Цената да стъпиш на червения килим: Мария Бакалова твори история

Холивуд разбра за Българи, щастлив е Ивайло Пенчев
26 апр 2021 19:54, Красимир Ангелов
38

С успеха си в Холивуд актрисата Мария Бакалова пише история. Така близки и колеги определят безспорното постижение на българката. Каква е цената на стъпиш на червения килим и за шанса на България да присъства на световната кино сцена?

"Уау, Уау, Уау поздравления за Мария, щастлив съм, че успя сама да стигне до червения килим и този огромен успех за България и нея", заяви режисьорът Ивайло Пенчев.

Мария Бакалова изгрява у нас с главната си роля във филма "Като за последно" именно на Пенчев. Днес той е изключително горд от нея. Преди вечерта на "Оскарите" той ѝ се обажда, за да ѝ пожелае успех по пътя към сбъдването на мечтите.

Още по темата
"Пожелах ѝ да спечели статуетката и много, много бъдещи филми и да не е като "За последно", както е нашият съвместен филм, а да е първият, който да я изведе още по-нагоре, това да спечелиш номинация е голям успех", допълни още Пенчев.

И е категоричен: "Холивуд разбра за България, освен за Мария. Разбра, че в България има стойностни хора и творци, има много актьори, просто нямат шанс да излязат на голямата сцена", категоричен е режисьорът.

От киноиндустрията в България са убедени, че през последните години американската филмова академия се е отворила за останалия свят. А Източна Европа вече има своето място.

"Това е успех за европейските актьори. Това ме прави толкова щастлива, защото може би и друг е имал шанс, но ние не проявяваме храброст, ние трябва да проявяваме храброст и да се хвърляме в предизвикателствата, това което прави тя", каза актрисата Гергана Стоянова

Тя се надява, че успехът на Бакалова, да отвори пътя и на други български актьори. "Тя попада в едни среди, които отварят много врати, това че Брад Пит ѝ произнесе името правилно вече е първото доказателство за успеха ѝ, вече няма човек, който в кино общността да не е научил името Мария Бакалова", заяви още Стоянова.

А Бакалова печели сърцата на жури и публика с амбиция, умения, чар и много работа.

"Аз съм най-щастливия човек на Земята в момента. Щастлив и от това, че не я спрях, че й дадох възможност да отиде на финалния кастинг, аз не давам криле, аз давам възможности", сподели Ивайло Пенчев.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
и пак преди 2 години
https://xvideos.es/video59409659/mariabakalovaborat2nudetitsassnipples-transgression-toplesswetboobsпачата е клозетна гавра набарали са я от горното порно -ефтина и ***.брат пит яко я подигра и направи я за смях.а преведоха ,каво ли не че била звезда спомена м, монро друга пробила с политически поръчки и с шунада без грам талант що триете?
21
4
 
1
 
! Отговори
ЕГАТИ преди 2 години
До Брад Питкогато да си покажеш терлика в някакво поръчково псевдо филмче е Голямо изкуство значи си закоравял ***, а брат изгони пачата джоли резнала си бозките,че било я страхпростотията не впечатлява а отблъсква.завист няма лелчето участва със себе си ефтина и дашна...
20
4
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Аз не мисля, че някой може да се гордее ако го сравняват с Мерлин Монро - известният секс-символ, забъркала се с политици и дрога и стигнала до самоубийство! Никъде в нейната кариера на присъства изкуството като средство за достигане на дълбините на човешкото същество с цел решение на проблемите и помагането му да живее по-добре...Опасявам се, че Брат Пит иска да посочи нещо в изказването си за Мария, което не мисля, че е много положително за нея като актриса...
19
3
 
4
 
! Отговори
Инспектор преди 2 години
До До 20 И нспектор Сулъо,разбирател,писател що не си в Холивуд ,а дращиш глупости в бг,форум? М? И не налагай цензура как кога и какво ще пиша,***,селски.Подактрисата за нищо не става.Факт.
18
4
 
10
 
! Отговори
До 20 И нспектор преди 2 години
Е,и ?! Какво общо има личния живот на даден актьор с талантът изпълнението му ,А?! Не пиши за неща от които нищо не разбираш , защото не си оригинален , а по скоро си като долнопробна махленски клюкарка. Ха ха ха жалко парвеню.
17
13
 
4
 
! Отговори
Инспектор преди 2 години
До Брад ПитРазбирач изритан от А. Джолито лее кофи с мозък и въпреки ,че е изритан като псе продължава да лее мозък.Брадчо успокои се ще ти прималее,джанъм.
16
10
 
30
 
! Отговори
Брад Пит преди 2 години
Към Бакалова " Добре дошла". Факт за 6 месеца Мария впечатли Холивуд , световните медии и милиони хора . Тук разни драскачи които нищо не разбират от кино , а да не говорим за изкуство като цяла , се изявяват кото критици. Жалки злобни драскачи , борещи се за + сте вие. Точно критиците от двете страни на океана я оцениха и видяха срахотният и талант и за 6 месеца тя спечели 32 престижни награди и не преставаше да говори за България. Адмирации и успех !!!
15
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая обра всички награди на САЩ и ЕС)))то кви артисти с много стаж и много филми има,тя с един филм стана велика актриса ,ако участва в порно може да успее повече ,много извесни артиски са минали от там
14
4
 
13
 
! Отговори
мак преди 2 години
Да речем, не е малко българин да получи номинация, това е рядкост. Но не смятате ли, че Бакалова и ролята й се раздухват прекалено? Ще речеш, че става дума за филм-шедьовър и неземна роля. Прекалени емоции и величаване на момичето.
13
4
 
16
 
! Отговори
читател преди 2 години
Гнусничка роля в долнопробен филм.Нищо повече.
12
5
 
9
 
! Отговори
Хьцбг преди 2 години
Е стига сте ни занимавали с това недоразумение
11
3
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Филмът за Борат е пародия - слаб филм. Не е за Оскар. Демократичната партия го използва в предизборната битка с/у човека на Тръмп - Джулиани. Затова левите сили в САЩ му надуха рейтинга до небесата...
10
7
 
10
 
! Отговори
Инспектор преди 2 години
Каква история твори тая,бе?На българчетата все нещо не им достигнало и в спорта и в музиката и в всичко,забравихте ли че са били и на три морета,а сега са на едно укензано.Другите две ги загубили защо ли?Че и тая,да се скрива в дън горите ,не става,не взе оскар,с една дума много шум за едно голямо нищо.Нищо.
9
8
 
10
 
! Отговори
Горд Българин преди 2 години
Браво, браво, браво!В последните 30 години се гордеехме с титана на мисълта и интелектуалеца Доктор Хонорис Христо Стоичков.Сега се гордеем с неговата духовна дъщеря Мария. Тя така умело псува във филма, че безспорно е наследила неговата вътрешна красота и интелект.
8
1
 
2
 
! Отговори
Всички кавали преди 2 години
Със странни коментари, ако това те кара за Оскар номинация, майките ви отдавна да са го спечелили ;)
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мара поемащата
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен лично изобщо не ме интересуват Оскар'ите,нито Холивуд.
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никои не е научил къде била България , американския зрител е пр0ст и в акъла му е че Борат и дъщеря му са от Казахстан . Голяма гавра и с държавата Казахстан , не го заслужават там хората , сигурно са по измъчени и от нас
4
3
 
9
 
! Отговори
Потрес преди 2 години
Политическа простотия.Като се сменят,тая *** роля няма да види.
3
4
 
4
 
! Отговори
19:54 преди 2 години
Твори едва ли история,сапунка някоя вероятно ще сътвори....