"Атака" не ще химическите тоалетни на Фандъкова

Колко ще струва това, пита кандидат-кметът на партията
Обновена: 8 окт 2011 15:58 | 8 авг 2011 21:42,
66
"Атака" не ще химическите тоалетни на Фандъкова
Николай Пехливанов Снимка: Атака

Кандидатът за кмет на „Атака” Николай Пехливанов скочи срещу обещанието на настоящия кмет Йорданка Фандъкова да постави 17 нови химически тоалетни в центъра на града.

„Общината предлага неефективно и скъпоструващо решение”, коментира Пехливанов.

„Химическите тоалетни са само временно приспособление, предназначени за използване при големи събития. Те не са трайно и дългосрочно решение нито на проблемите с хигиената, а още по-малко на проблемите с безопасността”, категоричен бе Пехливанов.

Той разкритикува решението на общината веднъж за поставянето, а след това за ежедневната поддръжка на химическите тоалетни, вместо да инвестира в еднократен ремонт на съществуващите вече постоянни градски тоалетни на София.

По-голямата част от тях били неизползваеми, защото общината е бетонирала входовете им. 

Още по темата

По думите на Пехливанов обществените тоалетни в София са между 50 и 60 на брой, като само 10 от тях се използват.

Кандидат-кметът на "Атака" припомни още, че от 2006 година, когато обществената фирма „Хигиена" е в ликвидация, няма ясна стратегия за развитието и управлението на този вид дейност, което се отразява негативно на градската среда.

Той отправи призив към Фандъкова да обяви пред софиянци коя е фирмата, която ще постави и стопанисва планираните 17 химически тоалетни и колко пари ще струва тази услуга на гражданите. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: Николай Пехливанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Човек дори да е лишен от обоняние пак не може да се доближи до тоалетните на фъндъкова, щото му люти на очите.Най-добре е фъндъкова да бъде удавена в някоя от химическите си тоалетни.
68
0
 
2
 
! Отговори
Надя преди 12 години
Хора,разгледаите другите Европейски държави,след като не можете да отидете на място,вижте поне в интернет как изглеждат.След това излезте на вън и се разходете из улиците на София по възможност около Женския пазар,ул."Екзарх Йосиф",Сточна гара,бул."Хр.Ботев" и т.н.Също така усетете аромата който се носи наоколо.Помислете си добре дали това искате като оклна среда.На 23.10.2011 отидете и гласувайте с ясното съзнание какво сте видяли и усетили с носа си.Не мислете за фасона,името,мякането и т.н.
67
0
 
0
 
! Отговори
рапон преди 12 години
много добре знае кво праи тоя ***, ликвидира къмпинг смокиня, сега ше оправя и софия
66
0
 
2
 
! Отговори
Столичанин преди 12 години
А ние не щем кенефът АТАКА и главния й ***-майстор Пехливанов!
65
2
 
3
 
! Отговори
draznitel преди 12 години
Не го знам тоя какъв е , ама поне не се казва Прошко Прошков и има що годе нормална физиономия !
64
2
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Атака вече се занимава с тоалетни?Супер!Отива ви!Най после тази партия си намери мястото!
63
2
 
6
 
! Отговори
много яко преди 12 години
българите са много загубен народ и най вече крадлив на дребно ---в испания повечето тоалетни по баровете са по модерни от тази дето имам в бг и няма лелка на входа и никой не влиза за да окраде хартията(да да има и хартия ) нито да си отнесе съпунерника нито шешоара нито крушките и т.н....незнам да ли ме обяснявам добре
62
0
 
2
 
! Отговори
"Клошмерл" преди 12 години
Велика книжка! :))))))))
61
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С това АТАКА за пореден път доказа, че е кенефна партия!
60
1
 
5
 
! Отговори
Ели преди 12 години
Химическите тоалетни и в случая, са временно решение, докато не се ремонтират градските тоалетни! Поздравления за идеята, докато се оправят, хората да имат къде да се облекчават!
59
4
 
5
 
! Отговори
Poli преди 12 години
Добре, че поне химически тоалетни ще поставят! По курортите също има и определено са по-добър вариант от липсата на такива.
58
4
 
3
 
! Отговори
Razlika преди 12 години
Химическите тоалетни са прекрасно решение на проблема, докато не се ремонтират съществуващите!
57
12
 
3
 
! Отговори
ФИЛИП ДИМИТРОВ преди 12 години
ПЕХЛИВАНОВ=МАЛКАТА *** !
56
7
 
3
 
! Отговори
Дядо Христо преди 12 години
ВОЛЕН=*** !
55
7
 
1
 
! Отговори
ДИМ ДУКОВ преди 12 години
ВОЛЕН Е ПО-ГОЛЯМ *** ОТ МЕНЕ !
54
4
 
6
 
! Отговори
майка преди 12 години
абе много сте загубени - прости и злобни! *** им трябват на всички, щото всички ***. вие като сте софиянци от 100 години, явно не серете, ама ние, извинете, и пикаем и *** и децата ни също, ама на село са ни учили да го правим в ***, а не в градинката или пясъчника, както явно васдецата ни *** и пикаят по улиците като кучетата, защото никой не го е грижа за елементарните нужди, пък вие, нали сте много изискани, на вас да ви построят опера още една
53
2
 
2
 
! Отговори
NA преди 12 години
Да те много неща не искат но това е решение което са взели според мен правилно, браво на Кмета.
52
0
 
4
 
! Отговори
Теди преди 12 години
Може би трябва да погледнете в някои от известните големи градове как е решен проблема.Например в Париж в най-скъпия район 16 има много химически тоалетни, които са с мивка отвътре и отвън,така че даже ако искаш да си измиеш само ръцете не е проблем. Тоалетните са пригодени и за инвалиди и имат 3 цикъла на самопочистване, не се отварят докато не се изчистят. Напълно безплатни- удобството за хората е голямо. Мисля,че е доста по хигиенично отколкото старите тоалетни-съмнително поддържани от роми.
51
1
 
8
 
! Отговори
Стадо преди 12 години
Ти, кореняко, какво си направил за своя град? Смешно е да говориш подобни глупости, които издават сериозни комплекси. Ако малко се беше напънал да се пообразоваш, вместо да злобееш, щеше да разбереш, че най-успешният кмет на София инж. Иван Иванов е родом от Сливен. Ни както искаш - ти си избираш. Живей си с комплексите и всичко най-добро:)
50
2
 
7
 
! Отговори
Кирил Ганчев преди 12 години
Много добра и точна инициатива, с което поздравявам Пехливанов! Химическите тоалетни се поставят при по-големи мероприятия, които са извънредни по вида си- концерти, митинги, мачове и т.н. Поставянето на химически тоалетни в центъра на София не е решение на проблема. Трябва да се инвестира в съществуващите масивни градски тоалетни, с което София наистина може да си върне облика на европейски град. Къде ще си мият хората ръцете след като ползват хим. тоалетна? В тоалетните на СУ, че по-близо?