Деца създават собствени истории в работилница по анимация

Опитни специалисти ще им помогнат да създадат флип бук
28 юни 2021 16:15, Петя Славова
1
Деца създават собствени истории в работилница по анимация
Снимка: Детски филм фест

Как се правят анимационните филми ще могат да разберат деца от 6 до 12 години, които на 11-и юли имат възможност да се запознаят с един от първите методи за създаване на рисуван филм.

Работилница, водена от специалисти аниматори в Културен център Г-8, кани малките, които ще изработят флип бук - малка книжка с картинки, която при прелистване създава илюзията за движение.

Всяко дете ще разкаже своя история, изработвайки собствен флип бук под менторството на опитните аниматори. Така малките участици ще се запознаят с основните принципи на анимацията по забавен и информативен начин.

Работилницата е с продължителност два астрономически часа, като входът е 15 лв., а местата са ограничени. Записването е на адрес atelie@kidsfilmfest.bg. На 11 юли ще има общо две работилници - от 10.00 часа и от 13.00 часа.

Флипбук в превод от английски (flipbook: flip — прелистване, book — книга) — дословно означава "книга за прелистване".

Първата подобна оптична играчка книжка с движещи се картинки се появява през септември 1868 г. Създадена е от Джон Барнс Линет, който нарича технологията "кинеограф". Това са и първите стъпки към анимацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата усещат всичко. Винаги тествам хората с моите деца.