Между науката и свръхестественото с "Червена светлина"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
24 дек 2022 13:56, Петя Славова
7
Между науката и свръхестественото с "Червена светлина"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Светът на науката се изправя срещу този на медиумите в трилъра на Родриго Кортес "Червена светлина". Продукцията е показана премиерно на фестивала в Сънданс.

Още от първите минути успява да привлече вниманието на зрителя, когато изследователите Маргарет Матесън (Сигърно Уивър) и колегата й физик Том Бъкли (Килиън Мърфи) разобличават мними екстрасенси в къща, за която се предполага, че е обитавана от духове.

Матисън се е уповавала на науката през целия си живот, но житейският й мироглед се обърква с появата на слепия екстрасен Саймън Силвър (Робърт де Ниро), който е отсъствал от около 30 години. Той е готов да участва в научен експеримент на скептичните експерти, но от своя страна намира слабото място на героинята.

Оказва се, че Маргарет тайно се надява да има задгробен живот, тъй като синът й се намира между живота и смъртта.

Обвит в мистерия, филмът е наситен от напрегнати моменти и чудесно актьорско присъствие на екрана. Гледайте "Червена светлина на 24 декември от 00.30 часа по телевизияBulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никакви духове. Толкова хора на Земята и никой нищо такова не е видял. Единствено го има в съзнанието ни и филмите
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5 - "По принцип"?!?!?!
3
2
 
1
 
! Отговори
До анонимен преди 1 година
Възможно е. По принцип когато човек е ба смъртно легло вижда починалите си роднини, идват да го вземат. Моят дядо като беше на легло накрая казваше, че вижда майка си. Викаше - седи на вратата и ми вика, айде да си вървим. Ама той беше на 93 г. накрая нещо и разсъдъка си загуби.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 - Може да е видяла някой некромансер ...
1
2
 
3
 
! Отговори
История преди 1 година
Духовете съществуват! Едно време една баба от нашето село отишла на гробището да почисти гроба на мъжа си от тревите. И викаше - каквото видех в тва гробе, на никой нема да го кажа! Всички я питахме какво видя, бабо Ленче, тя викаше - страшно беше. С бягане си е дошла вкъщи.