От Бразилия до Балканите с "Ларго Уинч"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
12 сеп 2021 11:50, Петя Славова
2
От Бразилия до Балканите с "Ларго Уинч"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Какво следва след смъртта на милиардера Нерио Уинч разследва режисьорът Жером Сал в изискания френски трилър, базиран на едноименния белгийски комикс на писателя Жан Ван Хаме и илюстриран от Филип Франк.

Уинч е основател и главен акционер на могъща бизнес група,а смъртта му е твърде подозрителна. Въпросът кой ще наследи империята му се превръща в основа на сюжета. И докато приближените му смятат, че той няма наследници, се появява Ларго – негов осиновен син от сиропиталище в Босна.

Жером Сал създава динамична интрига – Ларго-старши е мъртъв, докато младши се намира в затвор някъде из Амазония.

Харизматичното присъствие на Томер Сисли ("Балтазар", "Месия") допринася за естетската визия на филма, а режисьорът набляга на зрелищна атмосфера, размятаща ни из Бразилия, Хонконг, че дори и до Балканите. Важен акцент е колоритният саундрак на Александър Деспла, който поддържа на ниво ритъма на разказа.

Френският екшън "Ларго Уинч" има номинация "Сатурн" (2012) за "Най-добър чуждестранен филм" и е носител на наградата "Най-добър филмов саундтрак" (2009) от призовете "Композитор на годината".

Ролите са поверени още на Кристин Скот Томас, Мики Манойлович, Мелъни Тиери, Карел Роден и др. Филмът се оказва доста успешен и през 2011 г. Жером Сал отново сяда на режисьорския стол за продължението.

Режисьорът е познат и с работата си по "Одисеята на Жак-Ив Кусто", отново вдъхновен от книга и пренасящ персонажите на различни и живописни дестинации.

Гледайте "Ларго Уинч" на 12 септември от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах трилогията. Не е лоша, но и не е и нещо зашеметяващо.