Теодор Ушев: Мария Бакалова е с огромен шанс за "Оскар"

Пробила с изключителен труд, държала се изключително добре
Обновена: 16 мар 2021 09:34 | 16 мар 2021 09:04, Елка Василева
45
Теодор Ушев: Мария Бакалова е с огромен шанс за "Оскар"
Кадър: БНТ

Българският аниматор Теодор Ушев даде вота си за тазгодишните награди „Оскар“. Режисьорът влезе в Американската филмова академия, след като с номинация се разписа „Сляпата Вайша“, като и тази година той не пропусна да изпрати заглавията на продукциите, които смята за най-добри.

Разбира се, че Мария Бакалова беше на първо място в категорията за "Най-добра поддържаща роля", заяви Тео Ушев пред БНТ.

Още по темата

„Смятам, че тя прави филма. Играе изключително добре, изключително смела и млада е и много ми харесва нейното присъствие във филма, а и като личност - начинът, по който се държа по време на сезона на наградите“, сподели Ушев.

„Мисля, че вятърът духа в нейните платна и шансът е огромен. Смятам, че в тази категория битката ще е между Оливия Колман и нея, но Мария има по-голям шанс“, убеден е аниматорът.

„Тя е човек, който проби с изключителен труд, който се държи изключително добре и е добре възпитан. Искам да поздравя нейните родители и нейните съграждани в Бургас“, допълни Ушев.

Той подчерта, че постижението на Мария Бакалова не е само български успех. През 1966 г. за последно е номинирана източноевропейска актриса, допълни той.

„Искам да поздравя и нейния учител Иван Добчев, който я е научил да играе прекрасно и има страхотна техника“, заяви още Тео Ушев.

Той пожелава на Мария Бакалова да се радва и да бъде щастлива - друго не й трябва в този момент.

„Вратата е доста широко отворена и сега е момента за всички актьори и за всички "занаятчии" от българската индустрия да се шмугнат през тази врата и да спечелят признание за българското кино“, заяви още Тео Ушев.

Според него единствената награда, която "Борат" 2 може да спечели е за ролята на Мария Бакалова и за адаптиран сценарий.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вратата отворена за нея, не за НАС. Стига манипулации и тъпотии. България не е в състояние да предложи нищо. Цяло едно кино може да влезе, ако има ново течение, и то става за нещо.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простовата била... Ами почти всички актьори и актриси са такива, простовати. Повечето в България дори не могат да пишат грамотно. Вие какво очаквате, интелектуалци ли? Нали преди това трябва да си изчел няколко вагона книги?! Иначе се фукат, че четат, ама са си точно такива - простовати, без изобщо да се усещат.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пък с какво ще го спечелят това признание българските филми точно??? На фона на тази помия, всичко друго е изкуство. Българските филми са ужасни.
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вратата е доста широко отворена и сега е момента за всички актьори и за всички "занаятчии" от българската индустрия да се шмугнат през тази врата и да спечелят признание за българското кино, заяви още Тео Ушев.Ето затова не вярвам, че повечето, които я подкрепят, я подкрепят искрено. Все същите сговняасали лицемери. За тях няма истина и лъжа, няма заслужено и незаслужено. Ако има далавера, са много широко скроени, ако няма - бързо ще ти изкопаят гроба.
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е в цикъл, може и да и дадът.
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГОЛЕМ ПРАЗ
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 29А времето е показало, че много ценности са били простотии.Има изкуство, чиято единствена цел е да скандализира, за да накара хората да се замислят в каква простотия живеят и да се огледат. Този филм е направен за това и го е постигнал. А тя е изиграла ролята.Както и предния Борат и този е отвратителен, трудно гледаем и преекспониращ, но не всеки актьор може да изиграе това.
28
7
 
8
 
! Отговори
Минко преди 3 години
Много е простовата горкичката. А ролята й е пълен фарс. Световно падение. А тази/този по-долу, който казва че е останала в историята... Много простотии също са останали в историята, нонтова не ги прави ценност.
27
4
 
5
 
! Отговори
Хаджи Тошко Йорданов преди 3 години
Говорил съм със Саша Барон Коен..Човека е готов да заснеме третата серия от ''БОРАТ''.В България....Бащата на Борат ще Бойко Борисов , а ДЪЩЕРЯТА НА БОРАТ = Е ВЕЧЕ ЗАПАЗЕНА МАРКА И БРАНД на МАРИЯ БАКАЛОВА !МАРИЯ БАКАЛОВА = ака ДЪЩЕРЯТА НА БОРАТ . ЗАВИНАГИИИИ .
26
3
 
9
 
! Отговори
... преди 3 години
Срещнали се на полянкапрабългарин и славянка.Цуни-гуни,вади-тури,народили чукундури.Хем космати,хем крадливи,но най-вече завистливи... Радой Ралин
25
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина ли тоя *** филм и жалка роля са за Оскар ?!
24
7
 
6
 
! Отговори
Nikos Petros преди 3 години
ВАНГЕЛИС = НОСИТЕЛ НА ОСКАР ЗА МУЗИКА ''ОГНЕНИТЕ КОЛЕСНИЦИ'' 1981 .ТЕЛЛИ САВАЛАС = ВЕЛИКАН -- КАПРКОРН ОНЕ, МРЪСНАТА ДУЗИНА, ОРИГИНАЛНИЯ КОДЖАК .ДЖОН АНАСТЕНИС = БАЩАТА НА ДЖЕНИФЕР АНИСТОННИКК КАСАВЕТИС = ДИРЕКТОР -- ТРЯБВАШЕ ДА ПОЛУЧИ ОСКАР 2002 ЗА ФИЛМА СИ ''ДЖОН КЮ' .И ДЕНЗЪЛ УОШИНГТЪН ЗА ГЛАВНА РОЛЯ , А НЕ ЗА СЛАБАТА СИ И БЕЗЛИЧНА РОЛЯ В ТРЕЙНИНГ ДЕЙ 2001 .ДЖОН КАПЕЛЛОС , ЕЛИАС КОТЕАС, КОСТАС МАНДИЛОР, ЛУИС МАНДИЛОР, БИЛИ ЗЕЙН, ДЕЙВ БАТИСТА, МАЙКЪЛ КОНСТАНТИН, МАРГАРИТА ВИЛСОН .
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До грък #16Гърците си остават гърчави
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще е 3тия филм за България?
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такова нещо като световно кино ,няма!Има пропаганда на падението и фарс на фарса.
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ушко,бързо да лайкнеш предния коментар,че дъртия козел дебне,дали му пригласяш
19
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чета коментарите и си мисля. Човек може да се ядоса толкова много и да плюе такава жлъч само и единствено ако се оприличи с някой от героите.Другото е роля и сценарии, целящи скандал, пошлост и простотия, и щом всички мислите, че и в живота е такава, каквато е била във филма - значи я е изиграла перфектно.Успех. Това че е номинирана, значи че има шанс за наградата.Колкото и да я плюете, тя вече е в историята на световното кино. Вие не.
18
9
 
24
 
! Отговори
Хъх преди 3 години
Какви големи роли имаше едно време, вечни, дълбоки, незабравими. Сега с рази пошлост, какво да ви кажа... Момичето има адски тъповато излъчване, ниски вежди над хлътнали малки очички. Всичко това показва ниска интелигентност. Ролята е пълен бълвоч. Изобщо, целияр свят и всички негови аспекти са вече една гъста тиня.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На нашите слуги на сатанистите няма да дадат нищо.Те са си слуги и нищо повече.
16
4
 
9
 
! Отговори
убеден е аниматорът? преди 3 години
"убеден е аниматорът"?Голяма работа сме ние. Един аниматор дирижира общественото мнение. А ако и Бойко от джипа каже нещо по темата, шоуто ще е пълно.