"Атака" ще изчисти софийските тоалетни

Кандидат-кметът Николай Пехливанов обещава да оправи и подлезите
Обновена: 10 авг 2011 13:44 | 31 юли 2011 23:03,
125
"Атака" ще изчисти софийските тоалетни
Николай Пехливанов. Снимка: БТА

София е град на елементарните неудобства, които вече са се превърнали в риск и заплаха за сигурността ни. Това мнение изрази днес кандидатът на "Атака" за кмет на София Николай Пехливанов. На пресконференция в централата на партията той постави проблема за реакцията на институциите във връзка с достъпната градска среда и представи своя модел за разрешаване на проблема.

Като един от най-отвратителните примери по думите му за ненормалния начин, по който живеем като обитатели на европейска столица, той посочи състоянието на градските тоалетни и подлезите на София.

Пехливанов представи на журналистите филм за състоянието на градските тоалетни и подлезите в най-оживените, централи части на града, превърнати в свърталища на наркомани, бездомници, сметища и опасни за живота и здравето на хората.

Според Пехливанов за около 60 - 65- те тоалетни на територията на града ни София, са необходими не повече от 1 млн. лева, които на фона на над милиардния бюджет на София са незначителни. Близо 15 от тях били дадени на концесия, но не се стопанисвали, а общината нямала регистър и не знаела колко и къде са те в града. Градът ни обаче има нужда от по- голям брой тоалетни, смята кандидат кметът от "Атака".

Плачевно е и състоянието на 54-те подлеза, от които над 20 са превърнати в тоалетни, като тези в самия център - на "Орлов мост", до Народното събрание и Софийския университет. В състоянието, в което са подлезите в момента - особено този до Полиграфическия комбинат, е по- безопасно да пресечеш "Цариградско шосе" отгоре, отколкото да преминеш през тях, каза Пехливанов.

По негови изчисления за ремонтиране на подлезите са необходими общо 3 млн. лева или по около 60 хил. на подлез.

"Атака" е инициирала подписка в четири пункта на столицата за набиране на подписи, за да бъде решен проблемът с градските тоалетни и подлезите. До момента са събрани 2000 подписа. След приключване на подписката те ще бъдат предадени на кмета Йорданка Фандъкова. Ако обаче наесен Пехливанов спечели
надпреварата за столичен градоначалник, този проблем ще бъде окончателно решен, обеща той.

 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
2
 
! Отговори
Петър преди 12 години
тоя ли ше е кмет бе, тия Атака и ВМРО са пълни *** - лаещи *** без капка ум и идея за управление!
113
0
 
2
 
! Отговори
vt преди 12 години
ataka do tolkova mogat da mislyat.boy problemi i toaletni.::::ataka
112
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Браво Атака!Да видим дали ставате да лъскате тоалетни?Волен нагаждача може и да ги изближе!
111
0
 
4
 
! Отговори
Кирил преди 12 години
атака = манипулатори на прослойка от простолюдието, истинските *** по душа.. те нямат място на този свят, да не говорим за място в политиката.. с камъни да ви избият дано
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атака имат още 2 години живот. На следващите парламентарни избори ще грабнат абсолютното нищо. Аз съм бивш техен избирател, сега съм засрамен за какви подмазвачи съм гласувал! Марш от политиката!
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
savremenni Talibani na Balgaria Ataka
108
0
 
3
 
! Отговори
Kenefadjii преди 12 години
hahaha tea si pravat *** s Balgarskata Darjava , puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
107
3
 
8
 
! Отговори
Салата преди 12 години
АТАКА да започне кампанията от централният си офис. Като изчисти фекалиите там па остане някой да се реди за Софийските.
106
1
 
1
 
! Отговори
до 91 преди 12 години
1- Срещу Пирогов2- Мадарската градинка3 - Градинката до Славейков4. НДК срещу Кравайи много другиЯВНО СИ ***, и не познаваш София
105
0
 
12
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
След като изчистиха *** на Бойко, сега ще изчистят и тоалетните МУ
104
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бла-бла-бла, уникално ю,невероятно, удивително! Всичката Мара втасала, дай да правим градските тоалетни. Атакаджиите тотално изперкаха.
103
0
 
10
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 12 години
Депутатът Николай Пехливанов от Атака, иска собствениците на жилища да плащат нов данъкСобствениците на апартаменти да плащат нов данък - за земята под жилищния блок. Това предлагат от партия "Атака". Ако законът бъде променен, освен земята под блоковете в панелните квартали, собствениците на апартаменти ще трябва да си поделят и пространството пред жилищната сграда. Общините ще се заемат със задачата да събират налога, който по предварителни изчисления ще бъде около 20 лева годишно.Мерси
102
0
 
13
 
! Отговори
Master преди 12 години
Атака много лесно обещават, но от към дела са недоказани. Европейска столица не се управлява само с лозунги и крясъци, но и с акъл.
101
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук май 1 човек пише под 3-4 имена във възхвала на Фандъкова....Имената различни,но стилът и изказът същите :)
100
9
 
6
 
! Отговори
Ицо Павлов преди 12 години
Фандъкова и Бойко Борисов ни правят метро, околовръстна магистрала, водопроводи, канализация, пречиствателна станция, завод за ***, музеи, спортни зали и игрища, естакади и т.н., а този господин обещава само да ни оправи тоалетните и подлезите. Разликата е огромна, особено като се има предвид, че той и в строежа на тоалетни не се е доказал. Нека настоящият управленски екип да си продължи работата и ще видите много скоро колко функционален, модерен и красив град ще имаме.
99
11
 
6
 
! Отговори
Герасим преди 12 години
Всички кандидати декларират добри намерения, но единствено Йорданка Фандъкова е доказала, че знае как да превърне добрите намерения в реални успешни действия.
98
1
 
2
 
! Отговори
Андрей Герасимов преди 12 години
вижте това и пак да си говорим за успехите на Фандъкова и нейния екип:youtube/watch?v=x3mMkbybqR8
97
2
 
10
 
! Отговори
защо пехливанов? преди 12 години
Пехливан е турска дума ! Как може атакист да носи турска фамилия ?! А мръсотията ще си остане и то не само в София , а в цялата страна ! Просто калпава нация !
96
5
 
3
 
! Отговори
Стойчо преди 12 години
Хора, спрете да плюете по хора, които искат да направят нещо за София. И какво искате Пехливанов да обещае - че ще текнат реки от злато?! Така се упшравлява - с ясни предложение за решаването на конкретни проблеми. А тоалетните и одлезите са много сериозни проблеми. За каква еврпоейска столиза говорим, когато ни се налага да живвем в подобна мизерия?
95
8
 
5
 
! Отговори
Явор преди 12 години
Пехливанов има добри идеи, но няма как да убеди избирателите, че има ресурса да ги направи реалност. За разлика от него, г-жа Фандъкова и екипът й доказаха, че могат да постигат отлични резултати на чело на Столицата. Така че това е състезание между заявени намерения и доказано успешни действия. Всеки сам може да прецени дали да избере хазартното решение или сигурния успех.