещата са само нови технологии и сякаш има буксуване", каза за Bulgaria ON AIR кинокритикът и преподавател в НАТФИЗ Ирина Иванова. 
 
Според нея целта на ролята на Мария Бакалова била да играе като непрофесионален актьор. 
Още по темата
 
"Мария може да бъде отличена, но дори само за номинацията не сме мечтали. Търсен е ефектът на импровизацията, а на режисьора му е било нужно съвсем ново лице, неразпознаваемо. Големият риск е да се довериш на съвсем нова актриса", обясни тя.
 
Иванова е категорична, че Бакалова е номинирана от най-престижните гилдии и всички трябва да се откажем от размахването на пръст.
 
"Ако Академията реши да рискува и да заложи на друг стил, ще рискува с Мария. Големият акцент е, че имаме две жени, които са номинирани в категорията за най-добър режисьор, в историята на наградите досега са номинирани още 5 такива само. Ако човек не вдигне голям шум, никой няма да му обърне внимание в тези среди", подчерта Ирина Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
4
 
! Отговори
... преди 3 години
Червените "соц трегери" малко избързаха с злостните си коментари.Да видим сега какви ще ги дъвчат.
16
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шансовете да си развява превръзкаmа са големи пред *** ло ум ни те американци. Кариера с дамска превръзка. Как никой не се сети до сега? :D
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако беше завъртяла един дудук на дядо Руди , тогава можеше и да спечели, но спряха сцената твърде рано , той тъкмо започна да си сваля гащите.. Затова сигурно ще си остане само с номинация
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма значение дали ще вземе Оскар. Важното е от сега нататък да си намира хубави роли и да отвори път на други български актьори.
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля следете номинациите за "Златна малинка". Със сигурност ще срещнете познато име
12
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много приятна и хубава българка. Желая й единствено щастие!
11
6
 
13
 
! Отговори
Защо преди 3 години
да и дават Оскар- За вулгарното и поведение и език? Дали бихте я сложили до носителки на Оскар като Мерил Стрийп и други актриси с класа и талант? Аз не.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой раздава наградите - лгбт, ми ту, и др демократи от Калифорния на бай Дън. Ще спечели на 100%.
9
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такава смешна и глупава роля ... и това е за Оскар ?!
8
3
 
17
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Наистина ли някой си мисли, че ако българин спечели "Оскар", то това е заслуга и гордост за България?! Така си мислят само хора пряко свързани с киното.Никой не го е грижа носителя на "Оскар" дали е българин или занзибарец.Това си е лична заслуга на артиста и да е жив и здрав, да се радва на наградата си.Но, разбира се стотиците телевизии и разни Арт-ове няма да пропуснат възможността да се отъркат във чуждата слава.
7
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Злобари, хайде на бас, че ще спечели, само защото срутиха Тръмп с този филм.
6
11
 
6
 
! Отговори
Мария преди 3 години
е сигурен победител за Оскар, все пак първия Борът е номиниран Оскар за сценарий / това за филм, който няма сценарий и разчита на естествената реакция на хората поставени в ситуация/ така че...Поздравления.
5
10
 
12
 
! Отговори
Фен преди 3 години
Момичето е бомба! Давай Мария, всички сме с теб!
4
6
 
15
 
! Отговори
никой преди 3 години
Моля ви, бъдете серизони. за "ОСКАР" се разиграва голямата пара, има лобита, раздават се подкупии т.н.Зад Мария Бакалова не стои никой и затова няма шанс
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шансовете са нулеви. Няма значение, дали е кадърна или не, всичко е субективно. Като в художествената гимнастика.
2
5
 
11
 
! Отговори
Писна ми преди 3 години
ГОЛЕМ ПРАЗ
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
както винаги българан тръгва сигурен и уверен с голямата кошница, но накрая му идва гръм от ясното небе и се пита "ама какво стана?".тъй, че всякакви приказки за спечелване на Оскар са силно преувеличени.