Федерико Фелини зад камера във "Фелинополис"

Ето и кои филми може да видим в Дом на киното днес
5 май 2021 13:14, Петя Славова
1
Федерико Фелини зад камера във "Фелинополис"
Кадър от "Фелинополис". Снимка: Арт фест

Ето и кои филми може да видим на 5 май в Дом на киното след последното издание на София Филм Фест. Първата прожекция започва в 18.30 часа. "Фелинополис"  е на режисьорката Силвия Джулиети.

Светът зад кулисите на филмите на Федерико Фелини, запечатан от скрита камера, става достъпен за широката публика след повече от 40 години. Маестрото може да бъде наблюдаван по време на работа, докато реализира мечтите си и създава своята магия. 100-годишнината от рождението на Фелини дава възможност за един свеж поглед към неговото творчество и добавя нови измерения към образа на великия филмов режисьор.

В 20.30 часа може да гледаме "Фасбиндер: Ужасното дете" на Оскар Рьолер. Филмът е поглед към наследството на един легендарен режисьор, безкомпромисен портрет на един творец, оставил дълбока следа в историята на киното: Райнер Вернер Фасбиндер.

Преди да почине на 37-годишна възраст, Фасбиндер успява да завърши повече от 40 филма. Как е възможно? С всички смущаващи детайли филмът показва безкрайния апетит на Фасбиндер за работа, наркотици, любов и секс, физическата експлоатация, на която подлага себе си и околните. Крайният резултат е несравним по силата на своята енергия. Енергия, която поглъща всичко, а филмите един след друг триумфират в Берлин и Кан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари